Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Uprostred tichej a opustenej vidieckej krajiny sa tiahne nedokončená diaľnica. Len pár metrov od bezpečnostných bariér stojí dom. Otec, matka a ich tri deti tu šťastne žijú už desať rokov. Idylka sa končí v okamihu, keď sa výstavba skompletizuje a v tesnej blízkosti domu začnú hučať prvé autá. Odpor rodiny rastie, odmieta sa vzdať svojej oázy pokoja. Novodobí švajčiarski robinsoni strácajú definitívne zmysel svojho doterajšieho života. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (46)

baruss 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý námet, skvelé spracvanie, slušné herecké výkony... Dá sa povedať, že nanajvýš súhlasím s Duotonem28.. Problém je v tom, že nemám rád keď sa postavy správajú tak, že ja by som ich v reálnom živote zabil, a v tom filme ich nikto zabiť nechce... Myslím si, že tej rodine chýbal dialóg... Život je zmena, človek sa vie ľahko prispôsobiť.. Stačilo by sa dohodnúť a všetko mohlo byť OK... Proste, ani jedna z postáv sa nespráva tak ako by som sa správal ja v danej situácii a to mi sťažuje stotožnenie s postavami... Postava, ktorú mám chuť zabiť je mama Marthe. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Příběh se mi opravdu líbil, zpracování bylo ale bohužel trošku slabší ... Docela mě to i mrzí, protože pokud by to to bylo zpracované jinak, mohl to být opravdu skvělý film. Je to něco mezi třema a čtyřma hvězdičkama, ale spíš se přikláním k těm třem, protože to bylo místy i trošku nudné ... Škoda, opravdu to mohl být skvělý film ... ()

Reklama

bouncer 

všechny recenze uživatele

Jak zde uvedli ostatní - námět je zajímvý, ale na celovečerní film to ani zdaleka nestačí. Pošahaná rodinka žijící na "samotě" u rozestavěné dálnice. Po 10 letech je rozhodnuto dálnici dostavět a otevřít. Členové rodinky však stojí pohromadě a především na popud matky místo neopustí, protože je to přeci jejich domov. Nastupuje velké drama, jak se vypořádají s hlukem a znečištěním... Že je to jedna idea roztáhnutá do nudné hodiny a půl by mi ani tolik nevadilo, ale postavy mě přišly neskutečně nesympatické a jejich chování tak nelogické a pro mě odpudivé, že ani nevím, jak jsem to vydržel dokoukat do konce. Horší nesžití se s charaktery a nepochopení jejich jednání jsem snad nezažil... ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Dosti výstřední film nacházející se na pomezí mezi realismem a surrealismem, mezi psychodramatem a černou komedií, kladoucí si environmentální otázky, kdy bukolickou venkovskou harmonii zásadně poznamená rušná dálnice. Nápaditý scénář i režie a evokativní kamera posouvají tento film s ekologickým přesahem do zřetelného nadprůměru, bytˇ se to na csfd může jevit mírně odlišně. 85% ()

kostej_ 

všechny recenze uživatele

Film pokrývající hned několik tematických rovin, od ústředního problému stavby vysokofrekvenčních silnic, přes syrový rodinný život až po nejobecnější alegorii vyrovnávání se s velkými životními změnami s minimem východisek. Uprostřed všeho je pod tlakem testována psychika a vzájemné vztahy všech členů rodiny. Olivier Gourmet jako figura nové psycho art vlny v příběhu, který po Andělu u moře úspěšně skládá reparát. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Vodičov jazdiacich po diaľnici hralo 300 obyvateľov neďalekej dediny. V dni, keď sa nenakrúcalo, jazdili na diaľnicu dokonca s celými rodinami. (GTS_PUNK)
  • Dom pri diaľnici, v ktorom rodina žije, bol postavený špeciálne pre účely filmu. (GTS_PUNK)
  • Režisérka Ursula Meier hľadala správnu lokáciu pre natáčanie takmer rok, dokonca aj v Kanade. Nakoniec našla časť opustenej diaľnice v Bulharsku. (GTS_PUNK)

Reklama

Reklama