Reklama

Reklama

Vědomostní soutěž AZ-kvíz, která se připravuje v brněnském studiu České televize pod vedením režiséra Ladislava Cmírala, už svým názvem oznamuje, že vyžaduje od soutěžících co nejširší znalosti. Název koresponduje také s hrací tabulí, na níž jsou otázky skryty pod políčky označenými písmeny abecedy od A do Zet. Soutěž kombinuje tematicky pestré vědomostní otázky se strategickou hrou. Ta spočívá v obsazování polí na hrací tabuli a v jejich propojení do souvislého řetězce, jenž spojí tři strany trojúhelníku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (336)

Paity 

všechny recenze uživatele

AZ-kvíz je takovou nudnou stálicí na poli zábavy. Aleš Zbořil i Eva Brettschneiderová - Machourková by zasloužili metál za počet unuděných diváků k smrti. ()

Mr.Dick 

všechny recenze uživatele

Málokterá vědomostní soutěž visela/visí na televizních obrazkovách tak dlouho jako AZ-kvíz. Poučné i zábavné. Květák má "pod čepicí". ()

Xavi6 

všechny recenze uživatele

Velice dobrý pořad na logické myšlení, někdy opravdu nevím, jak soutěžící dokáží uhodnout tak těžké otázky. Líbí se mi i nový vzhled, který byl předělán. Jednou jsem měl tu čest se podívat do studia a vypadá to tam opravdu pěkně. ()

J*A*M*A*L 

všechny recenze uživatele

Ty otázky jsou vysvětlované moc odborně a já bych to asi nezvládl poslouchat vysvětlování otázky půl minuty. Nic pro mě tahle soutěž, ale není to špatné. ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Je příjemné dívat se, jak lidé soutěží ve svých znalostech. Na český obrazovky se dostává čím dál víc trapných soutěží možná jen proto, aby pobavili pubertální výrostky. A pro ty kteří se diví, proč si hráči nestopnou bankomat na bonusu... i nu je to proto, protože hráči zkrátka ten bonus nevidí. Bonus má zvírazněný jen televizní divák a to zpravidla červeně, kdežto hráč vidí jen šedá políčka. ()

Rejže 

všechny recenze uživatele

Lehké i záludné otázky a pak prožitky soutěžících. Občas je to legrace ty osůbky, kterým se stojí za to honit i pro pár korun :-) ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Aleš a Evička jsou fajn moderátoři, a tento pořad není sice příliš zábavný, ale je poměrně pohodový, přínosný, a také si vyzkoušíte od obrazovek, jak na tom jste s vědomostmi. Zapojení strategie je taky fajn, pořadu bych dal za doby, kdy jsem ho sledoval 4*, ale nemůžu kvůli některým odlišnostem v pravidlech před (o náhradní pole se losovalo??) a po (časové omezení jednoho kola) období největšího zenitu. ()

sPaRk 

všechny recenze uživatele

Majstrštyk televizní zábavy. Že tohle vydrželo na obrazovkách čtvrt století v nezměněné podobě, má svůj dobrý důvod. Jen ty prize money jsou nedůstojné. ()

Ricky_CZ 

všechny recenze uživatele

Normální televizní soutěž, do které se hlásí normální lidé a kde jde opravdu jen o vědomosti, nikoliv o to, jaké máte štěstí (já vím, losování), či jaký magor jste...A k tomu sympatičtí moderátoři. ..Klasika.. ()

Vejrrr 

všechny recenze uživatele

Tady mi nikdy nevyhovovala forma. Nudné, mdlé a podivným způsobem intelektuální... nevím.. asi nějakej můj vlastní problém ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Na neustálé sledování kvízu od 97 roku musíte být nejspíš trochu autistou, jinak je jeho úspěch korunován dobou vysílání Čt. Aleš Zbořil s Machourkovou jsou skuteční držáci televizní soutěže. Jedni z mála, co u pořadu opravdu zestárnou, když vynechám Saskii Burešovou. ()

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama