Reklama

Reklama

Vědomostní soutěž AZ-kvíz, která se připravuje v brněnském studiu České televize pod vedením režiséra Ladislava Cmírala, už svým názvem oznamuje, že vyžaduje od soutěžících co nejširší znalosti. Název koresponduje také s hrací tabulí, na níž jsou otázky skryty pod políčky označenými písmeny abecedy od A do Zet. Soutěž kombinuje tematicky pestré vědomostní otázky se strategickou hrou. Ta spočívá v obsazování polí na hrací tabuli a v jejich propojení do souvislého řetězce, jenž spojí tři strany trojúhelníku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (336)

Drom 

všechny recenze uživatele

Svět filmu pomalu zahlcuje 3D na úkor 2D, Česká televize nahradila 3D Pyramidu (co se votáčí!) za 2D pyramidu z písmen a čísel (co se ani trochu nehejbá!). Mezi podmínky, které musí soutěžící splnit, přibyl požadavek alespoň částečné lobotomie a tramtadadá, mámen novou soutěž. Hlavně hodně barevnou, to lidí přitahuje. A ke všemu se nám Evička vdala :(. Vratťe mi Pyramidu! ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Dřív jsem na tom visel dennodenně, dneska je to příjemné zpestření. Tak jako tak se ale jedná o bezvadnou vědomostní soutěž, kde se člověk ledacos dozví. Bylo super sledovat s postupujícími lety vzestup vlastních mentálních schopností, kdy jsem kolem tak sedmnáctého roku začal teoreticky vyhrávat. V reálu bych ale asi stejně dostal na prdel. 80% ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

No moderátorskou stránku věci hlavně co se týče úvodu a závěru pořadu nehodlám vůbec komentovat,protože čeští producenti zjevně neviděli pořádné moderátorské eso a pokud ano tak jen z rychlíku.Typické staré křížovkářské otázky,které když je někdo v televizi neví tak se komediálně plácnu do hlavy a vychrlím ze sebe proud urážek,kterými povětšinou častuji soutěžící za jejich tupost - tím ovšem neříkám jak moc jsem chytrá a že bych to zvládla lépe, ale jen jsem velice škodolibá.Poslední kapkou na závěr je vždy bankomat, který by mohli přejmenovat ja bankromat,protože ten kdo se strefuje se chudák vždycky strefí někam na stovku nebo co, tudíž to dostane asi po zdanění na ruku a třeba ze tří tisíc mu zbyde tak jeden a půl a to má akorát tak na cestu z ČT zpět domů :-D .. ()

Gavin87 

všechny recenze uživatele

Já na AZ-kvíz nedám dopustit ! "obligátní třináctka" a "ká jako karel" jsou nedílnou součástí mého denního režimu. Zdejší nízké hodnocení mě příliš nepřekvapuje, jelikož soutěž nesmrdí komercí a stále v ní jde o klasické vědomosti a ne o to, kdo z účinkujících ze sebe před televizní kamerou udělá většího dementa. Tímto zdravím tvůrčí tým TV Nova :)) ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Soutěž je příliš těžká, není pro každého. No, uznejte sami. A) trnitý keř, B) viditelný elektrický výboj v troposféře C) opak startovníků, D) krajina za horizontem, E) grafická značka štítu rodu, F) ostrovní stát v Tichém oceánu, G) ukazatele slunečních hodin, H) vyrobeno z luštěnin, CH) když k nám běží a nikdo ho nedoprovází, I) posvátný pták v náboženství starých Egypťanů J) okrasná rostlina řádu hluchavkotvaré K) vydává zvuky krkavce, L) malý žebrovitý útvar na spodní straně klobouků hub, M) vykonává loučení rukou, N) sociální uskupenství obyvatelů Země, O) biblické zvolání, P) zaměstnanci závodu na zpracování buničiny, R) malý čert, S) nástroj ke štípání (dřeva), T) dehet, U) první kapela Vladimíra Mišíka, V) slavnost sklizně vinné révy, W) železniční vůz plný dřeva, X) Speusipposův nástupce, Z) tvoje manželka. Na požádání přiložím správné odpovědi :-) ()

Galerie (6)

Zajímavosti (15)

  • Jedná se o nejdéle vysílaný soutěžní pořad v ČR. (TomasSlach)
  • Na základě soutěže vznikla i stejnojmenná stolní hra. (SONY_)

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama