Reklama

Reklama

Evil Cult - Tajemství Kung-Fu

  • Hongkong Yi tian tu long ji: Mo jiao jiao zhu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Legenda praví: kdo se zmocní dvou magických mečů, stane se vládcem všech bojových umění. O získání mečů bojují dvě sekty, a když nepřátelé zabijí rodiče chlapce jménem Mo-Kei, ten přísahá pomstu. Musí však překonat kletbu, která mu brání naučit se umění kung-fu. Tajemná kněžka ho odvádí k čaroději, kde Mo-kei začne odhalovat tajemství boje. Může tak dosáhnout pomsty a ukončit dlouhou válku, ale musí porazit protivníky ze všech nepřátelských kultů! (SPI International)

(více)

Recenze (33)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

To, co ze začátku našlápne ke klasické cestě za pomstou, se během filmu dosti neurčitě mění v „politický“ souboj, konfrontaci hlavních hrdinů s láskou a celé se to občas odlehčuje hrubozrnným humorem. Jenomže odfláknutá režisérova práce, jenž se spolehnul na sílu digitálních efektů (které jen tak mimochodem vypadají jako z amatérské školy, či ze 70. let) a „létajících provazů“, nedokáže být zamaskována ani rádoby cool vizuální stránkou, která si krom už zmiňovaných digitálních čísel pomáhá nesmírně chaotickou kamerou, v níž se „táhlých“ (nějak to nechci nazývat „zpomalených“) záběrů nedopočítáte podobně jako frajerských podhledů, které měly za úkol přidat hrdinům na ještě větší stylovosti, jenž by pravděpodobně dostála své funkce, kdyby se v bojových scénách tak zběsile nestříhalo. Takhle hrdinům uniká nejen stylovost, ale i nějaké to bojové charisma, protože chvílemi v tom maglajzu vlastně ani nepoznáte, která strana má navrch. Že je to pak dohromady příšerná nuda, z níž film nevytáhne ani fórek s erekcí Jeta Li, už snad ani dodávat nemusím. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

51%??? A to berete kde? Proboha dneska narážim na samé naprosto opačné názory na filmy, no nevadí. Skvělý film s Jetem - Li v hlavní roli, který ve svých letech ještě nebyl hercem typu "tady hraje tenhle a zbytek vas nemusi zajímat". V Hongkongu roku 1993 byl startující hvězdou, která svým uměním dokázal nejednoho fandu ohromit. Včetně mě. Příběh, resp. mytologie tohoto filmu je velmi zajímavá a jestli jsem to dobře pochopil z různých Amerických diskuzí jedná se o poslední díl trolige, který navazuje na seriál(ted mě jistě profesionálové a znalci opraví, opravdu si nejsem jistý ;-)). Dobro a zlo v tomto filmu má mnoho podob a někdy se člověk opravdu nemůže rozhodnout kdo je dobrý a kdo zlý. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný fantasy film s Jet Lim, ktorý patrí medzi jeho najhoršie filmy. Má dobrý príbeh o mladíkovi, ktorý prišiel v detstve o rodičov a tak sa naučí najlepšie bojové umenie, aby sa mohol pomstiť všetkým, čo za to mohli. Spracovanie je celkom slušné, prakticky stále sa niečo deje, často sa striedajú prostredia a aj typy postáv, takže nenudí, ale zároveň je aj dosť neprehľadné, často je problém určiť motivácie niektorých postáv, kedže je ich príliš moc a tiež to nie je podané až tak zaujímavo. Akcie je tu dosť, ale je len priemerná. Určite nemôžem povedať, že by ma sklamala, kvôli žánru sa ani nič iné nedá čakať. Jet Liho umenie tu takmer úplne zanikne, kedže je taká extrémistická, čo je škoda. Ale inak je slušne natočená, nápaditá a v odohráva sa v rozličných prostrediach. Najviac sa mi páčia súboje so ženami. Herecké obsadenie je na tom dobre, okrem Jet Liho poteší hlavne menšia úloha Samma Hunga a výborne obsadené ženské postavy. Réžia a technická stránka sú slušným štandardom tohto typu žánru. Tento film je veľmi dôležité pozerať pripravený. Ked´ som ho videl prvýkrát, bol to pre mňa šok a zaradil sa medzi moje najneobľúbenejšie filmy vôbec. Ale po opätovnom pozretí po niekoľkých rokoch, ked´ som už skúsenejší divák musím hodnotenie zmeniť a dokonca sa film u mňa dostal do mierneho nadpriemeru. Objektívna kvalita filmu- 62%, film sa páči mne na 58%. ()

