Reklama

Reklama

Zahrajte mi "MISTY"

  • USA Play Misty for Me (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Clint Eastwood ve svém režijním debutu o psychické posedlosti ztvárnil i hlavní roli diskžokeje Davea Garvera, který má v místním rádiu vlastní show, v níž posluchačům předčítá básně, vypráví o svém životě nebo hraje na přání. A pravidelně každou noc mu telefonuje obdivovatelka s přitažlivým hlasem a žádá, aby jí zahrál skladbu Misty. Když se se svojí fanynkou Evelyn Draperovou (Jessica Walter) náhodně jednoho večera setká v baru, prožijí spolu krátký románek. Dave se ale po čase rozhodne jejich vztah ukončit a to i protože se plánuje vrátit k bývalé lásce, jenže Evelyn to tak nebere. Je schopná a ochotná dožadovat se Daveovy lásky i s nožem v ruce a brzy se všechno a všichni v Daveově životě stane potenciálním terčem Evelynina teroru. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Misty trpí dle mě zejména tím, že jde v našich končinách o stále poměrně raritní film a s největší pravděpodobností, tak už člověk viděl dané téma několikrát před tím (markantní je hlavně OSUDOVÁ PŘITAŽLIVOST), nehledíce pak na to, že Misty byla přeci jen o nějaký ten pátek dříve. Krásné kalifornské exteriéry, kde sám Clint žije, úlety v podobě přehnaně romantických a čistě hudebních pasáží a giallo feeling. Slušný snímek, který mírně nadhodnocuju, poslední dobou se ze mě stává Eastwoodův fanoušek. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1971 bol americký herec Clint Eastwood už celosvetovo uznávanou a obdivovanou filmovou hviezdou. Mal na svojom konte nejednu výraznú úlohu. No v tomto roku sa prvý krát posadil aj na režisérsku stoličku. Debutoval ako filmový režisér. Natočil snímok "Zahrajte mi Misty" (Play Misty for Me). Stvárnil v ňom i hlavnú mužskú postavu. Zahral si rádiového disdžokeja Davea Garvera, ktorý sa zapletie so svojou oddanou poslucháčkou a fanynkou Evelyn Draperovou. Prežijú spolu krátky vášnivý vzťah. Keď sa ho však Dave bude snažiť ukončiť, narazí na temnú stranu povahy Evelyn. Tá nechce za žiadnu cenu akceptovať, že by sa mali rozísť. Začne robiť Daveovi zo života peklo. Prvý režisérsky pokus Clinta Eastwooda dopadol nad očakávanie dobre. Tento dramatický stalking thriller odštartoval jeho úspešnú režisérsku kariéru. **** ()

Reklama

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Někeré ženské jsou jako pijavice...To je případ Evelyn (Jessica Walter) na první pohled milé fanynky, která celkem pravidelně volá do rádia moderátorovi Davemu (Eastwood). Poté, co se s ním osobně seznámí začíná pro spíkra peklo na zemi. Kriminálnímu filmu o posedlosti a chtíči s mrazivou atmosférou připomínající zřejmě zcela záměrně nejslavnější fláky mistra hrůzy Hitchcocka bohužel trochu škodí podle mě zbytečné pasáže jazzového festivalu a polibků v zapadajícím slunci. Na druhou stranu ale je i po letech Eastwoodův režijní debut "Play Misty for Me" velice solidní ukázkou talentu a umu tvůrce, který se spoustou svých prací nesmazatelně zapsal do historie filmu. A nepochybně se film stal také vzorem pro Roba Reinera a jeho ztvárnění Kingovy novely "Misery" či práci režiséra Michaela Baye, v jehož snad žádném filmu nechybí polibky oproti zapadajícímu slunci... ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Clintova režijní prvotina a jeden z nejdůležitějších (a zároveň nejlepších) filmů celé jeho kariéry. Nejen na dobu vzniku působivý thriller o závislosti jedné osoby (Walter) na druhé (Eastwood), za který by se nestyděl ani mistr napětí Alfred Hitchcock. Skvělé výkony herců, atmosféra slunné Kalifornie a Eastwoodova svěží režie, dělají z tohoto nepříliš ambiciózního snímku vynikající dílo, které stojí za to vidět. A ne jen jednou. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina se jednou zaplete s tajemnou kráskou Evelyn a začíná mu noční můra. Zkuste, jako chlap, někomu vykládat, že vás obtěžuje žena. Nikdo vám neuvěří a bude to budit jen posměšné úšklebky. Jenže když si žena usmyslí, tak jí nic nezastaví (obzvláště když je cvok). Bavilo mě, jak Drsný Harry utíká před plazící se fanynkou. Film také přináší pořádnou porci napětí a to když Evelyn přesedlá na heslo: "Když ne já, tak ani ty!". Místy mi běhaly nepříjemné pocity po zádech, ale bohužel se film utápí v hippies náladě a to místy brzdí jinak silnou atmosféru pronásledování šílencem. Šmrncovní hudba, jak by řekl hipík. Jessica Walter, v roli maniakální Evelyn, předvedla správného magora. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (16)

  • Film se odehrává se v Carmel-by-the-Sea v Kalifornii, městě, kde se Clint Eastwood později stal starostou. (sator)
  • Malou roli barmana si zahrál Eastwoodův dvorní režisér Don Siegel. (ClintEastwood)
  • Studio film Eastwoodovi svěřilo pod podmínkou, že ho natočí bez nároku na honorář. Clint Eastwood rád souhlasil a natočil svůj režijní debut. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama