Reklama

Reklama

Vědomostní soutěž AZ-kvíz, která se připravuje v brněnském studiu České televize pod vedením režiséra Ladislava Cmírala, už svým názvem oznamuje, že vyžaduje od soutěžících co nejširší znalosti. Název koresponduje také s hrací tabulí, na níž jsou otázky skryty pod políčky označenými písmeny abecedy od A do Zet. Soutěž kombinuje tematicky pestré vědomostní otázky se strategickou hrou. Ta spočívá v obsazování polí na hrací tabuli a v jejich propojení do souvislého řetězce, jenž spojí tři strany trojúhelníku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (336)

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Poslední koukatelný vědomostní pořad při kterém se občas člověk i pobaví např. otázka „Co znamená zkratka ČSFD?" Soutěžící má nápovědu písmena ČSFD a jeho odpověď zní Čínský Syndrom Finanční Deprese, tak i tací jsou mezi námi. Narozdíl od Riskuj nebo Kde Domoj Můj? to není o rychlosti, ale o tom, co ten člověk ví, takže to má ve svých rukou, pokud mu teda padnou ty správný otázky. Mohli by tam trochu zvednout ty výhry, protože odejít ztraumatizovaný a mít 1100 Czk v kapse, tak to si myslím, že není odpovídající odměně za ty znalosti a občas i zábavu, kterou tam někteří soutěžící vytvářejí. Za mě 100% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Zřejmě poslední soutěž, ve které jde u soutěžících i publika o znalosti nikoli o velké peníze pro jedny a tupou zábavu pro durhé. Poslední soutěž, které nejde o pozlátko a blýskavé kulisy jako spíš o obsah. Je krátké, svižné, s příjemnými moderátory, kteří ze sebe nedělají křečovité kašpary. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Pořad, na který je asi CT Brno hrdé. Strašné. Chápu, že pro Zbořila a Brettshneidrovou - Machourkovou je to pěkný a pravidelný příjem a podobně i pro televizní štáb, ale tenhle formát už se pro diváky dávno přežil. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Soutěžni pořad pro opravdové křižovkářské fajnšmekry. Protože zde si člověk moc nevydělá a ikdyž bude chytrej jak encyklopedie a všechny porazí, tak si můze odvést třeba jen 1100Kč. Proto si tohoto pořadu vážím a rád se na něj dívám s prarodiči. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl na VŠ a nechtělo se mi do školy, povaloval jsem se a koukal na pořady, jako byl tenhle. Má to svoje kouzlo. Většinu soutěžících tvořili freakové, zábavní už svým zjevem a pak byly super ceny pro vítěze, které jen málokdy alespoň vykompenzovaly cestu vlakem do Brna a zameškaný den v práci.... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Zajímavá soutěž, nezajímavé ceny a především na tohle dokázali vymyslet PSH solidní písničku :D Jen v tom bankomatu mohli hrát o lepší prachy ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem chtěl bejt chodící encyklopedie a občas vyhrát pár tisíc na chlast. Fakt. Ale sledování samejch strašně chytrejch lidí pořád dokola mě opravdu nijak nenaplňuje. To si radši koupím chleba a Okenu. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Tak jelikož se z CSFD stává CSFTD (Československá filmová a televizní databáze). AZ-kvíz tu rozhodně nesmí chybět. Tato soutěž byla pro mě dlouhou dobu velkou záhadou a asi i dnes to pořád nějak nechápu, protože neustále přemýšlím, jakou soutěžící volí taktiku při obsazování polí na hrací tabuli, aby došlo k propojení do souvislého řetězce, který spojí tři strany trojúhelníku. chválím vědomostní otázky, protože ty byly velmi pestré a vyžadovaly, aby člověk pro jejich správné zodpovězení měl velké znalosti. Soutěž je také založena na strategii a soutěžící musel být neustále v pozoru, aby ho jeho protivník něčím nepřekvapil. Chválím způsob, jakým je udělané finále, kdy hráč hraje bankomat, ale nelíbí se mi, že může max. vyhrát jen 15 000,-. A v mnoha případech soutěžící vyhraje mnohem nižší částky. Připadá mi to nespravedlivé. Když vezmeme v potaz, jaké překážky musí soutěžící překonat, aby se k vytouženému bankomatu dostal. K moderátorům žádnou výtku nemám. Celkově tuto soutěž hodnotím slabšími 4 hvězdičkami. ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

5* ale jedině s legendou čt Alešem Zbořilem! Jeho nejlegendárnější hláška: Já jsem AZ a tohle je můj kvíz! :D Taky prémiové ceny stojí za to! Třeba: Encyklopedie lázní a léčivých pramenů v Čechách, na Moravě a ve Slezsku. A to tam jsou mnohdy ještě šťavnatější, jen si teď na žádnou nevzpomenu. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

stálice mezi televizními soutěžními pořady.. do AZ-kvízu nechodí lidé vyhrát peníze, nýbrž ukázat své vědomosti, a to se mi na něm líbí :) ()

Mononoke. 

všechny recenze uživatele

Stálice ČT1, ať ji zapnete v kteroukoliv hodinu, budou dávat AZ kvíz.. Pane Jiří, vyberete si kapesní atlas hub nebo raději Toulky po českých hradech a zámcích? Přesuneme se k bankomatu, ano, a vaše výhra je 300 korun. Gratuluji. ()

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama