Reklama

Reklama

Vědomostní soutěž AZ-kvíz, která se připravuje v brněnském studiu České televize pod vedením režiséra Ladislava Cmírala, už svým názvem oznamuje, že vyžaduje od soutěžících co nejširší znalosti. Název koresponduje také s hrací tabulí, na níž jsou otázky skryty pod políčky označenými písmeny abecedy od A do Zet. Soutěž kombinuje tematicky pestré vědomostní otázky se strategickou hrou. Ta spočívá v obsazování polí na hrací tabuli a v jejich propojení do souvislého řetězce, jenž spojí tři strany trojúhelníku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (336)

HrochOch 

všechny recenze uživatele

Johoooo všechno vim a vždycky bych vyhrála žejo, proto to mám ráda.)Jediná část, kde bych možná škobrtla, a tam Ti milý Tome musím zdělit krutou pravdu, je právě bankomat. Ti nebožáci mají všechna políčka úplně stejně šedivá!!8O ()

greymon 

všechny recenze uživatele

Vědomostní soutěž to je a mě velmi poučila, ale je to pořád dokola už od roku 1997 až to přestává ztrácet šťávu tedy až na otázky. Člověk, který se dostane do finále k bankomatu kde vyhraje 2100Kč tak nevím jestli se mu to vyplatilo, ale pořád lepší vyhrát něco než nic. ()

Havala 

všechny recenze uživatele

Chvilková zábava, která ale nemá potenciál pro dlouhodobější pozornost. Chvílemi to už spadává do parodie. ()

anyonecek 

všechny recenze uživatele

Tady to záleží na tom jakej nerd se zrovna dostane do soutěže. Každopádně oba moderátoři jsou mi dosti nesympatičtí a jejich rádoby vtipy nejsou vtipný, takže za ně musím odečist hvězdičku a celkový průměr 3. hvězdiček -1, to máme 2 hvězdičky na závěr. Člověk se rád občas podívá na tenhle pořad, ale krom otázek a odpovědí, okterých je tento celý pořad, je to těžkej podprůměr. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Kam jinam jít, když je člověk chytrej jak Einstein, když ho nikde jinde ho nevezmou? Bít se se zakomplexovanejma dědkama a bábáma do ázetkvízu. Jen mě mrzí, že se tam nedá vyhrát nic kloudnýho, kromě encyklopedie piva samozřejmě! ()

VlastaFlaksa 

všechny recenze uživatele

Nechci komentovat tento pořad, který mě nezaujal, ale spíš upozornit "nezasvěcené", že soutěžící u bankomatu má všechna políčka stejná, tedy barevně neodlišená a tudíž nemá páru, kde se nacházejí bonusy....... ;-) Nebo si vážně někdo myslel, že zjevně inteligentní soutěžící jsou taková paka, aby nestihli klikat na políčka s vyšší fin.odměnou???????? ()

Phantasma 

všechny recenze uživatele

V dobách, kdy vědomostní soutěže na komerčních televizích byly ukončeny, tak AZ-kvíz si stále dokázal udržet svou kvalitu, která trvá dodnes. ()

marek29 

všechny recenze uživatele

Znalostní soutěž, u které se většinou vždy pobavím: 1) pokud tu odpověď neznám a 2) nad nesmyslama, který lidi melou nebo 3) neví základní věci :) ()

Demonn 

všechny recenze uživatele

Přesně takový by měl vedomostní soutěžní pořad být...žádné zbytečné řeči a spousta otázek. Kam se hrabe např. velkolepě pojaté Máme rádi Česko na Primě a spousta dalších pořadů, kde víc krafají nudní hosté, než se soutěží. 80% ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Soutěž to není špatná, ale když tam vidím moderátora - toho zarostlého ksichta s náušnicí v uchu, chce se mi blejt. Fuj! ()

papilon395 

všechny recenze uživatele

V dnešní době jeden z účinných způsobů, jak se bránit Alzheimerovi. Přijde mi, že oproti dřívějšku vědomostní soutěže z TV nějak vyšuměly. Je přece rozdíl mít to v hlavě nebo to umět vygooglit. ()

SenFlxr 

všechny recenze uživatele

televizní archaismus. Neurazí a člověk si sem tam něco připomene. Ale občas jsou otázky úplně neuvěřitelně hloupé. ()

gotham 

všechny recenze uživatele

Poměrně zajímavá, nekomerční a inteligentní soutěž, kde nenajdete lesk, slávu a peníze, ale příjemné, běžné a civilní prostředí. Na druhou stranu tomu chybí troška akce či vtipu, něco co by člověka vytrhlo ze stereotypu každého dílu. 60% ()

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama