Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Publicistický moderátor Václav Moravec uvádí každou neděli debatu českých politiků na aktuální téma. Vyrábí Česká televize. (hrhr2)

Recenze (282)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Byly doby, kdy jsem se na tento pořad díval opravdu poctivě, přestože většinu politiků nemusím, nikdy jsem nemusel a ani je nebudu mít rád. Václav Moravec (než se z něj stala moderátorská děvka, který navíc v poslední době rád nadržuje určitým straníkům) se s nimi zpočátku vůbec nepáral, pěkně je nechával potit v křeslech a dával jim ty jejich kauzy a vymýšlení debilních zákonů pořádně sežrat. Jenže časy se mění a teď už ho nemůžu ani cítit… ()

fleker 

všechny recenze uživatele

já ani nevolim....když z toho nic nekápne, tak mě to nezajímá....jó, přiznávám že sem si vobčas ve 4 ráno zapnul čétédvojku a sledoval ty úžasný záběry ze sněmovny,,třeba jak třikrát za sebou přerušili hlasování...protože se několika poslancům podařilo vylejt si do hlasovacího zařízení limču,,,,,, ale jináč je mi politika naprosto volná......i moravec ....já sám bych takovouhle práci dělat nechtěl, dávat lidem otázky není zrovna moje silná stránka....jako dítě sem se jednou zaptal babičky, jak je možný, že má teta blonďatý kudrnatý vlasy, když ona i děda jsou černovlasí, a hned sem dostal vod táty přesdržku ()

duklak2

všechny recenze uživatele

Nezajímám se o politiku a tak mě tento pořad ani moc nebere. Sotva vím, kdo je právě prezidentem:-). Volit nechodím, ale to jen z toho důvodu, že se bojím chodit ven u nás na vesnici. Stydím se za sebe. Kdybych přeci jen někdy šel volit, tak bych dal hlas komunistům. Sice jsem je skoro nezažil (jsem ročník 1985), ale z vyprávění starší generace vím, že bylo prý lépe. Všichni měli stejně. Kdo nemakal, šel do vězení. Hned bych bral tu dobu zpátky. Každý měl práci. Ještě před rokem by nikdo z nás určitě neřekl, že v polovině roku nastane velká finanční krize v celém světě. Situace je vážně na pováženou. Např. strojírenská Jihlava. Fabriky Bosch, Automotive Lighting propouštějí a zbývající lidé, kteří o práci ještě nepřišli, tak neví pořádně, co s nimi bude. Mají velké hypotéky a na vše splácejí leasingy. Buďte rádi ti z vás, koho se takováto situace netýká. Vždyť to musí být na mašli. Žít pořád v nejistotě, že přijdete o práci a nebudete mít ani na zaplacení SIPA. Fabriky tedy v polovině prosince daly lidem tzv. "nucenky", kvůli tomu, že není práce. Auta se málo prodávají a tím pádem nepotřebují firmy zabývající se výrobou aut od strojírenských fabrik nové součástky. Jsem sám zvědav, jak to bude v roce 2009. Lidé se vrátí po třech týdnech z "nucenek" a budou čekat, jestli se situace zlepšila. Osobně si myslím, že to půjde všechno do kytek. Bude 50% lidí bez práce a každý rok budou přibývat bezdomovci. Názor na politiky má asi každý stejný. Jsou to svině, které "okrádají" obyčejné občany na daních aj. Jezdí asi zadarmo do zahraničí. Vymluví se na to, že zrovna jedou na služební cestu a přitom si válejí šunky na pláži. Dostávají štědré dary. Auta za miliony. Veškerou dopravu mají zadarmo atd. atd. Každý z nás by je nejraději nakopal do p....e. Vtipné je ale to, že kdybychom byli na jejich místech, tak by jsme se chovali úplně stejně jako oni. A to si spousta lidí neuvědomuje. Otázky Václava Moravce jsou určitě nejlepším pořadem, který se zabývá politikou u nás. Kvalitně zpracované. Moderátor je výborný. Je vidět, že politice rozumí. Líbí se mi, jak dokáže mnohdy velmi vyhrocenou situaci vyřešit. Jsem ale zvědav jak dlouho ještě vydrží na ČT. V budoucnu si myslím, že ho získá NOVA. Tento pořad hodnotit nebudu, protože jsem viděl celé jenom dva díly. A několik ještě dalších minutek. Už si ani nepamatuji, s jakým zrovna politikem pan Moravec diskutoval. Tady máte Otázky na Václava Moravce:-) ()

Dr_Bilo 

všechny recenze uživatele

Otázky Václava Moravce jsem na Nový rok sledoval se spadlou čelistí. Pan Moravec bez sebenepatrnější známky únavy vydržel moderovat přes 4 hodiny. Na mě už ke konci bylo té politiky a informací moc a asi půl hodiny před koncem jsem to musel vypnout... Nedovedu si představit nikoho jiného, kdo by tohle zvládl takhle bravurně vést, klobouk dolů. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

o politiku se moc nezajímám, tudíž nejsem stálým divákem.. ale z českých politických pořadů jasně to nejlepší ()

McClane 

všechny recenze uživatele

Moravec je neskutečnej profík, kterej je schopnej ukočírovat celou politickou scénu. Smekám před ním, že vydrží týden co týden s tou smečkou blbounů diskutovat, klást jim otázky a hlavně (což je nejdůležitější) z nich dostat odpovědi. ()

Hismael 

všechny recenze uživatele

Prohlášení Václava Moravce v úvodu, že se nacházíme v jedinečném prostoru pro diskuzi a o jakých tématech se po dnešních otázkách začne mluvit, vzbuzuje dojem, že přijde něco úžasného, co nikde jinde neuvidíte a všichni to začnou řešit. Výsledek ale nic takového nevyvolává. Jde o normální rozhovor, s takovým ráznějším přístupem a občasným skákáním do řeči. Výběr hostů a komunikace s nimi, je v určitých případech na veřejnoprávní Českou televizi, která musí dodržovat kodex vyváženosti trochu aktivistická. Nic to ale nemění na tom, že Moravec je poměrně dobrý moderátor s velkým přehledem. Jen se prostě ocitl v takovém uzavřeném světě začerněných smluv a editoriálních panelů, kde si může dělat co chce. ()

adamo_znk 

všechny recenze uživatele

Bez Václava Hlodavce si nedělní oběd nevychutnám ! Zatím nepřekonaný diskuzní pořad, kterému ale podle mě poslední dobou škodí přílišná Václavova angažovanost a projevy jeho vlastních názorů. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Václav Moravec je podľa mňa veľký profesionál i keď niekedy dáva otázky, ktoré mi z tej českej politickej scény a aktuálnej situácie veľa nedajú. Nemám rád, keď sa iba kecá, rozprávajú omáčky, ale riešenia nikto nemá, prípadne sú to šialené návrhy a nakoniec sa ukáže, že tí, ktorí sa tam profilovali ako vševedkovia sú nakoniec zločinci. Politici sú volení ľudom a mali by sa mu zodpovedať, za to, že ich zastupujú. Politik má slúžiť a nie vládnuť. Myslím si, že v Českej republike je toto najprofesionálnejší program, ktorý vám niečo z politiky objasní a dá vám možnosť urobiť si aspoň, aký taký názor. ()

NinonL odpad!

všechny recenze uživatele

Odpudivý exhibicionismus politiků i moderátora. Obojí je jedním slovem k zblití. Jeden z důvodů, proč by občané neměli být nuceni platit výpalné "veřejnoprávní" TV. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Oceňuji, s jakou vervou se pan V.Moravec hrne do domlouvání interwiev a vypadá také,že tomu rozumí. Pokud je někde zrovna na programu jiný podobný pořad, musím s pokorou říct,že tento je ze všech těch politických kravinek asi nejkoukatelnější. Pádně zdůrazněné argumenty ze strany lidu prezentované panem Moravcem jsou dosti zajímavé a odpovědi mnohdy také. Možná se i sami politici o kterých si snad většina obyvatel naší republiky udělala obrázek předhánějí kdo se u něj na "horkém křesle" ukáže. Z pohledu diváka,který je voličem pouze dva roky (a nestydím se za to,že nevolím a vůbec mi to nevadí) mi to přijde i celkem zábavné.. ()

Karlas 

všechny recenze uživatele

Ze čtyř hvězd skoro na odpad, to jsi to Václave dopracoval... Původně vyvážená inteligentní politická diskuze se časem stala hlásnou troubou pražské intelektuální smetánky, která si od dob prezidentování "koktavýho Vaška", pořídila patent na rozum. ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Úroveń pořadu se změnila, pořad se proměnil, Moravec už není tím, co býval. Moderátor politického dění by měl být nestranný a nepapouškovat názory, které jsou zrovna vnucované a rádoby in, nyní je příliš okaté, jaký názor je nám servírovaný jako správný, korektní, moderní, koho je dobré volit, koho vyzdvihovat a koho v diskuzích srážet. Dívám se pořád, nějaké informace to přinese, a i snad pro ty největší kritiky pořadu, když už nic jiného, tak alespoň tato publicistická show vypovídá něco o dnešní mediální scéně, omílání toho "vhodného", co si máme myslet a naprosto svobodné době bez manipulací... Nyní pořad slouží především určitým politickým názorům a stranám jako prezentace jejich ideologie, už ho neberu tak vážně. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Sice to na csfd asi nemá co dělat, ale i tak. Moravec je machr. Obzvláště předvolební díly byly správně vtipné a dramatické. Jen toho černého humoru na mě bylo až příliš. A pokud to neměl být humor, tak aspoň parádní horor. ()

Reklama

Reklama