Reklama

Reklama

Tajemná schránka

  • Česko Dr. Wai, král dobrodružství (více)

Autor dobrodružných seriálov Chow Si-Kit cíti, že jeho reálny život a nevydarené manželstvo s chladnou Monicou ho deprimujú, a tak z nudy každodennosti uniká do farebného a dobrodružného sveta seriálu, ktorý sám píše. Tam je neohrozeným hrdinom, Kráľom dobrodružstva, a s pomocou svojho zmäteného pomocníka Shinga bojuje proti zápornej nepriateľke s tvárou jeho ženy Cammy a jej diabolským prisluhovačom... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

maty39 

všechny recenze uživatele

Tento film existuje ve dvou verzích. Hong kongské a mezinárodní verzi. V HK verzi hraje Jet Li spisovatele, který promítá svůj vztah s maželkou do románu a v mezinárodní hraje skutečného dobrodruha, jehož příběh vypráví jeho syn. Mezinárodní verze je posunuta daleko více k parodii, takže se dočkáme momentů, kdy Jet přijede do Shanghaie a před ním se odehraje klasická gangsterská přestřelka a umírající ho požádá, aby řekl jeho kamarádovi aby ho pomstil, načež Jet v klidu odejde s tím že ho nezná. Nebo se ho protivník ptá na jmého a Jet mu řekne, že je herec jménem Jet Li. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ok, Jet Li je v tomto filme Dr. Wai ( kráľ dobrodružstva ), ale celkovo tu nieje ani Dr. Jonesom, pánom Quatermainom a ani Wiselym a dokonca ani "Asian Hawk" Jackieho Chana. Komercia non plus ultra. Je to zlé? Nie. Je to len dobrodružná fantasy zábavka, ktorá potrebovala divákov a divák potreboval ju. Ale v lepšom znení. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá akčná historická komédia s Jet Lim v hlavnej úlohe. Má pomerne dobrý príbeh o uznávanom dobrodruhovi, ktorý spolu so svojim pomocníkom začnú pátrať po tajomnej knihe, pričom ich čaká dlhá cesta, lenže po nej túžia mnohí a tak ich v tomto prostredí plnom japonskej armády, členov odboja, ale aj iných ľudí s vlastnými motiváciami čakajú mnohé problémy. Spracovanie je celkom slušné, síce toto už na prvý pohľad nie je práve typ filmu, ktorý by si ma dokázal výraznejšie získať, o čom ma naplno presvedčil už úvod, ktorý má moc nezaujal, ale našťastie sa úroveň filmu začne zvyšovať a niekedy po tej prvej tretine ma to už začalo dosť baviť. Zápletka ako celok, teda obzvlášť to hľadanie knihy ma tu ani moc nezaujíma, ale väčšinu času a hlavne práve po tej prvej tretine film tvorí plno dostatočne zábavných scén, pričom sa neustále mení prostredie a čiastočne aj žáner, čo to celé ešte osvieži, navyše je tu skvelá zostava postáv, ktoré sú prakticky neustále v obraze a tak celkovo mám z toho rozhodne kladné pocity, bavilo ma to. Akcie je tu pomerne dosť a je aj celkom slušná. Jet Liho určite radšej vidím v inej, reálnejšej akcii, ale ani s týmto nemám problém. Akcia je výrazne v štýle wu xia filmov z prvej polovice deväťdesiatych rokov, takže je zaberaná z rovnakých zvláštnych uhlov a vzdialeností, pričom totožné sú aj dĺžky záberov, rovnako je tu plno rôznych nereálnych skokov, kopov a iných prvkov, ktoré sa v nich vyskytujú, len tých čistých fantasy prvkov je samozrejme omnoho menej, keďže je zasadená do iného prostredia a doby. Ale hlavne, že je rozmanitá, nápaditá a obzvlášť dostatočne zábavná, takže pri väčšine akcie som sa bavil. A najlepšie sú rozhodne súboje v strednej časti filmu, obzvlášť hromadný s ninjami a následne s bojovníkmi sumo. Čo sa týka humoru, je ho tu dosť, ešte spočiatku ma moc nebavil, ale časom začnú pribúdať viaceré vtipné situácie a dobré hlášky, niekoľkokrát som sa dobre zasmial, takže aj tu som spokojný. Herecké obsadenie je perfektné a je bezpochyby hlavným kladom filmu, Jet Li v hlavnej úlohe, jeho pomocník Takeshi Kaneshiro, k tomu skvelé ženské duo v zložení Rosamund Kwan a Charlie Yeung a potešia aj záporáci, hlavne Collin Chou, ale v menšej úlohe poteší aj Billy Chow. Réžia a technická stránka sú celkom slušné, film pôsobí aj pomerne veľkolepo, páči sa mi vizuál, tvorcovia to viditeľne zvládli tak, ako aj mali v pláne. Síce nemôžem dať lepšie hodnotenie, nie je to práve môj štýl a tá prvá tretina ma skutočne moc nebavila, ale inak som celkom spokojný, keďže ten zvyšok je už dostatočne zaujímavý a zábavný. A to isté platí o oboch verziách, ktoré sú trochu odlišné, ale bavil som sa pri nich prakticky rovnako. 68% ()

HKstars 

všechny recenze uživatele

Chow (Jet Li) je spisovatel... píše dobrodružné romány ve kterých hlavní hrdina Král dobrodružství (King of Adventures) zachraňuje Čínu (ne náhodou je ten hrdina proklatě podobný Indiana Jonesovi). Chow má ale problémy... do konce roku zbývá dopsat sedm příběhů, inspirace ovšem zmizela spolu s chystaným Chowovým rozvodem s Monicou (Rosamund Kwan)... netrvá dlouho a Chowovy problémy se začnou promítat do děje další knihy... a naopak... Zkušený akční choreograf a příležitostný režisér, Ching Siu Tung se pokusil v roce 1996 natočit něco neuvěřitelného... smíchal trochu klišoidní zápletku (spisovatele jehož postavy začaly žít vlastním životem jsme tu už měli, ale ne v hongkongském stylu), přidal hodně netradiční humor, propracované akční scény a... práskl do koní neuvěřitelným způsobem... Indiana Jones by se asi hongkongskému bratranci divil - scény při kterých se dráty taví, humor, který vám vytrhne bránici z těla a zběsilé tempo... vaše oči musí být přilepeny na obrazovce a stejně se půlce vtipů nestihnete zasmát... humor je typicky hongkongský (a to myslím v dobrém i špatném slova smyslu... některé vtipy jsou opravdu jen pro otrlé). Bojů není tolik, ale jsou originální a pečlivě připravené... bohužel už ne tak dobře natočené... někdy šílené střihy a nevýrazná práce se zvukem udělaly své, myslím že v téhle oblasti šlo zapracovat. Film si taky zahrává s mystičnem a speciálními triky, tady se ovšem naplno projevuje nedostatek peněz (některé triky jsou opravdu... hrozné). Škoda malého rozpočtu a místy nevýrazného Tungova režijního rukopisu, stačilo málo a mohlo to být bez chybičky... takhle je film "jen" šílená jízda po horské dráze, nabitá neuvěřitelně originálními a, přiznejme si to, podivnými, nápady, která vás nenechá vydechnout... Rozhodně něco co čouhá z Jetovy filmografie na míle daleko (a možná proto byste to měli vidět). Patnáct vystřižených minut co jsou na DVDčku dodává filmu trochu jiný rozměr a pasuje ho na nefalšovanou parodii... je to opravdu šílenost... 70% ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

I Jet Li se objevuje v šílenosti za kterou by se nemusel stydět ani Stephen Chow. Překvapivě mu takováto extrémně ujetá komedie (i když na asijské poměry zas už tak moc vlastně ne) sedí a přes průměrné akční scény film nenudí ani na minutku. A obsazení je velmi zářící - přestože v roce 1996 Takeshi a Collin ještě takové superhvězdy nebyli... 65 % ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama