Reklama

Reklama

Klášter Shaolin

Obsahy(1)

Mladý Yuan aj zo svojím otcom žije ako otrok v krajine, kde vládne samozvaný krutovládca. V jeden deň je však jeho otec zavraždený pred jeho vlastnými očami. Yuanovi sa podarí utiecť a útočisko najde v shaolinskom chráme, kde sa ho ujmú mnísi. Yuan sa rozhodne stať mníchom, aby sa naučil kung fu. Avšak aj napriek tomu, že mnísi môžu svoje umenie použit len na obranu, a zabíjať majú striktne zakázané, Yuan neustále myslí na postu svojho otca. Námetom filmu je čínska ľudová legenda, ktorá hovorí o tom, ako shaolinský mnísi zachránili cisára dynastie Tang.

Denný zárobok Jeta Li v jeho debute bol 1 RMB (čínska mena) za deň. Film v kinách zarobil 10 miliónov RMB, keď jeden lístok stál od 0,1 do 0,75 RMB. (kitano)

(více)

Diskuze

DongFangXu

DongFangXu (hodnocení, recenze)

Ten plakát s kopajícím Alexandrem Fu Shengem patří k jinému filmu. Taky kung fu film, taky Shaolim Temple, ale Hong Kong a rok 1976. Režie Chang Cheh.

miklaras

miklaras (hodnocení, recenze)

je to Jetův první film, takže mu samozřejmě 4 hvězdičky patří, ať už je jakýkoli...a není vůbec špatný i když za příšernou hudbu by někdo měl být za úsvitu zastřelen. Naivní příběh, jednoduchost v každém směru a vynikající představení pekingského národního wushu týmu, která stojí za to, už jen proto že dráty neuvidíte. zato je tu k vidění snad všech 18 zbraní shaolinu, bezva drunken style a Jet jako děcko k zulíbání. Není to Wong Fei hung a ještě dlouho nebude, ale je vidět, že se jednou dopracuje k osobitosti.

Reklama

Reklama