Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý voják Fu shání peníze, aby své matce postavil dům. Když zabiják jménem "Anděl smrti" zavraždí mocného obchodníka Tsukamota, podle jeho závěti vypíšou stomilionovou odměnu pro toho, kdo najde a zabije vraha i jeho objednavatele. Fu se s pomocí kriminálníka Loa dostane na setkání zabijáků a chce získat lukrativní zakázku, ale problém je v tom, že neumí zabíjet lidi! Lo jej začne učit umění zabijáka, a začnou spolu pátrat po vrahovi. Musí přitom bojovat s omnoho zkušenějšími konkrenty, a zároveň uniknout policejnímu inpektoru Kwanovi! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (67)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Na akční komedii je to hodně slabé, ale jako thriller se zdá být tento počin daleko přijatelnější. Na přílišnou akci v podobě soubojů se tu v žádném případě nehraje. Jet Li se snaží dát své postavě přirozenou lidskost a těžko říci, jestli se mu to povedlo. Jeho herectví však není nejhorší. Fanoušci ale budou jistojistě zklamáni. Nu což, nic přeci netrvá věčně. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to taky nekonzistentny mix komedie a thrilleru s drsnou akciou. Jet tu hra dobrosrdecneho chudobneho zabijaka, ktory nema srdce kohokolvek zabit. WTF? A cely cas sa to prelina s temnou liniou o zaporakovi, ktory chce pomstit smrt svojho deda. Jet sice pôsobi uveritelne ako naivka, ale humor mu prilis nejde. Pobavil ma len v scene ked si skusal zabijacke obleky medzi ktorymi bol aj oblek z Leona alebo sa predviedol v klasickej Chow Yun-Fatovej poze so zapalkou v ustach. Jackie Chan by sa do tejto ulohy hodil viac a snad by ten sialeny mix dokazal lepsie predat divakom. Z hercov zaujme Eric Tsang ako nenapravitelny podvodnik a potesil ma aj môj oblubenec Simon Yam ako detektiv, ktory to cele vysetruje. FIlm mohla achranit aspon poriadna davka akcie, ale tej je v prvej polovici prilis malo a poriadnej porcie sa dockame az vo finale. Nastastie, ked uz na nu dôjde, tak to stoji za to. Bitky su neskutocne dynamicke, pôsobia kontaktne a drsne, choreografia je kvalitna aj ked je miestami mierne predratovana. Najlepsi je suboj Jeta s Paulom Rapovskim, ktory pouziva prstene, aby Jeta oslepil. Eric Tsang predvedie v bitke zase nejake zabavne kusky. A este ma zaujala akcna scena vo vytahovej sachte. Takze ak by si tvorcovia vybrali jeden styl (bud komediu alebo drsny thriller) a pridali akcne sceny, tak to mohla byt pecka. Takto je to len slusny nadpriemer s trochou kvalitnej akcie. 6/10. ()

Reklama

HKstars 

všechny recenze uživatele

Film je navzdory drsné zápletce spíše akční komedií, zvláště komik Eric Tsang (hraje např. s Jackiem v Accidental Spy) tu obstarává verbální a situační humor (Jet Li je v této poloze trochu prkenný). I přes trochu pomalejší tempo (které rozvlní jen pár precizních akčních scén) film příjemně ubíhá, nebránil jsem se ani papírem šustící romanci mezi Jet Lim a Tsangovou dcerou (ve stylu tatínek je sice podvodníček, ale vlastně hodný, dcera okouzlující a chytrá). Jet Li je samozřejmě slušňák a navzdory svému povolání během filmu nikoho nezabije... Všechno samozřejmě spěje k explozivnímu finále ve kterém se Jet, Anděl smrti a syn oběti (kterého hraje Keiji Sato - mistr meče, šampión v kendo) proplétají mezi sebou a v báječné choreografii dělají věci, které se jen tak často nevidí (ani v hongkongských filmech). Všechno samozřejmě skončí dobře a tak můžu tenhle netradiční mix akce a komedie (který místy trochu skřípe a trochu nudí) s klidnou duší doporučit. Není to majstrštyk, ale dobrý standard... 70% ()

yossarian- 

všechny recenze uživatele

Chabý scénář, špatné herecké výkony, některé neuvěřitelné(VE ŠPATNÉM SLOVA SMYSLU) scény a nesnesitelná naivita a dobrosrdečnost hlavního hrdiny to vše mluví proti tomuto filmu. Co mluví pro něj---opět výborné akce pana Jet Li. Tenhle frajer je sice hercem pochybné úrovně, ale kopat a mlátit do lidí umí výborně. Jinak komedie to není, nebo jsem si nevšiml:-) Pokud jste fanouškem proč ne. Pokud ne asi to nemá moc cenu. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Parádna akčná řezba, akú môže vyprodukovať len Hongkong, navyše dochutená primeranou dávkou humoru. 90% filmu tvoria skvelé ručno-kopné súboje, ktoré navyše dopĺňa moja obľúbená hudba, čo viac si priať? Určite jedno z najlepších kung-fu, čo som videl a Jet Li by si za svoje gymnastické kúsky zaslúžil zlatú olympijskú medailu. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama