Reklama

Reklama

Přežít!

(seriál)
  • Velká Británie Survivors
Velká Británie, (2008–2010), 10 h 53 min (Minutáž: 50–86 min)

Série(2) / Epizody(12)

Epidemie. Svět zachvátí tzv. evropská chřipka. Smrtící virus se rychle šíří, téměř celá populace Země je nakažena, miliardy lidí umírají. A jak se hroutí vlády a státy, formují se skupinky lidí s jediným cílem – přežít! (oficiální text distributora)

Recenze (83)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Kvalitní seriál, který kazí nesmyslné přesvědčení hrdinů, že zbraně v postapokalyptickém světě jsou špatné. Přitom to tam díky tomu docela kupujou. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Od masivního nárůstu nemocných (tzn. po cca. třiceti minutách) začal mít seriál krásně tísnivou atmosféru a ke zhoršení nedošlo ani v další sérii. Právě naopak - druhá série odstartovala ve velkém stylu a svou kvalitu si udržela až do velkého finále. Do finále končícího cliff-hangerem, který bude bohužel trvat věčně. Vtipné. Kvalitní "Survivors" jsou ukončeni po dvanácti epizodách a "Misfits", jejichž pouť započala u geniality a skončila ve sra*kách, do kterých se začali nořit už během druhé série, vydrželi nakonec sérií pět. Oblíbené postavy: Al, Najid (byli rozkošní) a ve druhé polovině seriálu i rozporuplný Tom. P.S.: Možná bych uvítala víc mrtvých hrdinů. P.P.S.: Podobnost "The Walking Dead" prostě nezkousnu. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn postapo miniseriálik, ktorý dobre mapuje chovanie sa ľudí v krízových situáciách. Páčili sa mi aj tie zmeny charakterov, ktoré u niektorých nastali. Napríklad tá politička, no hnus.... zavesiť za nohu do prievanu. Škoda toho konca, je to nedorobené. Určite počítali s ďalšou sériou, ale asi už nedostali financie, neviem.... Na slabší nadpriemer to ale stačí. 70/100 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tak trochu aktuálnejší seriál vzhľadom na mediálny vírus korona. Nezaujal, ale aspoň poukázal, ako by to mohlo vyzerať, keby sme všetci podľahli tej neexistujúcej pandémii. Seriál je zas na druhej strane aj hodnotný, pretože je v podstate reálnejší ako sú predstavy súčasných panikárov, ktorí sa z obavy pred trápnou chrípkou obaľujú do igelitu, dokonca sa niektorí neváhajú vykúpať v Save. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Počas celej doby sledovania tohto seriálu som sa zamýšľala nad otázkou, ako by som sa asi zachovala ja v takejto situácii, ku komu by som sa pridala, čo by som si mala zabezpečiť na nevyhnutné prežitie. Nuž priznám sa bolo to skutočne náročné dospieť k nejakému rozumnému a zmysluplnému zoznamu vecí a rozhodnutí, ktoré by som podľa mňa mohla urobiť a dúfam, že vo svojom živote teda takúto situáciu nikdy nebudem musieť riešiť a vlastne ani nech ju nemusí riešiť nik na svete. Seriál veľmi zaujímavým spôsobom rozpráva o osudoch partie rôznych ľudí, ktorí ako jedny z mála prežili nákazu, ktorá vyhubila takmer celú svetovú populáciu. Desí ma predstava, že ak by sa niečo takéto stalo, že by sme sa správali tak ako niektorí ľudia v tomto seriály avšak mám obavu, že realita by bola ešte horšia. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nechť se mírně nepříjemné věci stanou BBC za to, že tenhle seriál nechala otevřený! Jen mírně nepříjemné, protože jejich produkci mám ráda a tenhle seriál miluji. Tak apokalyptický, tak nepředvídatelný, tak dobře natočený i zahraný! ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

133 hodnocení? Tak málo si tento povedený post-apo seriál nezaslouží! Kvalitou na stejné úrovni jako letošní hit Walking dead. Až na to, že tento seriál pěkně kecá, byl jsem v Anglii týden a za celou dobu jsem potkal jednu pěknou holku, tady jsou pěkné skoro všechny :D 85% ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: PRIMA COOL = 15.7.2012 - Nemám potuchy ako by sa správali ostatní jedinci keby prežili podobnú pandémiu, ale ak by som toto "šťastie" mal ja, to prvé čo by som si zohnal sú zbrane. VEĽA VEĽA VEĽA VEĽA VEĽA zbraní. Som totiž presvedčený, že tí dobrí by "zařvali" ako prví. Tento seriál nám však predkladá víziu v ktorej prežili prevažne dementní pseudohumanisti, ktorí sa bezcieľne potĺkajú od nikiaľ nikam, až je prapodivné ako mohli prežiť akurát takíto lúzri. Nedokážu si vybojovať ani len "kus žvanca", nieto aby riešili také problémy ako je obrana obydlia alebo chov sliepok. Navyše na môj vkus je tých preživších akosi veľa. Ďalej si musím odmyslieť to ako by sa vo vyľudnenom svete správali napr. jadrové elektrárne bez pravidelnej kontroly a obsluhy. Takže nemyslím, že by tých pár preživších malo pred sebou nejakú svetlú perspektívu, keďže ako som už povedal, je to prevažne tlupa pseudohumanistických nelogicky zmýšľajúcich debilov. Celý seriál je tak v jadre načisto nereálny, no keď prižmúrim obe oči a zabudnem na trápnu konšpiračnú líniu, tak aspoň tie dve hviezdičky z milosti udelím. (9.7.2012) ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem se dal na sledování seriálu a musím říci,že jsem si vybral opravdu velmi dobře. Obsahuje SPOILERY!!SURVIVORS- seriál,který pojednává o tom,jak virus evropské chřipky zdecimoval většinu lidské populace. Seriál se točí okolo velmi pestré skupinky hlavních postav(7)- Abby(žena,která dala skupinku dohromady a všem dala určitou naději,že mohou přežít jen při vzájemné důvěře a soudržnosti,ale mírně posedlá hledáním svého syna Petera), Anya(moje nejoblíbenější postava, melancholická lékařka,převážně uzavřená sama do sebe a těžko dostupná(především citově),která ztrácí víru v lepší zítřky), Sarah (typická představitelka hlavní fiflenky,nejméně zajímavá postava), Al(bohémský muslimský mladík,jehož hlavním životním krédem je "holky,prachy,chlast" si své sympatie vysloužil především svým ochranitelským vztahem k malému Najidovi), Greg(sympatický černoch, který i přes svou vizi o vlastní budoucnosti,dál zůstavá se skupinkou,nepostradatelný člen),Tom(nejrozporuplnější osobnost v předchozm životě vězeň za vraždu a jiné delikty,člověk který asi nejvíce ze všech bojuje se svou minulostí,osobnost, která se vždy rozhoduje chladnou hlavou nejčastěji slouží jako ochránce ostatních) a Najid(malý muslimský chlapec známý svými ochranitelskými sklony k slepicím). Z vedlejších postav bych ještě zmínil odporného hlavního záporáka Dextera a ministryni Samanthu.. První 6ti dílná série velmi dobrá,skončila ve velmi napínavém(otevřeném) momentu a tak doufám,že nám BBC nabídne pokračování.. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo na lacinějšího,ale ne horšího britského bratříčka Walking Dead,jen se zajímavějšími postavami. Ovšem neochota tvůrců lépe prokreslovat postapokalyptický svět,zodpovídat otázky a lpění na až příliš dějově rozvolněném konceptu mě postupem času začala trochu štvát,stejně jako otevřený konec bez jistoty,že se dočkáme dalšího pokračování.Téma je pořád vděčné a možnost pro další vývoj značný,takže na další díly bych se rozhodně díval,i když k ideálu má seriál zatraceně daleko.Už jen kvůli hezky podaným sociologickým otázkám a několika silným charakterům,jejichž další osudy mi nejsou ukradené (zdraví Grega) mě ovšem zaujal a jeho předčasné utnutí by mě mrzelo. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Nutno říct, že Briti opět natočili skvělý seriál. Tradičně málo epizod je zatím znát na vysoké kvalitě jednotlivých dílů(krom docela nudnýho pilotu). Postavy sympatický a konec parádní navnadil na nadcházející druhou sezonu (škoda, že až za rok). EDIT: druhá řada zkouknuta, bylo to sále dobré, škoda, že dokončení se nedočkáme ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

V první sérii mírně stereotypní a spíše umírněná "evropská" variace na postapo filmy, byť bez zombie či podobných fantasy vylomenin. Postavy zpočátku jsou sice mírně nesympatické, nejedná se o klasické líbivé typy, ale člověk k nim po zhruba 6 dílech přilne a i přes časté kiksy v logice jednání s nimi začne žít jejich příběh (a ve výsledku se zalíbí i zpočátku nesmírně otravná Samantha). Pomáhá tomu i kvalitnější druhá série, která se už netočí na místě, ale postavy jsou více v pohybu, v nebezpečí a dostávají se do vyhrocenějších situací. Škoda, že to celé končí cliffhangerem. Naštěstí se alespoň ta jedna linka s hledáním ztraceného syna dočká uzavření, takže tvůrcům leccos odpustím. ()

draggo 

všechny recenze uživatele

Zatím zajímavě vypadající seriál, jsem rád, že konečně někdo pojal post-apokalyptický svět bez zombíků a zbytečných akčních scén. Nic proti tomu, ale po spoustě akčních titulů mi připadá "Přežít!" jako živá voda. Skupina obyčejných lidí snažících se přežít ve světě, kde relativně všechno zůstalo stejné - kromě toho, že už skoro nikdo nežije. Řešení skutečných problémů a nenápadná, ale drsná kritika současnosti, kdy jsme všichni na civilizaci až neskutečně závislí. Postavy jsou mi zatím relativně sympatické, ale po pouhých dvou odvysílaných dílech zatím nemohu činit rozsáhlejší závěry - snad kromě toho, že příště v neděli si opět zapnu Prima Cool. Cítím tady velký potenciál, třeba časem zamíříme i výše než nad současné čtyři hvězdy. /85% a 4*/ ()

mad_ness 

všechny recenze uživatele

Veľmi realistické a celkom pravdepodobné. Vôbec by ma neprekvapilo, ak by sa takáto SPOILER "ľudská chyba" spolu s následkami, aké sme mali možnosť vidieť, skôr či neskôr (neskôr by mi vyhovovalo viac) stala skutočnosťou. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle: Momentálně se mi zdá předčasné hodnotit tento seriál, ale dojmy, které jsem nabyl mi přijdou docela odstrašující. Zaprvé hlavní hrdinka, stále dokola plácá jak musíme být všichni pohromadě a přitom hned prvního člověka, kterého potkala na farmě ho tam nechala a ni se nezptala jestli nepojede s ní. Žije asi o dvou krekrech a jednom čaji. Pak tu máme afroameričana, který jediný ví co dělá a proti své vůli se přidá k ostatním, což bude určitě jeho zkáza :) Holka doktorka, které je všechno jedno. 11letý Ind, který místo jídla má fotbalový míč. Truhlíka s audinou. Utečeného vězně, který má tak málo charisma, že by se mohl vydávat za mrtvolu. A pak roztodivný pár, jež holka je labilní a její kluk, tak to zatím netuším. Ale i tak už se zde objevují jisté chyby, např. ze dne na den elektrárna nepřestane fungovat, má svoje protokoly a ty jedou i bez lidí, takže elektřina by chvilku vydržela. Skoro vůbec nikdo se nestará o jídlo a vodu. Nikdo nezašel do nejbližšího armyshopu pro palebnou sílu. Takže vážně nevím co si o tom celém mám myslet. Ale první díl trága... Uvidíme co dál a koment bude rozšířen... ()

esopesokeso 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci pilot, ale pri štvrtej časti prvej série som sa musel som sa musel štípať, či sa mi náhodou nesníva. Z dobrého námetu spravili nepremyslenú koninu jak kráva! Sadomasochisticky som sa trýznil ešte po koniec prvej série. Nakazený vírom debilitus positive som šialený behal po dome sem a tam, a pustil som si ešte 2 časti druhej série, než som konečne precitol. Tlačítkom SHIFT plus DELETE som dal svojmu harddisku aj sebe vakcínu. Prežil som. Verte mi, toto je zbytočná strata času. ()

