Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1937. Japonsko zahájilo okupaci Číny. Mladý čínský bojovník Chen Zhen se předčasně vrací ze studií v Japonsku, aby vyšetřil a pomstil smrt svého mistra kung-fu, který byl zavražděn Japonci za nevyjasněných okolností. Situaci navíc komplikuje Chenův vztah k japonské dívce Mitsuko. Hongkongský film Gordona Chana vznikl v r.1994 jako remake snímku Fist of Fury z r. 1972. Legendárního Bruce Lee v titulní roli nahradil jeho neméně zdatný nástupce Jet Li. (Vojcl)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (133)

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky kung-fu filmů opravdová lahůdka! Jet Li v životní formě a souboje v jeho podání jsou tu opravdu brilantní. Bohužel dialogy jsou podstatně méně propracované a těm,kteří danému žánru neholdují se Fist of Legend nejspíš líbit nebude. Já, ale mezi tyhle lidi naštěstí nepatřím takže jsem si tuhle řežbu skvěle vychutnal. Zasloužené 4! ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Toto je zatiaľ jediný film mimohollywoodskej tvorby s Jetom Li, ktorý som videl a musím sakra doplniť zásobu. Príbeh je skoro rovnaký vo všetkých kung-fu filmoch, scenáristov akoby vôbec nepoznali a bolo im to u prdele, no akcia s Jetom je božská! Ten týpek má v žilách hádam dynamit, ktorý exploduje každým úderom a záberom kamery! Suprových 100%. ()

Reklama

prasacimor 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane výborná oldskul kungfu akcia a na druhej príbeh, dialógy a celkovo jednanie postáv tak neuveriteľne stupídne a naivné, že napísať horší scenár, ktorý sa ešte tvári seriózne a pritom je úplne na smiech by fakt bolo umením . Je síce pravda, že kungfu filmy sú založene hlavne na kungfu a to ostatné je tam len aby sa nepovedalo, ale predsa len. Neostáva nič iné len sa nad tým počas filmu pousmiať a užívať si tie súboje, ktoré su fakt nevídané, hlavne keď Jet li má už po troch minútach filmu na konte zo desať zlomených poprípade vykĺbených končatín. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Jet Li v životnej forme. Kung-fu a karate mlátička. Vlastne aj to karate vyzeralo skôr ako kung-fu, čo je trochu na škodu. Príbeh celkom ušiel, neskrývané napätie medzi Číňanmi a okupujúcimi Japoncami, ale samozrejme najpodstatnejšie boli akčné súboje. Tie boli veľmi efektné, niekedy aj efektívne, ale niekedy aj porušujúce fyzikálne zákony. Choregrafia súbojov vymakaná, to sa nedá poprieť...obzvlášť som vyzdvihol scénu s remeňom, ktorý napodoboval nundžaky. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Tento remake původního Fist of Fury s Brucem Lee je asi lepší. To ovšem neznamená, že se Fist of Legend vyhnulo nudě mezi bitkami, ale furt je to menší nuda a méně debilní dialogy a hlavně herci než ve Fist of Fury. Jeta Li mám opravdu hodně rád ale Bruce je prostě Bruce a navíc tady si v bitkách 100% občas vypomohli lanama (jestli ne tak smekám). Ve Fist of Legend opravdu hodně dělá hudba která se tam opravdu hodí a taky hlavní bossák kterej je sice spíš komickej ale má skvěle nezničitelnou hlavu. Tam kde Bruce Lee používal nunčaky si Jet Li vystačí s řemenem a povim vám, že bych od něj nechtěl dostat pětadvacet na holou. Pro příznivce kung-fu filmů je Fist of legend příjemné strávení času. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • V bojových scénách si herci nepomáhali dráty - všechny bojové kreace, které ve filmu spatříte, bojovníci opravdu dokáží. (cubajz)
  • Jet Li (Chen Zhen) o tomto filmu prohlásil, že ho má ze své filmografie nejraději. (cubajz)

Reklama

Reklama