Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý voják Fu shání peníze, aby své matce postavil dům. Když zabiják jménem "Anděl smrti" zavraždí mocného obchodníka Tsukamota, podle jeho závěti vypíšou stomilionovou odměnu pro toho, kdo najde a zabije vraha i jeho objednavatele. Fu se s pomocí kriminálníka Loa dostane na setkání zabijáků a chce získat lukrativní zakázku, ale problém je v tom, že neumí zabíjet lidi! Lo jej začne učit umění zabijáka, a začnou spolu pátrat po vrahovi. Musí přitom bojovat s omnoho zkušenějšími konkrenty, a zároveň uniknout policejnímu inpektoru Kwanovi! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (67)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 9/10 Efekty 9/10/// +výborná akce, zajímavý příběh, dynamická hudba, vtipné a zábavné -mohl se tady oběvit více známích herců, konec byl trošku podivnej/// Jedno z dalších překvapení, které nám naservírovat Jet Li. Mám toho kluka rád. Vybírá si zajímavé role. Král zabijáků je akční, zajímavý a především zábavný. Už mám dost těch grimas které předvádí Jackie Chan. Jet Li byl dobrý i bez nich a přitom to byla radost se na něj dívat. Rozhodně i další postavy jsou zajímavé. Otec s cerou a její nastávající, policejní inspektor a neméně samotní zabíjáci. Prostě paráda. Navíc k tomu všemu hudba, která mi dokonale sedla (i když neříkám, že se k tomuto film úplně hodí) a mnoho dalších parádiček. A schválně, kdo nakonec je ten král zabijáků? Možná budete překvapeni. K dokonalosti chybělo jen málo, ale i tak spokojenost./// Celkem 83%/// ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý scénář, který na sebe nabaluje prvky jako rádoby silná psychologie postav či poněkud zmatečné vztahy mezi nimi, a jenž měl sloužit pouze jako záminka pro jeden souboj za druhým, nakonec zůstal „nevytěžen“. Dramaturgicky absolutně nezvládnutý počin, v němž se až příliš dlouho kecá o ničem a příliš krátce bojuje pro nic za nic. Scény pěstních soubojů kombinovaných se střelbou se objeví zhruba až ve druhé polovině, z čehož však jenom dvě dokáží pořádně zvednout ze židle. Scéna ve výtahu okamžitě zaujme svým originálním umístěním, bohužel je poněkud rychleji sestříhaná, což jí dost škodí. Avšak úplný závěr je absolutním vítězstvím snažení choreografů, protože názory na svou sílu si začnou vyměňovat kulky s pěstmi a navíc se k tomu přidá i klasická katana. Ale i přes svoje nezpochybnitelné kvality je Contract killer jenom průměrnou záležitostí, zvláště při započítání takových „primitivností“ jako je nepříjemně vtíravá hudba či beznápaditá práce s kamerou, které chtě nechtě shazují mé hodnocení dolů. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to taky nekonzistentny mix komedie a thrilleru s drsnou akciou. Jet tu hra dobrosrdecneho chudobneho zabijaka, ktory nema srdce kohokolvek zabit. WTF? A cely cas sa to prelina s temnou liniou o zaporakovi, ktory chce pomstit smrt svojho deda. Jet sice pôsobi uveritelne ako naivka, ale humor mu prilis nejde. Pobavil ma len v scene ked si skusal zabijacke obleky medzi ktorymi bol aj oblek z Leona alebo sa predviedol v klasickej Chow Yun-Fatovej poze so zapalkou v ustach. Jackie Chan by sa do tejto ulohy hodil viac a snad by ten sialeny mix dokazal lepsie predat divakom. Z hercov zaujme Eric Tsang ako nenapravitelny podvodnik a potesil ma aj môj oblubenec Simon Yam ako detektiv, ktory to cele vysetruje. FIlm mohla achranit aspon poriadna davka akcie, ale tej je v prvej polovici prilis malo a poriadnej porcie sa dockame az vo finale. Nastastie, ked uz na nu dôjde, tak to stoji za to. Bitky su neskutocne dynamicke, pôsobia kontaktne a drsne, choreografia je kvalitna aj ked je miestami mierne predratovana. Najlepsi je suboj Jeta s Paulom Rapovskim, ktory pouziva prstene, aby Jeta oslepil. Eric Tsang predvedie v bitke zase nejake zabavne kusky. A este ma zaujala akcna scena vo vytahovej sachte. Takze ak by si tvorcovia vybrali jeden styl (bud komediu alebo drsny thriller) a pridali akcne sceny, tak to mohla byt pecka. Takto je to len slusny nadpriemer s trochou kvalitnej akcie. 6/10. ()

Zombi 

všechny recenze uživatele

Nevím zda to tak je i v originále, ale dabing tu udělal z Jeta Li mentálce, nebo přinejmenším mírně prostoduchého, jak se tak říká, on se tak i trochu chová, tak nevím. Zápletka by nebyla až tak špatná, ale to zpracování fakt není nejšťastnější, jako komedie to moc nefunguje, sice tu pár úsměvných scének je, ale to je všechno. Akce je spíš až ke konci a celkově jí moc není, zase kdo si počká na konec, dočká se obstojného střílení a rubaček, ale nečekejte nic extra. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Parádna akčná řezba, akú môže vyprodukovať len Hongkong, navyše dochutená primeranou dávkou humoru. 90% filmu tvoria skvelé ručno-kopné súboje, ktoré navyše dopĺňa moja obľúbená hudba, čo viac si priať? Určite jedno z najlepších kung-fu, čo som videl a Jet Li by si za svoje gymnastické kúsky zaslúžil zlatú olympijskú medailu. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama