Reklama

Reklama

Obsahy(1)

S Václavem Žmolíkem můžeme procestovat celou Českou republiku křížem krážem. Vydáme se po stopách románových hrdinů či spisovatelů, navštívíme chráněné krajinné oblasti a památky UNESCO, hrady a zámky, zříceniny a kláštery, města, městečka a skanzeny a podíváme se i na různá a pozoruhodná technická díla v naší vlasti, to vše doplněno pověstmi a zajímavostmi z daných míst… (Stocki)

(více)

Recenze (16)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

V současné době neexistuje pořad, který bych v naší televizi viděl radši. Je to vlastně tak trošku paradox, vždycky se hrozně těším jak si s Vaškem Žmolíkem to putování po naší krásný zemičce užiju, ale pak pořad začne a já se chovám jak šílenec. Výkřiky typu "Jééééé tam jsem byl." "No to je krása, tam se musím někdy kouknout." a výzvama typu "Rychleee pojďte se kouknout tudy jsme šli taky, dělejte, kde ste." ničím každýho kdo se momentálně nachází se mnou pod jednou střechou. Během tohoto pořadu je ovšem zcela běžné i mé tzv. soukromé šílenství, koukám do poličky kde mám mapy Křivoklátska, Berounska, Posázáví, Český Kanady, Beskyd, .....atd., do vitrinky s foťákem, do skříně kde je batůžek a boty "mílovky" které úspěšně přeprodily nejednou louži a vyšláply další a další "zkurvenej" kopec. No a najednou se mě začnou vybavovat ty stovky příhod i minipříhod, které jsem během svého toulání po mojí vlasti zažil nebo se mě připomene ten jedinečnej pocit, když po pár hodinách pobytu mé krásné hlavy na sluníčku, zavene osvěžující vítr. Z ničehonic začnu v pokoji nasávat a hejbat smrkáčem, jestli náhodou neucítím les a louky. No, nechám toho, stejně si myslím, že tomuhle komentáři asi nebude každý rozumět, ale něco mě říká, že Vašek Žmolík, kdyby si ho někdy nějakou náhodou přečetl, by můj koment chápal. Já zase chápu, že kdyby Vašek Žmolík nedělal tenhle pořad upřimně a ze srdce, nikdy bych nemohl napsat takovýhle komentář. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Příjemná a přínosná dokumentárně-popularizační miniatura České televize s charismatickou mediální tváří Václava Žmolíka a hravě naivistickou hudbou Petra Fialy (skladba Autem nebo pěšky z jeho sólové desky). Subjektivně bych sice možná vybíral z daného regionu trochu jiná místa zájmu, alespoň co se tedy týče dílu věnovanému ,,mému" Českému Krumlovu či Kleti, ale objektivně bych zachoval právě Žmolíkovu koncepci...je totiž nanejvýše bezkonfliktní a příjemná, právě tak, jak si výplň mezi dlouhometrážními pořady veřejnoprávní televize představuji... ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Krátký, ale přesto dostačující dokument o zmapovaní naší České kotliny. Opravdu, jak píše Pshimi, Vašku Žmolíkovi to prostě jednoduše věříte a o to jde, to je to hlavní. Má pro tento pořad určitě předpoklady, což se o jiných moderátorech, kteří moderují kolikrát jen z určitého prospěchu, říct bohužel nedá. Jen tak dál:-) ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Václav Žmolík si mě získal Pohlednicemi z Nagana, od té doby se rád podívám na jakýkoli pořad, kterým provází. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Příjemné dívání z gauče, ale byl jsem všude, kde se točilo. V té době ještě lidé neseděli doma na sociálních sítích , ale chodili na společenské akce, koncerty, diskotéky... ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Pro člověka, co sám tu naší republiku rád projíždí křížem krážem, perfektní pořad. Žmolík sympaťák, Fialova znělka pohodová jako pořad sám. Jó, to byly časy, kdy pustit si televizi neznamenalo nutně ztrátu času... ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Vynikající kratičké výlety po té naší krásné zemi České. Václav Žmolík vypadá, že si to cestování a povídání s místními lidmi užívá a tento pocit se přenáší i na mě, diváka pořadu. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Václav Žmolík není sice bůh ví jaký mluvka, ale to podstatné umí se štábem zachytit a popsat. A to vše poměrně poklidnou a zajímavou formou. ()

Tochal 

všechny recenze uživatele

Žmolík ukazující svou úchvatnost, důležitost a světaznalost, za nímž se tu a tam mihne kus zdi či špička věže. A divák může hádat, kterému hradu že to patří. ()

Winster 

všechny recenze uživatele

Krásně natočený pořad, s úžasnou hudbou a s trochou nádechem tajemna, velmi pěkný výběr hlavně i těch netradičních míst. Taková lidová couračka po české republice jak s K.H Máchou... ()

Reklama

Reklama