Reklama

Reklama

Dračí příběh

(TV film)
  • Rumunsko Fire & Ice: Cronica dragonilor (více)

Obsahy(1)

Režisér Jean C. Comar natočil pohádku o dvou dracích a dvou královstvích. Království krále Augustina ohrožuje drak, který ohněm ničí vše. Království krále Quiloka vlastní vajíčko Ledového draka jako obranu proti ohni. Quilok chce celé sousední království jako dar za poskytnutí ochrany. To však nesnese ctižádostivá dcera krále Augustina Luisa a vydá se na vlastní nebezpečí do lesů Izmy hledat prince Aladora, který už jednou draka pokořil. V lese potká dva muže, z nichž jeden je Gabriel, syn již mrtvého prince Aladora. Gabriel se nakonec rozhodne pomoci, ale nebude to lehké. Musí probudit pokořeného Ledového draka, kterého uvěznil jeho otec a taky musí ukrást ze sousedního království dračí vejce, aby měl ochranu před tímto drakem. Vyvolaný drak má zabít druhého draka a vajíčko pak poskytne nutnou ochranu před drakem ledu. (Terva)

(více)

Recenze (88)

Gemini odpad!

všechny recenze uživatele

Kočičí Žena mohla být náhoda (a někteří šílenci mohli tvrdit, že zcela úmyslný turbokýč), ale tohle jenom dokazuje, že náhoda byl naopak Fantom Paříže. Pitof je takpovediac riadny sračker, a tento jeho počin je televizním ekvivalentem fantasy "husťáren" vyráběných pod labelem Mučivý Boll. A ten hudební nevkus je tu snad ještě příšernější než v Catwoman - tam se to dalo odůvodnit současností, tady se ale vaří stejně děsně, lhostejno že je to středověk jako prase, o nějaké fantasy atmosféře ani nemluvě. Po všech stránkách bez jediné výjimky (dobře, Amy Acker je pěkná ženská) katastrofální cosi jako film. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pitof je dost zvláštní režisér, že si dovolí točit tolik zvláštních filmů většinou s velkým nádechem fantastyčna. Jenže dost mi nejde do hlavy, že i on dokázal natočit Fantoma Paříže, který je na svojí neobvyklost naprosto geniální záležitostí a poté na to Catwoman a tuhle dračí sračku. Ono by to zase tak hrozný nebylo, kdyby kameraman ve vážných situacích nesjížděl kamerou k vážným ksichtům hlavních protagonistů a nedělal z toho přehnaně vážné drama. Plus samozřejmě efekty nejsou žádná sláva, takže i když je tohle pokus zajímavý, koukat se na to nakonec vlastně stejnak ani nedá. Ale líbí se mi jak Rhys - Davies se nasere do každý tyhle fantasy slátaniny. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Stromoví ľudia!“ – „Čo budeme robiť?“ – „Ani sa nepohneme.“ – „Nechajú nás tak?“ – „Asi nás zabijú.“ Také dobré, ako len daný rozpočet, scenár a herci dovoľovali. Kvalitný film o drakoch som zatiaľ nevidel (najviac ma bavil televízny Svet drakov, ale to bol mystifikačný dokument). Rumunsko-americký (!) Oheň a drak je taký vydarený, ako sa len dalo. Herci vcelku sympatickí (Arnold Vosloo ako odvážny kráľ a John Rhys-Davies pripomínajúci vzhľadom i mentorstvom Seana Conneryho z Highlandera), výprava prekvapivo pekná, akčné scény zručne nakrútené a triky môžu byť. Plusom je miniatúrna stopáž, v ktorej sú síce prítomné klišé, ale aspoň sa okolo nich zbytočne nereční a ak má niekto zomrieť/zradiť, rýchlo zomrie/zradí a upaľuje sa ďalej. Smutný je len pohľad na režiséra Pitofa, ktorý sa od pôsobivých začiatkov (triky a masky v DELIKATESÁCH a VOTRELCOVI: VZKRIESENÍ) prebojoval až k pôsobivému režijnému debutu (FANTÓM PARÍŽA s Gérardom Depardieuom) a skončil debilným komiksovým spin-off s Halle Berryovou CATWOMAN. ()

Jossie odpad!

všechny recenze uživatele

Přemýšlela jsem nějakou dobu, za co bych mohla dát alespoň *, ale na nic jsem nepřišla. Ovšem překvapilo mě, že výborný záporák z Mumie tady docela zapomněl hrát - tedy ne že by někdo hrál. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

V mnoha směrech mimořádně poučný snímek... U mě vede epizoda "Jak natočit velkolepou akční scénu, v níž postava pozabijí X padouchů s hercem, který se sotva hýbe, natož aby uzvedl meč".. Má ale své světlé chvilky. Není jich mnoho, ale najdou se... Hodnotím především vizuál, který si (až na triky, které jsou ale tentokrát především otázkou rozpočtu) Pitof vždycky uměl ohlídat. ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Služebná: Princezno, nesmíte sama do lesa. Princezna: Umím se ochránit, již tři roky beru antikoncepci. Ano, princezny už nejsou co bývaly. Již nekoušou do otrávených jablek, nenazouvají nejmenší střevíčky, nespí na hrášku, nepíchají (se) trny a vůbec nedělají co by jeden čekal. Doba se mění a žádá ženy činu. Chudáci děti z toho sice možná občas mají zmatky v hlavě, ale to se dá napravit přidáváním vysvětlivek do pohádkových knížek nebo rovnou přepsáním (rozuměj aktualizací) pohádek dle požadavků dneška. Ale nechme úvah a vraťme se k tomuto kinematografickému skvostu. Mírumilovné království Carpia pod vládou dobrého krále Augustina je terorizováno (všimněte si toho výrazu, ne sužováno, TERORIZOVÁNO) ohnivým drakem, co vypadá jako hořící hadr na podlahu, za čímž zřejmě stojí sousední král Quilok a (z)rádce Paxian. Řešením by mohl být rytíř Alador, ale ten je kdesi ve vyhnanství. Ona moderní princezna se ho vydá hledat, přičemž neomylně vedena scénáristou se do pěti minut shledá už jen s jeho synem Gabrielem (tak by vypadal Keanu Reeves po kastraci), který ji zachrání před jakýmisi fanatickými aktivisty Greenpeace. BTW zlý král Quilok má samozřejmě za velitele stráží morálního černocha. Vydržel jsem do prvních reklam a pak si řekl, že tohle nemám zapotřebí a šel jsem se psem ven. Podle konce, který jsem stihl, jsem ovšem o mnoho nepřišel. Ohnivého draka mezi tím sežral ještě horší ledový drak (cákající hadr na podlahu), dobrý král Augustin je zavražděn, aktivisté Greenpeace zabijí zrádce, protože jim močil na jejich oblíbený strom, zlého krále probodne dobrá královna, onen hrdinný syn zabije draka nikoli mečem (ty jsou zřejmě v dnešní době příliš falickým symbolem), ale pomocí alchymie (symbol Viagry?), pak princezna zazvonila na zvonec a kravince byl konec. Co dodat. Naprosto příšerná hudba, tragické dialogy, pokusy o akční scény jsou jen o málo lepší než Turecké hvězdné války (ale nejsou tak legrační). Hernajs, to jsem se ale rozepsal. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Za humny je brak.. Flambovaný rejnok, rogalo s námrazou, princezna z království předkusu a jako drakobijec eunuch ze dvora Alexandra Velikého - Gimli, bratře trpaslíku, ač jsi od posledně vyrostl, namočil ses až po krk do pěkné sračky.. Za svou vystylovanou pohádku plnou kýčovitých obrazů, zmateného střihu a kamery na řetízkovém kolotoči by Pitof zasloužil umlátit ztvrdlými bagetami v rukou francouzských dětiček. A nebo mám lepší nápad. Ať nasedne do lokomotivy vlaku TGV, kolega Uwe Boll do německé obdoby ICE a oba vyjedou maximální rychlostí na trať. Ideálně proti sobě.. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Znáte hru World of Warcraft? Tam se to dráčkama přímo hemží a vypadají mnohem lépe, než v tomhle braku. Takže pokud nechcete strávit 84 minut s tímto filmem, jděte se radši naexpit a věřte tomu, že o nic nepřijdete. Hvězda za Arnolda "už nejsem Mumie" Voslooa a Johna Rhyse-Davise. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Každý, kto sa dnes rozhodne točiť fantasy film musí počítať s tým, že režisér Peter Jackson nasadil latku v tomto subžánre poriadne vysoko, keď bravúrne sfilmoval Tolkienovu trilógiu "Pán Prsteňov". Takže ku tomu, aby z toho nebol len nudný gýč či totálny prepadák je potreba predovšetkým dobrý príbeh, bohatých producentov, kvalitných hercov a profesionálny team odborníkov na špeciálne efekty. Snímok "Oheň a ľad: Súboj drakov" neobsahuje ani jednu z týchto ingrediencií. Je to sprostosť s mizerným scenárom, otrasnými hercami a žalostne slabými filmovými trikmi. * ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Blboučká (z důvodu stávky scénáristů psala skript opice) pohádka s příšernými herci v hlavních rolích - princezna a rytířův syn, toť dokonalá dřeva. Josef Skupa by z nich možná dokázal vyřezat něco použitelného, leč mně se nedostává jeho talentu, tak jsem se s nimi musela smířit v naturální podobě. Jmenované úděsnosti mi ovšem docela dobře vynahradila povedená obrazová stránka filmu. Krásné barvy, rozmáchlé záběry, hrátky s kamerou, i ti draci vypadali občas celkem slušně...vidět znovu to nemusím, ale žaludek se mi nezvedal. Nicméně tu postavu kladného černocha si mohli odpustit. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Umelosť scenérii by nevadila, možno ani plávajúci draci podobajúci sa na raje... ale katastrofálny strih, zbytočne lietajúca a otáčajúca sa kamera, neúnosné naťahovanie dračích sekvencií, tak to je katastrofa. Ešte k tomu to malo celkom slušné triky a Pitofa za kamerou (FANTÓM PARÍŽA)... A názvom to kacírsky evokuje vzťah so zaujímavým "conanovským" animákom OHEŇ A ĽAD. Zlatý Uwe, vyveď nás z tohto pekla... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nebylo to až tak špatné, dokonce za první hodinu bych byl dal i tři hvězdy, navzdory nesmyslům jako krýt se před drakem, co chrlí oheň, za dřevěnou (!) bednu nebo dřevěný stojan. Kamera se mi moc líbila i střih. Jen ten scénář a děj - spousta vaty, řečí o ničem, nakonec ani nevíme, jak a proč ti draci, jak mohl drak napadat vedlejší královstvím jen kvůli vejci jiného draka (!), kterého se pak snaží zlikvidovat (!). Snůška nelogičností, nedomyšleností (království vypadá, že sestává z jedné návsi, kde se pár rumunských komparsistů nechá zválcovat nějakým drakem, ale král s královnou mají vždy co jíst a stoly plné). Záporák zrádce se mi líbil, až do onoho zlomu po hodině příběhu, kdy se z něho stane směšná patlavá figurka, a od kdy jde celý příběh zcela šejdrem. Nosatá princezna pak jen kouká a kouká, rytíř, co v poslední chvíli otočil, kouká taky, koukají na solný důl, div si oči nevykoukají, ale jinak jsou zcela zbyteční... Jen John Rhys-Davies si to asi užil a je to na něm znát. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Draci oheň a led jsou nej z celého filmu nejsou sice efektivně peckový a nemají moc prostoru ale stačilo to i s příběhem aby se mi líbilo. ()

Terva odpad!

všechny recenze uživatele

Nechci se vdávat, říká princezna, hned na začátku filmu. A aby bylo jasno lepší než vdavky je boj, šerm a lov. Tak to je z této pohádky to dobré, pak začíná to nejhorší. Zmatená kamera, souboje draků jak nakreslené, triky nezvládnuté, dialog mezi herci odpudivý, vše se tváří jako telenovela. Spáchal to Jean C. Comar. ()

Rosana odpad!

všechny recenze uživatele

No to si děláte kozy! Kdo dal proboha prachy na takovou kokotinu?! To bylo stupido mega, triky 3D naproosto strasne, mozan hudba trochu stala aspon za zlamanou gresli, ale jinak herecke vykony, akce, scenar a cokoliv, co byste standardne ve filmu hledali, tady nenajdete :))) ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Chjoo, to snad ne. A to zpočátku vypadalo slibně, navíc podpořeno Gimlim. Bohužel zbytek filmu byl patos bez ladu a skladu. Hlavní postavy zběsile jezdily sem a tam, někdo někoho zabil, či zradil, do toho neustále řvali draci, mno teda přetrpěl jsem to s největším sebezapřením. Výsledek spíš než film představoval obrovské technologické demo, které snad mělo demonstrovat, že i televizní produkce zvládne triky hodné Hollywoodu. Bitky draků (rejnoků) vypadaly docela efektně, ale když na to člověk čumí půlku filmu, tak se toho brzy přejí.Mno, pokud je vám tak šest a méně, myslím, že si utrhnete radostí všechny končetiny. Pro zbytek obyvatel je to nuda s předvídatelným dějem a nesympatickým hlavním hrdinou. ()

Reklama

Reklama