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Film z doby, kdy Číňané nebyli ještě dostatečně najedení a mohli běžně létat. DOST bylo poletujících Číňanů a budu je zarputile sestřelovat. ()

Lacike odpad!

všechny recenze uživatele

Dalsie lietacie kung-fu s bitkami uplne odtrhnutymi od reality. To nemam rad. Dej ma tiez nenadchol. Je strasne chaoticky. Je tam milion postav, poriadne som nechapal o co tam ide a vlastne mi to aj bolo jedno. Ak keby ma zapletka bavila, tak by to mal u mna tento film kvôli stylu bitiek tazke. Sklamali ma aj moji oblubenci Sammo Hung a Richard Ng, ktori su rovnako divni ako cely film. Takze odpad davam nie za nekvality filmu, ale za styl, ktory ide uplne mimo mna a vo filme som nenasiel jedinu vec, ktora by sa mi pacila. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Možno, až príliš zmixované dobrodružstvo. HK sa tu snaží dať dokopy romantiku, wuxia, fantasy, plus nejaké to hororové poldeci. Bol by som radšej za to, aby to poldeci bolo v tomto prípade aspoň deci a fantasy, aby nebolo zaťažené nefungujúcou romantikou. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Nebudu Vám lhát, hodně často jsem se ztrácel v ději. V podstatě nebylo možné, kdo a proč proti komu bojuje. Jenže když k boji došlo, tak jeho choreografie zahnala i výtky i překombinovanému ději. Je pravda, že už Tygra a draka, kde válečníci létaji vzduchem někdo nemohl překousnout, což teprve to, že v Evil Cult se vrhají kouzla, objevují se lidští netopýři atd.. Jenže já jsem milovník asijské mytologie a podobné "šílenosti" mě neodradí, naopak ještě více připoutají ke křeslu. ()

ic 

všechny recenze uživatele

V průběhu filmu jsem zjistil, že onen "Evil Cult" je vláda... tak to jsou na tom číňani v Hong Kongu stejně jako češi. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Dlouhý úvod se hemží samým Chu, Chi Chung a mnohými podobnými jmény, která zcela znemožňují identifikovat osoby, neboť si je prostě nezapamatujete. Další děj je též naprosto nesrozumitelný, mlátí se všichni se všema. Jet Li je dobrý, ale prostě v těchto asijských kung-fu filmech, kde se létá, boj je zrychlený a neplatí fyzikální zákonitosti nevynikne jeho umění. Celkově jde o slušnou úletárnu, ale rozhodně ne o dobrý bojový akční film. ()

trojtmberk 

všechny recenze uživatele

Kung-fu mlátička ve který klasicky nikdy neslyšeli o fyzických zákonech. Celkem jsem byl ze všech těch mistrů a jinejch různobarevnejch bojovníků zmatenej, ale jako perlička pro pobavení to obstálo. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Jet Li se Sammo Hungem v jednom opravdu průměrném kung-fu. Jako dá se to přirovnat trochu ke Swordsmanovi 1, možná i 2. Ale tohle bylo o něco slabější. Jet li jako vždy klasika. ()

Trisis 

všechny recenze uživatele

Mám slabosť na filmy o bojových umeniach, obzvlášť tie z ázijskej produkcie, no tento je zo všetkých najhorší. To, že herecké výkony u 90% Hong Kongskej produkcie stoja tak akurát za afektované pousmiatie vieme všetci. Príbehy väčšinou tiež a tak sa tešíme aspoň na poriadny bojový nárez s trochu stráviteľným a minimálne uveriteľným príbehom. Pri tomto filme všetko platí dvojnásobne, herci sú ešte afektovanejší, scenár akoby ani nebol a tak som po hodine začal pretáčať aspoň na bojové scény. V tomto prípade sa ani na tie nedá pozerať. Len tak „zprdele“ skúste si kuknúť Tiger a drak a potom si pustite toto. No prichystajte si lavór do ktorého budete dáviť. ()

Scytale 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavná kung-fu fantasmagorie úspěšně balancující mezi brakem a nevšedním akčním filmem. Akční scény, kde gravitace není hodna mistrů kung-fu, jsou stejně zábavné jako infantilní dialogy nebo totální chaos v tom, kdo je s kým spojenec (nepřítel) a proč. ()

Reklama

Reklama