Toj 

všechny recenze uživatele

Zajímavý seriál z dílen BBC o životě ve světě, který téměř vyhubil smrtelný virus chřipky (btw. podobnost s prasečí chřipkou způsobila zákaz vysílání v něketrých státech a snad pozdržela i vysílání druhé sezóny)... Seriál je vizuálně docela pěkný a místy vypadá poměrně draze... V lecčem se podobá seriálu Jericho, ale ve srovnání asi Survivors vyhrávají. Seriál má zřejmě obrovský potenciál, chvílema z něj dýchá realističnost, ale vše kazí silně neoriginální schématická epizodičnost, kterou známe ze všech průměrných seriálů. Někdo z partičky se někam vydá, něco objeví, dojde k nějákému morálnímu dilematu, protagonista odchází, vše se vrací do původních kolejí a díváka znechucují klišé... To je něco, co bych od šesti dílné série nečekal... Každopádně otevřený konec má celkem našlápnuto a na druhou řadu se celkem těším... Je to spíš 3,5* ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Další seriálový skvost, který jsem zkouknul během pár dní, který má u mě sice plný počet, ale ... samozřejmě ten nedokončený konec, to kazí. Stejně jako u další perly V (TV seriál). Je jasné, že nikdo nečekal, že to producenti či tv utnou tak brzo, jinak by určitě udělali náký konec. Otázkou je jaký konec by to vlastně měl být? To že se vše vrátí k normálu je blbost, spíš bych to viděl na nákou další katastrofu, která by to ukončila. Určitě jim měli dát šanci ještě dát pár dílů, aby to mohli řádně ukončit a nenechat to takhle nedokončené. Samozřejmě je v seriálu řada nelogičností, třeba což je hodně podobné jako ve 28 dní poté. Když jsou záběry na ulice a silnice, tak jsou pusté prázdné bez aut. Kde ty auta jsou?, když vypukla panika a to tam je vidět, je tam zácpa, a každý se snaží někam odjet, což se vzhledem k rychlosti nákazy nemůže většině lidí povést, a tudíž by taky muselo být mraky nehod a ty auta by tam musela být různě nacpaný. A nebo Greg je postřelený málem umře, ale vzápětí běhá jako by mu nic nebylo.Oblíbená postava určitě Tom. A nebo třeba tam poslední asi 3 díly vůbec není Samantha Willis, žádná zmínka o ní. Seriál je hodně podobný Walking Dead, jen s tím rozdílem, že tady nevstávají mrtvoly a lidi mají mnohem větší šanci začít znova. ps je tu vidět rozdíl mezi mentalitou Britů a Američanů, a to v tom že většina přeživších nemá zbraně, což by v americkém seriálu měla většina aspoň jednu. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Zajímavě vyhlížející britské postapo. Od Britů jsem se sliboval docela dost, protože už jsem si tak nějak zvyknul, že jejich seriály mají jistou úroveň. Byl jsem nadšený z toho, že tady nebudou zombíci. Na druhou stranu mi vážně vadilo, že tu je nedostatek "akce" a hodně se kecá. Vůdkyně Abby po chvíli začne být vážně otravná, hlavně díky svému mírovému přístupu a tomu, že se plete do problému všech ostatních a snaží se je vyřešit za ně. Chápu, že chce mír, jenže tak to nemůže fungovat a nikdy nebude. Po slibném začátku mi začalo vadit stále více věci, ať už šlo o vykreslení postapo světa, které se nerozvíjelo a začalo popírat vlastní nápady ze začátku (nebudeme ve městech, protože mrtvoly - jenže pak se do nich pořád dokola vracejí) nebo snahu (ne)zodpovídat otázky. Rozhodně nepomohl ani otevřený závěr. Premisa tedy nezněla špatně, ale celkově jsem byl ze seriálu nakonec vlastně zklamaný, i když uznám, že svou kvalitu měl. ()

blitzer 

všechny recenze uživatele

Skvělý postapo seriál, který klade důraz na realistické vyobrazení světa po tom, co 90 % lidstva skolí smrtící vir, který nešikovně unikl vědcům, když se snažili najít lék proti běžným virovým onemocněním. Inu cesta do pekla je dlážděna dobrými úmysly. Proto člověku moc nepřidá, když se uprostřed rozkoukané první sezóny objeví v médiích takováhle zpráva. Ze začátku mě seriál až tak moc nebral, ale později jsem se celkem sžil s postavami a prožíval jsem jejich útrapy. I když tady bych jednu výtku měl a tou je do očí bijící schématičnost děje. První sezóna by se dala označit za "výletní" nebo "navštěvovací", protože v každém díle někdo z hlavních postav (btw všichni jsou celkem sympatičtí a hlavně uvěřitelní) někam jede a pak se zase vrátí k ostatním, případně někdo hlavní skupinku hrdinů navštíví. A takhle furt dokola. Druhou sérii jsem zase nazval "zachraňovací", protože se vždycky někomu něco stane a ostatní ho jdou zachraňovat. Při tom se jim samotným často něco stane, takže opět musí být zachráněni. Občas to bylo trochu unavující, ale na druhou stranu zápletky byly většinou dost napínavé (nejvíc se mi líbil díl s otroky v dole). Ke konci se z tohoto schématu podařilo celkem uniknout, když se začala rozjíždět hra o boj o vakcínu proti viru. Škoda, že se ta hra nedohrála a bohužel už asi ani nikdy nedohraje :-( ()

Reklama

Reklama