Reklama

Reklama

Přežít!

(seriál)
  • Velká Británie Survivors
Velká Británie, (2008–2010), 10 h 53 min (Minutáž: 50–86 min)

Série(2) / Epizody(12)

Epidemie. Svět zachvátí tzv. evropská chřipka. Smrtící virus se rychle šíří, téměř celá populace Země je nakažena, miliardy lidí umírají. A jak se hroutí vlády a státy, formují se skupinky lidí s jediným cílem – přežít! (oficiální text distributora)

Recenze (83)

blitzer 

všechny recenze uživatele

Skvělý postapo seriál, který klade důraz na realistické vyobrazení světa po tom, co 90 % lidstva skolí smrtící vir, který nešikovně unikl vědcům, když se snažili najít lék proti běžným virovým onemocněním. Inu cesta do pekla je dlážděna dobrými úmysly. Proto člověku moc nepřidá, když se uprostřed rozkoukané první sezóny objeví v médiích takováhle zpráva. Ze začátku mě seriál až tak moc nebral, ale později jsem se celkem sžil s postavami a prožíval jsem jejich útrapy. I když tady bych jednu výtku měl a tou je do očí bijící schématičnost děje. První sezóna by se dala označit za "výletní" nebo "navštěvovací", protože v každém díle někdo z hlavních postav (btw všichni jsou celkem sympatičtí a hlavně uvěřitelní) někam jede a pak se zase vrátí k ostatním, případně někdo hlavní skupinku hrdinů navštíví. A takhle furt dokola. Druhou sérii jsem zase nazval "zachraňovací", protože se vždycky někomu něco stane a ostatní ho jdou zachraňovat. Při tom se jim samotným často něco stane, takže opět musí být zachráněni. Občas to bylo trochu unavující, ale na druhou stranu zápletky byly většinou dost napínavé (nejvíc se mi líbil díl s otroky v dole). Ke konci se z tohoto schématu podařilo celkem uniknout, když se začala rozjíždět hra o boj o vakcínu proti viru. Škoda, že se ta hra nedohrála a bohužel už asi ani nikdy nedohraje :-( ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tak trochu aktuálnejší seriál vzhľadom na mediálny vírus korona. Nezaujal, ale aspoň poukázal, ako by to mohlo vyzerať, keby sme všetci podľahli tej neexistujúcej pandémii. Seriál je zas na druhej strane aj hodnotný, pretože je v podstate reálnejší ako sú predstavy súčasných panikárov, ktorí sa z obavy pred trápnou chrípkou obaľujú do igelitu, dokonca sa niektorí neváhajú vykúpať v Save. ()

Reklama

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem se dal na sledování seriálu a musím říci,že jsem si vybral opravdu velmi dobře. Obsahuje SPOILERY!!SURVIVORS- seriál,který pojednává o tom,jak virus evropské chřipky zdecimoval většinu lidské populace. Seriál se točí okolo velmi pestré skupinky hlavních postav(7)- Abby(žena,která dala skupinku dohromady a všem dala určitou naději,že mohou přežít jen při vzájemné důvěře a soudržnosti,ale mírně posedlá hledáním svého syna Petera), Anya(moje nejoblíbenější postava, melancholická lékařka,převážně uzavřená sama do sebe a těžko dostupná(především citově),která ztrácí víru v lepší zítřky), Sarah (typická představitelka hlavní fiflenky,nejméně zajímavá postava), Al(bohémský muslimský mladík,jehož hlavním životním krédem je "holky,prachy,chlast" si své sympatie vysloužil především svým ochranitelským vztahem k malému Najidovi), Greg(sympatický černoch, který i přes svou vizi o vlastní budoucnosti,dál zůstavá se skupinkou,nepostradatelný člen),Tom(nejrozporuplnější osobnost v předchozm životě vězeň za vraždu a jiné delikty,člověk který asi nejvíce ze všech bojuje se svou minulostí,osobnost, která se vždy rozhoduje chladnou hlavou nejčastěji slouží jako ochránce ostatních) a Najid(malý muslimský chlapec známý svými ochranitelskými sklony k slepicím). Z vedlejších postav bych ještě zmínil odporného hlavního záporáka Dextera a ministryni Samanthu.. První 6ti dílná série velmi dobrá,skončila ve velmi napínavém(otevřeném) momentu a tak doufám,že nám BBC nabídne pokračování.. ()

esopesokeso 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci pilot, ale pri štvrtej časti prvej série som sa musel som sa musel štípať, či sa mi náhodou nesníva. Z dobrého námetu spravili nepremyslenú koninu jak kráva! Sadomasochisticky som sa trýznil ešte po koniec prvej série. Nakazený vírom debilitus positive som šialený behal po dome sem a tam, a pustil som si ešte 2 časti druhej série, než som konečne precitol. Tlačítkom SHIFT plus DELETE som dal svojmu harddisku aj sebe vakcínu. Prežil som. Verte mi, toto je zbytočná strata času. ()

Bardolin 

všechny recenze uživatele

Ptáte se proč jen 1 hvězda? Víc si tento vyumělkovaný, kostrbatě napsaný seriál s postavami bez hlubšího vývoje či plastičnosti nezaslouží. První série doukoukaná jen z donucení a s největším sebevypětím. Od britů, kteří jsou experti na seriály bych takový seriál rozhodně nečekal. Vše je šito horkou jehlou. Dialogy nepřesvědčivé. Hlavní hrdinka Vám se svým "spasitelským" syndromem začne velmi brzy lézt na nervy. Ona ani ostatní postavy v seriálu nedostávají přiliš prostoru. Velmi odbytý seriál, který si tu jednu hvězdu zaslouží jen za skvělou kameru a úvodní melodii. Již nikdy víc přežít Přežít! ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Předlohou nebyl ani tak stejnojmenný seriál ze 70. let jako spíše román „Survivors“ od Terryho Nationa, napsaný až po odvysílání původního seriálu. (Lembi4)
  • Scény z města v první sérii se natáčely v Manchesteru, ve druhé sérii pak v Birminghamu. (Lembi4)
  • Natáčelo se na pětatřicetimilimetrový film, kterému dali producenti přednost před digitálními kamerami s vysokým rozlišením. Je totiž mnohem citlivější a stačí mu méně světla. (Lembi4)

Reklama

Reklama