Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V 50. letech byl v projektu Daedalus cvičen tým elitních pilotů, kteří se měli stát prvními americkými astronauty. Nařízením vlády byl však projekt ukončen a do vesmíru vyslán šimpanz. O čtyřicet let později selže ruské komunikační družici Ikon navigace. Pokud by se zřítila, mělo by to vážné následky. Proto se Rusové obrátí s prosbou o pomoc na Američany, navigační systém byl okopírován z amerického Skylabu. Jeho konstruktérem byl Frank Corvin, jeden z členů bývalého týmu Deadalos. Jen on si poradí s jeho opravou. Frank zuří, když zjistí, že jedním z ředitelů NASA je nenáviděný Bob Gerson, bývalý šéf projektu Deadalos. Nakonec ale souhlasí s nápadem dát dohromady původní tým, který se vypraví do vesmíru a družici opraví. Postupně najde všechny bývalé kolegy, předloží jim svůj návrh a přesvědčí je, aby se k němu přidali… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (287)

choze 

všechny recenze uživatele

ARMAGEDDON pro dříve narozené, aneb pojďme zase vystřelit do vesmíru někoho, kdo tam nemá co dělat, bude sranda a po Bayově vzoru přihoďme předpotopní ruský satelit. Jenže ona to až taková sranda není a vizuál je až na pár pěkných obrázků z finální akce ve vesmíru těžká televizní nuda. Ale rivalita Eastwooda a Jonese i Sutherlandovo sukničkářství docela baví, Garner je páté kolo u vozu. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Snímok "Space Cowboys" považujem za jeden z najslabších titulov, ktoré režíroval hollywoodsky veterán Clint Eastwood. Jeho filmy mám rád, ale táto geriatrická hovadina ma teda fakt nebavila. Štyria starí páprdovia, čo sa vrhnú do vesmíru, aby zachránili našu planétu sa mi zdali hodne trapní. Bolo to naivné, nedomyslené a značne nevieryhodné. Proste úplna hlúposť. A ani quarteto Clint Eastwood, Donald Sutherland, James Garner a Tommy Lee Jones mi veru nebolo sympatické. ** ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Možná to je kýčovitá limonáda, ale zábavná. Neotřepané gagy fungují s dramatem ve vesmíru naprosto skvěle (podobně jako v Armageddonu). Herce netřeba rozebírat, všichni jsou schopní a podávají standardní výkon. Celé dobrodružství má spád a nikde se zbytečně nezdržuje. Určitě to nepatří mezi nejlepší Clintova díla, ale své kvality to má. Je tu naštěstí upuštěno od nezdravého patriotismu a film si nehraje na to, co není. Vytknul bych snad jen poněkud odbytý osud T. L. Jonese. Jednohubka na nudný večer. Nic víc, nic míň. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Je skoda, ze se Clint nemoh rozhodnout, co ze to vlastne toci. Takle to je nejdriv komedie, ktera ale z ty situace parta dedku leti do vesmiru, mohla vytezit daleko vic foru a hlasek. Pak to je drama o zachrane defakto cely Zeme a navratu kosmonautu, ale to zas neni tak perfektne vygradovany. Ale to rozhodne neznamena, ze by se jednalo o spatnej film, paradne natocenej, jak je u Clinta zvykem, navic s hodne slusnejma trikama a hodne libovym obsazenim, z nichz nejlepsi byl asi Jones a nejslabsi Garner. Film ma sice pres dve hodiny, ale nema vicemene zadny hluchy mista, porad si drzi slusny tempo a celou dobu bavi, takze se divim tak nizkymu hodnoceni. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(80%) Vydařené drama od filmového velikána Clinta Eastwooda, který si tento počin (a je jich dost) sám zrežíroval a zahrál v něm hlavní roli. Vlastně ani nevím, co bych zde sáhodlouhého psal. Krom skvělého Clinta mu značně dominuje další herecké eso, Tommy Lee Jones. Nechybí ani dobré herecké výkony od herců Donalda Sutherlanda, Jamese Garnera a i sympatické Marcie G. Harden. Hudba je celkem dobrá. Takže jako drama to působí dobře a je to i solidním způsobem nadlehčené, takže se i párkrát člověk pousměje. Oddychovka jak vyšitá prostě … Jakmile kovbojové vyrazili do vesmíru, už trochu to mé nadšení kleslo. Samozřejmě, bavil jsem se i tak, vizuálně to bylo pěkně natočené atd… Jen úplný závěr mi přišel moc urychlený a mrzí mě, že jsem neviděl let T. L. Jonese na měsíc. Ale co už, závěr to špatný nebyl. Po dalším shlédnutí si film užiji možná ještě více. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Ve filmu se původně mělo objevit 50 zvláštních efektů, nakonec jich ale bylo přes 300. Většina z nich se týkala věrného zobrazení kosmického prostoru. (ClintEastwood)
  • Při nácviku přistání raketoplánu na simulátoru říká astronaut Hawkovi: „Selže vám motor.“ To je ale naprostý nesmysl, protože ve fázi přistání je raketoplán pouhopouhý kluzák, letí tedy bez motoru, a tak ani žádný motor nemůže selhat. (pjotri)
  • NASA pro natáčení beztížných scén nabídla zapůjčení letounu KC-135, stejné jako bylo použito při natáčení Apolla 13 (1995). Toto letadlo svým parabolickým letem dokáže vytvářet nulovou gravitaci. Režisér Clint Eastwood ho ale odmítl s tím, že by se v něm starším hercům hohlo udělat natolik nevolno, že by to mohlo ohrozit natáčení. (Chevees)

Reklama

Reklama