Reklama

Reklama

Saturnin


Epizoda 1 (E01)

(epizoda)

Obsahy(1)

Ve čtyřdílném seriálu budete nyní svědky, jak Saturnin vstoupí do života Jiřího Oulického, jeho dědečka, tety Kateřiny a dalších, aby s ním prožívali situace, které by se bez Saturnina těžko daly zvládnout už proto, že by pravděpodobně nikdy nemohly nastat. A jistě znovu potěší všechny diváky, kteří mají rádi dobrý a inteligentní humor, humor ze života, který nás nutí také se zamyslet, proč a čemu se to vlastně smějeme. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dodnes si myslím, že to Věrčák uchopil za špatný konec. Místo, aby z knižních frků udělal filmově-obrazové, otrocky přeříkává pasáže z knihy, někdy raději dvakrát, aby divák nedovtipa pochopil, takže to působí jako rozhlasová hra. Alespoň dobrá hudba, skvělý Vízner a plus za scénu s lvicí (!), nikoliv lvem, jak je nám tvrzeno, která se takhle jednou v noci usalaší na konečné Na Zvonařce. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V prvním díle nás čeká seznámení s Jiřím Oulickým a jeho sluhou Saturninem, pak hezká scéna z kavárny s koblihama a doktorem Vlachem, přestěhování na houseboat a večeře při elektrice z vlastních zdrojů. A pak už je na čase začít pro Praze honit uprchlou lvici. Ale pak už přijdou na řadu příjemnější věci - tenisový zápas s krásnou slečnou Terebovou, kulečník s doktorem Vlachem a vzpomínka na strýčka Františka, jeho vynálezy a jeho manželku tetu Kateřinu. Ale všemu dobrému je konec v okamžiku, kdy se před houseboatem objeví teta Kateřina se svým synem Miloušem a nastěhují se do něj. V té chvíli je na čase oprášit pořekadlo: Host do domu, čagan do ruky. Velmi dobrý vstup do seriálu, příjemná hudba a jedinečný Oldřich Vízner jako Saturnin. ()

Zajímavosti (1)

  • Místo, kde kotvil hausbót, bylo Dětský ostrov v Praze. [Zdroj: filmovamista.cz] (SONY_)

Reklama

Reklama