Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý záchranář Ondřej Vetchý zaznamená při nahrávání hlasů vodních ptáků podivnou společnost na protějším břehu, jejíž zvrácený obřad tragicky vyvrcholí. Thriller ze současnosti podle scénáře Vladimíra Körnera. (oficiální text distributora)

Recenze (84)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Mixér hadr. Být to příběh Ondřeje Vetchého alias Kristka, který, pronásledován duchy minulosti, nakonec dojde svého pokoje, bylo by to o něčem. Tady je ale spousta věcí načata a trestuhodně nedokončena. K hlavnímu hrdinovi se přidává jakási samorostlá dívčina s nízkým prahem zamilování se, pak nějakou dobu sledujeme dobře paranoidní konspiračku, na jejíchž okrajích potkáme pár hóóódně divných lidí, kteří ještě podtrhnou dobře budovanou atmosféru bezvýchodnosti a osamělosti....a to je všechno. Zásadní věci se dějí zcela mimo zorné pole diváka, a najednou je konec...bezvýrazný, thrilleru na hony vzdálený, sílu vodního živlu demonstrující a hlavního hrdinu osvobozující...že je to WTF??? Ano, to tedy je. 50%, které dávám, je za výkon Ondřeje Vetchého, cool kamerové filtry a tu atmosféru (zvlášť bych vypíchl hudbu). Negativa jsou pro mě zcela nepochopitelná hrdinka, mimózní kecy vedlejších postav, a vlastně celá ta záležitost se dvěma naprosto nesouvisejícími "zápletkami", z nichž jedna ani nemá konec. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Jako Orwellovská antiutopie by to možná fungovalo, jako ,,thriller ze současnosti" se to akceptovat ale moc nedá... ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi někdo ráčil napsat, o čem to bylo, budu mu neskonale vděčná. Děkuji. Možná bych to přijala trochu kladněji, kdyby se celým filmem neprolínalo náboženství jako ta dobrá věc a sektářství jako ta špatná. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Pardon, ale takhle by to prostě nešlo. Spousta nelogičností, nejasností a vůbec mi to celé nedávalo smysl. Zhlédl jsem to až do konce a pořád čekal, že přijde něco, kvůli čemu se na to stojí podívat . Bohužel nic takové nepřišlo. Já oceňuju, že se tvůrci filmu vydali novou, celkem nevyzkoušenou cestou (pokus o český thriller), stejně tak si myslím, že jsem docela pochopil hlavní myšlenku filmu (na mě to zapůsobilo hlavně jako reakce na nerovnost boje normálních lidí proti mocipánům, kteří mohou vše bez omezení), ale prostě se nezadařilo; hodnotím 2* (za pokus a poselství). Jo btw, moc nechápu uživatele, kteří to ani nedokoukají a už tomu hází odpad!. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Nechce se věřit, že autorem scénáře je Vladimír Körner, spoluautor ADELHEID, PÍSEČNÉ KOSY a ještě stále dobrého LEBENSBORNU, Vláčilův dvorní scénárista. Režie má za těchto okolností ztíženou práci a výsledek tomu také odpovídá. Škoda slov. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 3/10 Děj 1/10 Hudba 1/10 Prostředí 4/10/// +oblíbený Ondřej Vetchý, zaujme Petra Nesvačilová -nemá to žádný děj ani pořádný příběh, divné chování postav/// Opravdu nevím, co tímhle chtěli tvůrci divákům zdělit. Má to snad být česká variace na film Skafandr a motýl? Tohle bylo úplně o ničem, zbytečný a skoro nekoukatelný. I ta hodina dvacet se zdála být nekonečná./// Celkem 20%/// ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Mě se to líbilo... Přišlo mi to dost reálné, někdy sice až moc schizofrení a depresivní, ale zachránil to Vetchý svým přirozeným projevem. Novým českým filmům moc nefandím, ale tohle bylo docela zajímavě ztvárněné a Nesvačilová mě mile překvapila, zahrála to fakt přesvědčivě. A tak dávám 60%, nebylo to vůbec špatný... ()

meave 

všechny recenze uživatele

Po skončení som sa pýtala o čom to vlastne bolo...o tom, že hajzli sú zlí a dobrí sú chudáci? No neviem.... ani hlava, ani päta..škoda. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Značně nepříjemný film, kde jako by úplně chybělo dobro. Milan Cieslar, tvůrce odpadků typu "Kamenný klíč", se nezapře... ()

CaptainNor odpad!

všechny recenze uživatele

Velkou část tohoto počinu tvoří záběry, jak vystřižené z přírodopisného dokumentu o hnízdištích vzácných druhů vodního ptactva v podunajské deltě se zaměřením na výskyt Bukače velkého (Botaurus stellaris). Časté záběry šustícího rákosí a brodícího ornitologa však neruší ani monotónní komentář, na jaký jsme z podobných dokumentů zvyklí. Přírodní idylku ruší jen jakási na pozadí běžící zápletka, která má být dle distributora thrillerem a kterou se zdráhá zdravý rozum většiny uživatelů, včetně mne pochopit. Omluvou pro mne není ani standardní výkon Ondřeje Vetchého, jehož herectví si vážím, protože bych od něj očekával, že dokáže odhalit nevyrovnaný vztah Körner - Cieslar a roli se ctí odmítnout. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Možná, kdyby se tvůrci rozhodli, co to má být za film, bylo by po problémech. Jako thriller to může fungovat jen stěží a jako drama to také poněkud selhává. Ale klady tu rozhodně jsou: Ondřej Vetchý, kamera, hudba a vlastně i režie (aspoň co se atmosféry a technické stránky filmu týče). Ale tuhle podobu paranoidního podobenství neberu. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Obrovský námět nenávratně pohřbený dementním zpracováním. Z herců hraje jen Vetchý, dialogy snad vymýšleli až přímo na place a chování postav je jedna velká nelogika od začátku. Než se film stačil pořádně rozjet, zarazila mě podivná kamera a dost nepříjemný střih. Velký přehmat, který však narozdíl od mnoha kolegů hodnotím a komentuju až po závěru filmu. ()

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

příběh,slepého,hluchého,infantilního a retardovaného bývalého hasiče:-)s tváři vetchého odřeje vetchého:-)jenž narazí na zavražděnou děvu,kterou sejmula holadská hulící sekta nábožnejch zbohatlíků,kterou kdysi zachránil a chce ten případ rozlousknout...:-DDDD!retardovanost z filmu přímo tryská:-) ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Körnerovsky laděné, apokalyptické. Jen dobro a zlo nejsou zasazeny do středověku, nebo konce druhé světové války, ale do dnešní doby. Mně to celkem smysl dávalo: zarámování velkou vodou, ať v podobě povodňové smrště, nebo čisté přírody, kde našlapovat po bublajícím bahně je jako jít přímo do pekla. Využití smyslů: sluchu, zraku, hmatu. Kritika sektářství, zdravotnictví. Symbolická jména Kristka (Ondřej Vetchý) a sebeironická Milka (Petra Nesvačilová). Velmi dobré dialogy, pěkná kamera. Vnímáno alegoricky, celkem jímavé pro druhou adventní neděli. Do odpadu to má rozhodně daleko, stojí za zhlédnutí! ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Výkon herce Ondřeje Vetchého mi připadl velmi dobrý. Ostatní nejen že není rozvinuto, ale není ani pořádně započato, natož ukončeno nebo vyřešeno. Otevřené konce jsou fajn, pokud jsem jako divák zatažen do nějakého, zpravidla morálního, konfliktu. Je na mě, jakou cestu bych volil. U tohoto díla jsem se mohl maximálně rozhodovat, zda televizi vypnout nebo nechat běžet. Vlastní příběh je zmatečný, pointa se line v duchu celého příběhu. Najednou koukám na závěrečné titulky. Rychle se snažím rekapitulovat, na co jsem tu hodinu a půl civěl, ale marně. Je to pozoruhodná slátanina s nepochopitelným zařazením do kategorie "Thriller". Ta jedna hvězdička je pro pana Vetchého. Myslím, že film by se měl jmenoval pouze "Lovec ticha", jinými slovy osvětový materiál, jehož posláním je donutit diváka k častějšímu vypínání televize a navozování ticha. ()

duklak2

všechny recenze uživatele

Nebýt ČT, tak bych ani nevěděl, že tento film existuje. No tak jak začít. Je druhá adventní neděle a já po hodně dlouhé době usedám k televizoru podívat se na tento nový český snímek. Před shlédnutím jsem nevěděl, jak je zde hodnocen. Příběh vskutku zajímavý, ale velmi prapodivně zrealizovaný. Tohle jako má být trihller? Nu což, každý máme jiný názor. Vydržel jsem se dívat půlku filmu a bylo to děsné a nepochopitelné, i když názor na film a jeho pochopení může částečně ovlivnit inteligence diváka. Rozhodně je povedená kamera a trochu i zvuky vodních živočichů. Po 40 min. filmu jsem šel psát tento koment. Zajímavostí je, že zde vousatý Vetchý vypadá skoro stejně jako jeho starší bratr Martin (člen ODS v Jihlavě a majitel realitní kanceláře), akorát má Ondřej jen více vlasů. Takže a na závěr. Mým snem na CSFD bylo to, že jednoho dne napíšu komentář k filmu, který nebudu hodnotit a jsem rád, že mi to Lovec vodního ticha splnil. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno, předávno, nám "soudružka" učitelka v sedmé třídě s láskou recitovala budovatelské básničky a poté nám – žákům, pokládala otázku: "Co tím chtěl básník říci?". Nikdo z nás nedokázal na tuto otázku odpovědět. Dokáže mi na stejnou otázku odpovědět režisér "Lovce vodního ticha" pan Milan Cieslar nebo snad dokonce sám scénárista Vladimír Körner? Při pohledu na zdejší hodnocení tohoto filmového nesmyslu nabývám dojmu, že většina z nás - diváků si klade stejnou otázku: "O čem to vlasně bylo?" Vydržel jsem sledovat film až do konce jen proto, abych opravdu objektivně mohl toto "umělecké veledílo" posoudit. Inu, pravda, pravda, ... český film je v úpadku. Bohužel. Jednu hvězdičku si dovoluji přidělit Ondřeji Vetchému za slušný herecký výkon byť jeho činy a slova řídil stupidní scénář. Zasloužil by více, ale nerad bych, aby ty nadbytečné hvězdičky někdo považoval náhodou za hodnocení filmu. !!! Vedení České televize by se mělo velmi vážně zamyslet nad tím, zda takovéto plýtvání penězi ze státní pokladny a z koncesionářských poplatků je ten nejlepší způsob jejich činnosti. Ostatně, o plýtvání penězi se můžeme opakovaně přesvědčovat na programu ČT1 téměř každou neděli ve 20.00 hod. (čestné vyjímky připouštím). Také je zarážející, že Česká televize si dovoluje svému divákovi nabídnou pořady tohoto typu (při dnešní silné konkurenci v televizním vysílání) v nejatraktivnějším nedělním čase svého "prozatím !!" nejatraktivnějšího programu ČT1 !! Zdůrazňuji "prozatím". ()

Philippa 

všechny recenze uživatele

Málokterý film dokáže ve mě vyvolat doopravdické pocity trapnosti. Spíše se zasměju , či rozohním ,ale vyvolat trapnost je opravdu umění. Cítila jsem se trapně nad hereckými výkony , nad některými situacemi , nad dialogy......jednu hvězdu dám Ondrovi za to ,že jako jediný výborně hrál ,ale i za něj se cítím trapně ,že do toho vůbec šel. ()

Reklama

Reklama