Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čínská verze amerického filmu The Bodyguard začíná v momentě, kdy zkorumpovaný podnikatel spáchá vraždu, které ale přihlíží přítelkyně věhlasného podnikatele, který má kontakty na čínskou vládu. Přítelkyni je přidělen bodyguard (Jet Li) a dva policisté, aby ji hlídali jako důležitého svědka. Problémy nastavají, když se bodyguard zamiluje do své chráněnky. (Vecko99)

(více)

Recenze (19)

Shit 

všechny recenze uživatele

Podobnost s Costnerovým Osobním strážcem je jistě čistě náhodná, ale to mě ani v nejmenším nevadilo a tak jsem Jet Li-ho záchranný super profesionální akce kvůli Christy Chung, která je, dle mýho skromnýho názoru, rozhodně hodna zachránění, náležitě užíval a že to má celkem jednoduchej děj, to si skoro ani nelze všimnout, protože je tam tolik nadupaný akce a tolik postřílených číňanů, že to přes to neni vidět. Paráda, akorát ta čínská vlajka na závěr byla trošku mimo, ale to se dá přežít ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný film s mojim obľúbencom Jet Lim, ktorý patrí medzi jeho priemerné filmy. Má veľmi jednoduchý, ale aj tak výborný príbeh o špičkovom bodyguardovi, ktorý má chrániť jednu svedkyńu. Jet Li tu stvárnil perfektného bodyguarda, ktorý pôsobí maximálne profesionálne, nemá prakticky žiadnu mimiku a samozrejme nechybuje ani v akcii. A ako to už v podobných filmoch býva, žena, ktorá má byť ochrańovaná spočiatku vôbec nie je spokojná so svojimi ochrankármi, ale po čase už začne k svojmu hlavnému bodyguardovi prejavovať city, ale narozdiel od asi všetkých podobných filmov on ako správny profesionál ich neprijme. Akcie je tu dostatok, ale nejedná sa hlavne o súboje ako by sa od Jet Liho dalo čakať, ale hlavne o prestrelky. Tie sa veľmi snažia vypadať ako z najlepších filmov Johna Woo, čo sa im samozrejme moc nedarí, ale aj tak je to stále vysoký nadpriemer. Hlavne prestrelky v obchodnom dome alebo v chránenom dome sú dosť dlhé, majú mnoho dobrých nápadov a Jet Li v nich postrieľa desiatky protivníkov. Zo súbojov ma zaujala hlavne akcia v márnici, kde hlavný záporák pri krádeži tela svojho kamaráta zabije niekoľko strážnikov, ale zaujímavý je aj finálny súboj. Páči sa mi tu aj hudba, ale opakuje sa až príliš často. Herecké obsadenie je tiež dosť dobré, všetci bodyguardi, svedkyńa, ale aj hlavný záporák sú dobre obsadený. Je to jednoducho daľší dobrý film s Jet Lim. Objektívna kvalita filmu- 72%, film sa páči mne na 74%. ()

Reklama

prasacimor 

všechny recenze uživatele

Na to že sa jedná o film Corey Yuena s Jet Lim v hlavnej úlohe, je tam až žalostne málo súbojov. Vlastne iba jeden úplne na konci, ktorý našťastie stojí za to. Viac sa dej točí okolo vzťahu bodyguarda a svedkyňe. Niečo na obdobu Osobného strážcu v ázíjskom balení. Zvyšok akcie sú prestrelky, kde Jet Li bez jediného zaváhania kosí jedného šikmookého padoucha za druhým, pričom žiaden nie je samozrejme schopný ho trafiť ani raz. To logicky dokáže až hlavný padouch na konci, dokonca dva krát a nadôvažok sa mu podarí aj zabodnúť rýchle-vykrvácanie-spôsobujúci trojhranný čínsky bajonet až nebezpečne blízko Jetovho srdca. Ten sa z toho ako inak bez problémov vylíže a zatiaľ čo jedno zlomené srdce (Christy Chung mňam mňam) plače na hraniciach, on si ešte z vesela zapózuje pred majestátne vlajúcou čínskou vlajkou. No povedzte deti, možete takýto film nemať radi? ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Tenhle film by si možná zasloužil menší hodnocení ale já sem pro Jeta Li hroznej srdcař. Vemte si Osobního Strážce s Costnerem přidejte tlustou komickou figurku a obohaťte o kung fu Jeta Li a máte tenhle film. Ta asijská hrečka je opravdu hezká a celkově když si na tenhle film zvyknete tak je to v pohodě. Přestřelka v obchoďáku je geniální a nezadá si s přestřelkami od Johna Woo nebo se západními peckami. Všechno co Jet Li předvádí je na 5* až na závěrečnou bitku která mi přišla taková divná. Jako hlavní hajzl je zde k dispozici Collin Chou kterého můžete vidět ve druhém a třetím dílu Matrixu. ()

AnanAss 

všechny recenze uživatele

Z doposud hrajících akčních hrdinů nám Čína servíruje v podstatě tři zásadní typy. Komické dobráky zastupuje Jackie Chan, arogantní frajírky skvěle splňuje Chow Yun-Fat a pak je zde Jet Li, ideální kandidát na tiché pohodové sympaťáky, se kterými byste klidně skočili i na skleničku saké. Pokud tedy zrovna nenahání Riggse s Murtaughem. Tentýž charakter ztvárňuje i v tomto Osobním strážci z Pekingu, kde hraje nekompromisního bodyguarda (v mládí navíc zcela jistě nadmíru nadaného hráče šipek), kterému je přidělena ochrana mladé ženy, poté co je svědkem vraždy. A svou práci bere Jet zatraceně vážně – takže taková ta klasika jako instalace kamer do ložnice a stalking ve všech místnostech domu, nevyjímaje koupelny, je samozřejmostí, stejně jako společné návštěvy toalet v restauraci a nemůže si samozřejmě nechat uniknout šmírování v převlékací kabince. Musí se mu však uznat, že do toho všeho stíhá s přehledem efektně pobít i desítky najatých zabijáků, kteří mu jdou zrovna na ránu. Prostě nenáročná zábava, která svůj daný účel plní. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama