Reklama

Reklama

Vědomostní soutěž AZ-kvíz, která se připravuje v brněnském studiu České televize pod vedením režiséra Ladislava Cmírala, už svým názvem oznamuje, že vyžaduje od soutěžících co nejširší znalosti. Název koresponduje také s hrací tabulí, na níž jsou otázky skryty pod políčky označenými písmeny abecedy od A do Zet. Soutěž kombinuje tematicky pestré vědomostní otázky se strategickou hrou. Ta spočívá v obsazování polí na hrací tabuli a v jejich propojení do souvislého řetězce, jenž spojí tři strany trojúhelníku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (336)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Za čtvrtstoletí se tahle soutěž takřka nezměnila. Formát je pořád stejný, otázky podobné, moderátoři stejní. Jen občas se to studio změní. A to je fakt neuvěřitelné, že i po tak dlouhé době se tahle soutěž drží. A drží se právem. Je to fajnových 20 minut, kdy si divák vyzkouší, co ví a co ne. [11259. hodnocení, 334. komentář, 61%] ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

No moderátorskou stránku věci hlavně co se týče úvodu a závěru pořadu nehodlám vůbec komentovat,protože čeští producenti zjevně neviděli pořádné moderátorské eso a pokud ano tak jen z rychlíku.Typické staré křížovkářské otázky,které když je někdo v televizi neví tak se komediálně plácnu do hlavy a vychrlím ze sebe proud urážek,kterými povětšinou častuji soutěžící za jejich tupost - tím ovšem neříkám jak moc jsem chytrá a že bych to zvládla lépe, ale jen jsem velice škodolibá.Poslední kapkou na závěr je vždy bankomat, který by mohli přejmenovat ja bankromat,protože ten kdo se strefuje se chudák vždycky strefí někam na stovku nebo co, tudíž to dostane asi po zdanění na ruku a třeba ze tří tisíc mu zbyde tak jeden a půl a to má akorát tak na cestu z ČT zpět domů :-D .. ()

Reklama

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Aleš Zbořil jednou ve svém rádobyvtipném okénku odpověděl na dotaz, který měl otřást se soutěží v základech. Psala pravidelná divačka, že má soutěž již léta ráda, ale přišla nyní na to, co se soutěží zacloume tak, že se z toho nevzpamatuje. Totiž, když soutěžící vyplní celou spodní řadu, a jeho soupeř zbytek, tak vlastně soutěž končí patem! Šokující že? Od té doby vím, že kreténi nesledují pouze Novu a Volejte řediteli. ()

daEmoNickY 

všechny recenze uživatele

Rozumět věcem nebo znát nazpamět kdejakou dvojicí? Radši než dopadnout jak Halina Pawlowská, volím to první. Hodnotím účel hry, ne její provedení, procvičit si čas od času bednu není na škodu. _____________ VYBORNE PROVEDENI ______________ 1) Je zobrazeno kolik zbývá času 2) "barvy" se dají jakžtakž rozlišit i na černobílé televizi 3) od pohledu je jasné kdo je na řadě 4) "kroužkem" zobrazené kolik času zbývá na otázku z celk. času viz. http://en.wikipedia.org/wiki/Pie_graph 5) na konci je vysvícené jak vypadá vítězné spojení. Dobrá práce! ______________ SYSTEM ______________ Výhra je poměrně malá, takže lidi nezpychnou a (na encyklopedické znalosti netřeba být příliš hrdý viz. mýtus http://c2.com/cgi/wiki?MappersVsPackers ) CT má na natočení dalšího dílu. _________ DOPORUCENO _________ Seznam různých skládaček http://en.wikipedia.org/wiki/Logic_puzzle . Moudrý týpek Richard Feynman http://www.youtube.com/watch?v=WspwWN2ReV0 . ()

FireTight 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších soutěží, které kdy vznikly v hlavách (brněnských) televizních špiček, alespoň podle mě. Člověk se u toho může bavit (třeba když je tam nějaký méně chytrý nebo trošku divný soutěžící), může fandit (svému oblíbenci), zkoušet sám odpovídat nebo třeba se jen tak dívat. Zbořil nám to sice tak trochu kazí svým břitkým humorem, ale jinak jde o pořad, na který jsem se vždycky díval rád a nejenom v době, když tam zrovna nic lepšího nebylo! Až teda na ty ceny, ty jsou občas trochu... slabší. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (15)

  • Aleš Zbořil v pořadu ROZHOVORista (od r. 2018) prozradil, že AZ-kvíz točí dvakrát za měsíc po deseti dílech. Po deseti epizodách se střídají s Evou Machourkovou, která AZ-kvíz taktéž točí dvakrát za měsíc po deseti dílech. (TomasSlach)
  • Jedná se o nejdéle vysílaný soutěžní pořad v ČR. (TomasSlach)

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama