Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kit Li zklamal, když chránil svou ženu. Nedávno přijal práci jako ochránce slavného herce Frankie Lana. Ale historie se opakuje a Kit se nevyhnutelně setkává se svou minulostí. Akční superstar Jet Li v souboji mistrů bojových umění bere pomstu do svých rukou! (oficiální text distributora)

Recenze (38)

HAL 

všechny recenze uživatele

Jet Li kdysi jako pyrotechnik nedokázal zachránit svou ženu a autobus plný dětí před bombou zlého teroristy. Teď po několika letech pracuje jako ochranka a občasný double neschopné hvězdy akčních filmů, a na předvedení drahých šperků ve velkém mrakodrapu je mu předurčeno znovu se setkat se svým dávným nepřítelem! _Takhle dokonale přiblblý příběh může znamenat jen dvě věci - buď se film bere vážně a je to nezábavná slátanina ve stylu posledních Seagalovek, a nebo se vážně nebere ani trochu a jedná se o neskutečně zábavnou a záměrně tupou blbinu jako Komando nebo Mariňák. Meltdown naštěstí patří do druhé kategorie a co víc, on jí snad dokonce kraluje. Jeho scénárista poctivě přečetl příručku "Největší klišé v hollywoodských akčních filmech" a VŠECHNY je do filmu nacpal... s vyjímkou onoho autobusu - v akčním filmu, když chcete hlavnímu hrdinovi ukázat "že teď už je to fakt jako osobní", můžete jeho manželku klidně rozčtvrtit, ale vyhazovat do luftu autobusy plné děcek, které pronášejí tak neuvěřitelně zábavné hlášky jako "Army man, please don't let me die.", se prostě nedělá, jak by k tomu moralisté přišli :P. Všichni herci (kromě Jeta, který se buď tváří strašně inteligentně a nebo kope do lidí) si z rolí vyloženě dělají srandu a přehrávají kde můžou a i ten neschopný a zbabělý herec pronáší strašně husté hlášky a přitom běhá kolem ve žluté kombinéze (ta postava prý měla být jako režisérův výsměch Jackiemu Chanovi, takže většinu filmu sebou nechá jen mlátit o podlahu, židle, strop, cokoli... samozřejmě až na závěrečnou bitku ve které, aby se naplnilo další žánrové klišé, se z něj najednou stane druhý Neo a zmaslí nejsilnějšího záporáka na hromadu) Střelba neustává, mlátí se každý s každým, záporáci se tváří strašně drsně a když už by náhodou mohla začít být nuda tak někdo jen tak nesmyslně vletí s vrtulníkem do vnitřku budovy, nebo vysype na scénu pytel jedovatých hadů. Meltdown je prostě geniální akčně-parodický film. 8/10 ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Těžkotonážní útok na divákovu výdrž a schopnost přizpůsobit se, aneb Jet Li v napůl parodickém a napůl klasickém nešvaru, jehož sledování vyžaduje obrovskou vůli přežít to špatné, ve vidině světlejších zítřků. Parodie na některé akční monumenty je zřejmá a žlutou teplákovou soupravu by neidentifikoval snad jen úplný neználek. Škoda té rozdrobené dějové linie a nedostatku kvalitních soubojů, lepé řečeno absence dostatku přímých konfrontací za pomoci ať už střelných zbraní, či bojových umění. Obojího je tu zoufale málo a když si k tomu přidáte spoustu hluchých nehumorných míst, tak to k nadprůměrné zábavě nestačí ani náhodou. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu skvělá parodie na filmy Jackieho Chana a pár akčních klasik (především na Smrtonosnou past), na druhou stranu film, který má velmi průměrně natočené akční scény... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Mám rád Jeta, ale jeho tupé až směšné hlášky a lehce nudné boje tento film posílají spěšně domů do HK. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Je to trochu hloupoučký a děsná vykrádačka Smrtonosný pasti, ale zároveň to je i hodně zábavný, vtipný( díky zbabělýmu Jacky Cheungovi) a akční, i když teda na poměry Jeta Liho se tady daleko víc střílí než bojuje. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Smrtonosná past po hongkongsku, na které nepříjemně zarazí minimum akce. Karikatura Jackie Chana pobavila. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Hong-kongská variace na Smrtonosnou past. Docela nudné a špatně natočené. Z postav je nejlepší ten herec, který se neumí prát. Ten klidně trumfne i Jeta Liho. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá akčná komédia s Jet Lim, ktorá patrí medzi jehopriemerné filmy. Má výborný príbeh o bývalom pyrotechnikovi, ktorý po nevydarenej akcii, pri ktorej zomrela jeho žena skončí s prácou a stane sa bodyguardom akčnej hviezdy, ktorú sprevádza aj na výstavu klenotov. Ale výstavu obsadí skupina teroristov na čele so zločincom, ktorý má na svedomí aj bodyguardovu ženu a tak musí bodyguard spolu s akčnou hviezdou zneškodniť teroristov a zachrániť rukojemníkov. Spracovanie sa mi páči, ale treba sa mu prispôsobiť. Toto nie je žiadny seriózny akčný film alebo jemná akčná komédia, ale až na pomerne vážny úvod a možno ešte záver praktiocky čistá paródia na akčné filmy a hrdinov, obzvlášť Smrtonosnú pascu a Bruca Leeho. A tak je to neustála zábava bez slabého miesta, ale s množstvo výborných. Akcie je tu priemerné množstvo a je aj celkom, dobrá. Ale kvôli žánru je samozrejme v inom štýle, keďže tu ide hlavne o zábavu. Súbojov je tu prekvapivo málo, asi len dva dlhšie a pár maličkostí, hlavne sa strieľa vo veľkých prestrelkách, v ktorých teroristi, ale aj civilisti umierajú po desiatkach, ale akcia celkovo je dobre dynamická, zaujímavo natočená a slušne nápaditá, je tu viacero výborných nápadov. Najviac sa mi páčia oba dlhšie súboje, ale všetka akcia je zábavná. Spokojný som aj s humorom, je takmer všadeprítomný, rozmanitý a miestami veľmi zábavný. Herecké obsadenie je výborné, Jet Li je síce v hlavnej úlohe, ale nemá tu až tak moc priestoru, ako by sa dalo očakávať, ale delí sa oň s viacerými dobrýmii postavami, hlavne výborný Jackie Cheung ako paródia na Bruca Leeho, potešia aj ženské postavy ako Chingmy Yau, Charlie Yeung, alebo Valerie Chow a spokojný som aj so záporákmi, medzi ktorými nechýba ani Billy Chow. Réžia a technická stránka sú pre potreby filmu viac než dostatočné. Kto má rád akčné filmy a humor tohto typu tu ani nemôže byť sklamaný, je to správne dynamická a zábavná paródia. 76% ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Keby ten film bol natočený v 70-tych rokov, ešte by som si povedal : "Buďiž ..." Ale po tom, čo som uvidel vročenie 1995 som si povedal, že ten film zaspal dobu. Mńa už proste nebavie tie kvázihumorné akčné kung-fuovky, s priehľadnými trikmi a ošúchanými smiechotami ... ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jet Li je bodyguardem zhýralý akční hvězdy která se utápí v chlastu a doprovází ho na večírek do exkluzivního hotelu ve kterým probíhá výstava vzácných šperků a bohužel tam vtrhnou nebezpeční teroristé ozbrojení samopaly, granáty, plamenomety a dokonce i hady (!) Koncept sice čórnutej z Die hard, ale mix akce a humoru je to nehoráznej a kde jinde než v HK filmu uvidíte teroristu odpálit bus plnej nevinných fakanů. Krása.90% ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Corey Yuen umí rozpoutat demoliční peklo, že i Michael Bay by mohl závidět. Jet Li válí ať už v soubojích na pěsti a kopy nebo v přestřelkách, pobaví komediální momenty, poteší přítomnost Charlie Yeung a Valerie Chow, která tu kope za tu zlou stranu a to doslova. Zamrzí neumělé pokusy o drama a hraní. Přesto vysoce zábavný film s několika geniálními akčními scénami a pár vtipnými okamžiky. Hlavně mě baví ta parodie na rozmazlenou hvězdu martial arts filmů, která nosí žluto černý trikot jako Vy víte kdo:) a skvěle ho hraje Jacky Cheung. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Bylo by to super, kdyby ovšem Jet Li dostal pořádnej prostor a ne ten ňouma, kterej si hrál na Bruce Leeho, akorát lezl na nervy. Záporáci byli jak z nějaký disneyovky, ale hudba a akce za něco stáli. Bez Jeta by to byl shit. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Slabý akčňák, který se ve druhé půlce, přehoupne v jakousi variaci na "Smrtonosnou past" ale moc se mu nedaří zabavit nebo dokonce zaujmout. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasicky Wong Jingovska blazniva komedia, ktorej zapletka variuje koncept Die Hard. Takze Jet Li tu hra odvazneho hrdinu, ktory musi zachranit mnoho rukojemnikov pred chamtivym zaporakom, ktory mu naviac na zaciatku zabije rodinu. Druhu vyraznu liniu tvori neustale navazanie sa (parodia je slabe slovo) do osoby Jackieho Chana cez postavu namyslenej lenivej a zbabelej akcnej hviezdy, ktora nerobi svoje kaskaderske kusky sama v podani Jacky Cheunga. Aj ked Jackieho Chana zboznujem, tak mi to vdaka Cheungovmu vykonu pripadalo neskutocne zabavne. Snad si Jing Wong mohol odpustit aspon to zosmiesnovanie Jackieho otca. No a pre ludi, ktory sa nevyznaju v pozadi celej tej zalezitosti to bude fungovat aspon ako parodia na Bruca Lee, ktoreho grimasy paroduju akonahle sa snazi Cheung bojovat. Bohuzial mimo tejto linie mi film az tak zabavny nepripadal. Jing Wong dost nekompromisne mixuje krvave akcne sceny s tym najjednoduchsim humorom, co nie kazdemu sadne. Aspon, ze v druhej polovici filmu je dost akcie. Väcsinou ju tvoria solidne prestrelky. Najlepsia je Jetova jazda autom v budove behom ktorej postriela kopu zaporakov. Bitiek tu vela nie je. Prakticky len 2 väcsie. Jetov duel je len priemerny a miestami zbytocne zrychlovany. Ovela lepsie a hlavne zabavnejsie dopadol duel Jacky Cheunga a Billy Chowa. Celkovo je Jet v tomto filme dost nevyrazny jak v akcii tak aj mimo nej. A to tu ma jeho postava prezivat poriadnu traumu. Cely film si pre seba ukradol Jacky Cheung a je skoda, ze film nebol len o jeho postave. Vysledkom je nesurody mix komedie, parodie a drsneho akcneho filmu, ktory len tak niekde inde neuvidite. 6/10. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Zdravo uletená, honkongská, ´´diehardovsky´´ ladená akčná bomba, posypaná tým pravým easternovským humorom. Naozaj podarené. Aspoň sa neberie až tak vážne, ako ostatné napodobeniny. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Mne je jedno ze to ma priemerne natocene akcne sceny, proste choreografia subojov na urovni, Dzet Li vladze, stiha, proste masaker. Jo a je to aj akasi Dzetova odpoved na Chanove komedie a na 1 dnes uz klasicky americky film : 76 % ()

Reklama

Reklama