Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavný americký herec Warren Beatty byl na slavnostním gala večeru, uspořádaném k jeho poctě v Los Angeles 12. června 2008, odměněn za celoživotní dílo cenou AFI Life Achievement Award.  Herec, scenárista, režisér i producent, jehož umělecká dráha trvá již půl století a který je nositelem Oscara, má na svém kontě celou řadu filmů, kupříkladu Bonnie & Clyde, Nebe může počkat, Rudí, Třpyt v trávě, Šampon a mnoho dalších. Řadí se tak po bok předních tvůrčích osobností, jako jsou Al Pacino, Jack Nicholson, James Stewart, James Cagney či Sidney Poitier. Americký filmový institut (AFI) touto cenou vzdal hold originálnímu Američanovi a jedinečnému vizionáři filmového umění. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Paity 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkně udělané poděkování Warrena Beattyho. ten si poctu za celoživotní dílo určitě zasloužil. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Neměla jsem ho zvlášť ráda. Jeho sestru Shirley Mc Laine mnohem raději. Byly však filmy, do kterých se báječně hodil jeho typ herce. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Nechtěný, ale přesvědčivý důkaz, že celý Hollywood je o penězích a o politice (republikáni, demokrati, komunisti - všichni jedna rodina), ne o umění, jak ve své řeči tvrdí Beatty, nepochybně neoceněný za těch pár filmů, v nichž hrál/které režíroval (vážně mimochodem sklidil více cen, než v kolika hrál filmech). S rukou na srdci mu zase třeba přiznat největší zásluhu na vzniku Bonnie a Clydea, nadto – vydařené proslovy Roberta Downeyho Jr. a Dustina Hoffmana by jinak/jinde nezazněly. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama