Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bob (Luis Koo) obdrží telefonát od zoufalé ženy, která je unesena a nutně potřebuje jeho pomoc. Kromě toho musí stihnout sraz na letišti se svým synem, který odlétá do Austrálie a dlouho ho poté neuvidí. Dokáže si Bob poradit s nedostatkem času, nedůvěřivostí policie a hlavně nelítostnými únosci?
Režisér Benny Chan (STRACH NAD HONG KONGEM, HEROIC DUO, BIG BULLET) se rozhodl, že tentokrát (ačkoliv to většinou funguje pouze naopak) bude na světě asijský remake podle původního amerického námětu – filmu CELLULAR. (Vavča)

(více)

Recenze (25)

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Východ nebo západ, remaky se dnes točí zkrátka všude. Tentokrát se ale jedná o jeden film z Hollywoodu a jeho jméno je Cellular. Remake si vzal na mušku Benny Chan, kterého mám zapsaného v povědomí především díky dvěma snímkům, tím prvním je vzkříšení Jackieho Chana v New Police Story a tím druhým je samozřejmě Invisible Target. Film si sice zachovává původní premisu, leč Benny Chan film náležitě rozšířil ve východním stylu, například už samotné záběry v exteriérech. Herecké obsazení je solidní a především hlavní záporňák, kterého hraje Liu Ye, je padouchem na svém místě. Tento remake, se na rozdíl od většiny těch amerických, rozhodně povedl a je dokonce o chlup lepší, než jeho západní bratříček. (6/10) ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Product placement v brainwash scenari vyvolavajuci casty usmev. Ale inak nenudilo, zabavilo a obcas akciou aj oko potesilo. A ma to napadite zaverecne titulky :-) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Celkem zbytečný Remake už tak solidního thrilleru. Potěší slušný herecký cásting a a rychlé tempo, ale jakmile divák předvídá jakýkoliv další krok, nemá to správnou šťávu, film mohli okořenit něčím novým, zajímavým, ono to bohužel jede na totožné vlně. Škoda, že remake neokořenili alespoň nějakými souboji, tím by měli nad originálem navrch. 60% ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Přivírám jedno oko a zvedám palec nahoru. Řemeslně slušně odvedený, nekomplikovaný, svižný a příjemný akční popcorn mi během nudné noční šichty přišel rozhodně k duhu. Čtvrtá hvězdička za povedenou automobilovou honičku a sympatické duo Louis a Nick. :) 7/10 ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý thriller, ktorý je remakom amerického filmu Cellular. Má vydarený príbeh o mužovi, ktorý sa chce ešte rozlúčiť so svojim synom skôr, než na dlhý čas odcestuje, lenže plány mu naruší telefonát neznámej ženy, ktorá tvrdí, že bola unesená a nutne potrebuje pomoc. Po počiatočnej nedôvere zisťuje, že má skutočne pravdu a nebezpečenstvo hrozí nielen jej samotnej, ale aj jej rodine a tak urobí všetko preto, aby jej pomohol. So spracovaním som nadmieru spokojný, trochu horšie na mňa pôsobí iba celková nedôveryhodnosť, jednoducho hlavný hrdina v tejto neosobnej situácii podáva až mimoriadne silné nasadenie a príliš moc riskuje, ale zase kvôli vyššej zaujímavosti filmu sa to dá ľahko tolerovať. Hlavne, že dej je po celý čas dosť zaujímavý, film si prakticky od začiatku až do konca udržuje skvelé tempo, rozhodne musím pochváliť, že hlavný hrdina musí čeliť nielen problémom s únoscami, ale aj políciou, ktorá samozrejme nevie, čo sa deje a ešte aj s telefónom, keďže ich spojenie nie je stabilné a plusom je aj línia s bývalým detektívom. Nájde sa tu množstvo výborných scén a tak je to celé vlastne príjemne dynamická a napínavá jazda. Spokojný som aj po stránke akcie, kvôli žánru ju tvoria hlavne rôzne naháňačky, či už automobilové alebo pešie, no takmer všetka akcia je výborne natočená, napínavá a aj obsahovo zaujímavá. Aj sa ťažko vyberá to najlepšie, až na finálny súboj, ktorý mi tu moc nesedí som sa pri každej akčnej sekvencii dosť bavil, ale najlepší je moment s hodením pištole, to bolo skvelé. Herecké obsadenie je výborné, charizmatický Louis Koo v hlavnej úlohe, sympatická postava unesenej, Nick Cheung tentoraz v prekvapivo úplne kladnej postave bývalého detektíva a dobrí záporáci, takže tu nemám problém. S réžiou a technickou stránkou som nadmieru spokojný, Benny Chan má na svojom konte viacero dobrých filmov a svoje kvality predviedol aj tu, výborná vizuálna stránka, či už kamera, výber prostredí alebo triky, k tomu slušný dynamika, funguje aj napätie, takže úplne ideálne. Síce skôr uprednostňujem plnohodnotné akčné filmy, než takéto thrillery, ale aj tak som rozhodne spokojný, v rámci žánru výrazný nadpriemer. A navyše v porovnaní s originálom je tento remake predsa len o dosť lepší a to prakticky po všetkých stránkach. 76% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Ramake Cellularu dopadol na moje prekvapenie veľmi dobre. Neviem prečo, ale originál ma vôbec nechytil. Connected mi prišiel oveľa záživnejší, réžia profesionálnejšia a herci sympatickejší. Napriek alarmujúcej stopáži si udržiava solídne tempo do dobrej 1/2 snímky a i po tom keď hlavný hrdina už zdemoluje dostatočné množstvo dopravných prostriedkov je film dostatočne zaujímavý. Neberie sa príliš vážne i keď zo začiatku to tak nevyzerá a i náhrada za Kim Basinger je znesiteľnejšia. V rámci filmografii Bennyho Chana radím Connected hneď za New Police Story a pred Invisible Target či Shaolin. ()

ladynka 

všechny recenze uživatele

Standardní akční thriller od Bennyho Chana, tentokrát bez přílišných manýrů a pro mě bonus - v závěru se ke slovu a akci dostane Nick Cheung :-) ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 10/10 Hudba 8/10 Akce 9/10/// +Liu Ye prvotřídní záporák, je tu spousta napětí, emocí a výborné akce, děj filmu a hlavně jeho druhá polovina je dokonalá -snad jen menší dějová originalita v první polovině dána snahou o vytvoření remaku/// Neuběhlo ani moc minut a já si říkal (aniž bych to věděl) že tohle už jsem viděl. Konkrétně v americkém filmu Cellular. Teď už vím, že vám neříkám nic nového. V ten moment jsem ale koukal na něco, co jsem už dobře znal. A vzhledem k tomu, že ten původní film mě výrazné obsazení, zde jsem si musel na herce a postavy nějakou dobu zvykat. Hned jsem si však oblíbil zápornou postavu. Tolik zlého charismatu už jsem dlouho neviděl. Poté však film začal nabírat spád a děj se začal odvíjet trochu jinak něž jsem čekal. Příběh byl víc propracovanější a zapeklitější. Ta dávka emocí, kterou na vás film v samém závěru vychrlí nejednoho z vás pořádně posadí do sedaček. U tohoto únosu jsem zažil pořádný filmoví zážitek./// Celkem 91%/// ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Na remake amerického Cellular jsem byl zvědav. A nutno říci jsem příjemně překvapen. Sympatické obsazení Nick Cheunga zejména hlavní hrdina Luis Koo, který u dělá nemožné pro pomoc ohrožené rodině. K záporům patří možná až příliš přehrávaný výkon unesené. Benny Chan oproti originálu přidal podstatně pod kotlem napětí a akce, jeho akční scény a choreografie je výborná a při některých vizuálních vychytávkách (už při Heroic Duo jsem si toho všimnul), jsem si uvědomil, že jako kdyby vypadly z restříku Jeníka Toa. Což není kritika, nebo obvinění z vykrádání spíše můj pocit pozitivní jaký z toho mám. No a ta zběsilá automobilová honička to je tedy něco, ale i scéna ve vysokých kopcích, kde se pouštějí letadla mě dostala, vůbec celý film drží dobře tempo a napětí. Tentokrát mohu udělit opět bez problémů 4 hvězdy. To by mě zajímalo, zda v Asii, případně Hong Kongu vzniká více takových remaků (pokud se tam vůbe nějaké dělají) a zda jsou takhle kvalitní, originální předloha poražena remakem, to se nestává často, už proto by jste měli Connected vidět. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Film "Cellular" byl poměrně slušný, svižný thriller na téma "pořád v pohybu abych někoho zachránil" ale rozhodně se nejednalo o nezapomenutelný trhák, který by ukazoval co to znamená pořádný thriller. Trochu tedy nechápu, proč se v Číně rozhodli natočit film na úplně stejné téma a navíc i v překvapivě horším zpracování. Po všech směrech průměrný thriller, který nemá ten švih, jak by mohl divák očekávat. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Asijská variace a napodobenina Cellular byla sice slabší než její předchůdce, ale i tak se na to určitě dá podívat. Tvůrci upravili kostru příběhu – která se mi tentokrát zas až tolik nelíbila – ale akčních pasáží tu bylo dost, herecké výkony taky nebyli nejhorší, jen mě to tolik nebavilo. Zvláště některé úpravy, které nadávali někdy smysl. Asijské holky ale byly pěkné, ne že ne. Příště se ale znovu raději podívám na film s Kim a Jasonem.50% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Originál si už nepamätám, ale viem, že ma sklamal a príliš nebavil. Remake je o triedu lepší. Hlavne prvá polovica filmu má poriadne grády. Rýchlo sa zoznámime so situáciou a postavami a hneď sa ide na akciu. Louis Koo sa snaží zbesilo plniť, čo mu unesená obeť povie a zažije pri tom niekoľko skvelých naháňačiek s minimom CGI. To ma fakt bavilo, ale v druhej polovici jak keby scenáristom došli nejaké zmysluplné nápady a film neustále naťahujú rôznymi blbosťami nad ktorými som neraz krútil hlavou. Najväčšia WTF je scéna v ktorej unesená zabije klincom jedného únoscu. Nenažranec jeden. Bitkárske finále je už len priemerné. Dosť ma celý film štvala postava, ktorú hra Nick Cheung. Taký obyčajný policajt, ktorý sa v akčných scénach príliš nepredviedol. Od takého esa by som šakal viac. No a záporáci boli skôr do počtu a príliš desiví neboli. Povinný prekvapivý zvrat ohľadom jedného záporáka ma nechal chladným. Takže po skvelom rozbehu film stále viac klesal do totálneho priemeru. Mierne nadpriemerných 6/10 je tak akurát. Proste výplach na jedno pozretie. P.S: tá Motorola, ktorú používa Louis Koo je fakt pekná. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Pro mně jednoznačně lepší, než remake! Absolutně jedno z nejlepších a nejsympatičtějších obsazení, který jsem kdy ve filmu viděl. Hrdina v podání Boba je skvělej, nehraje si na žádnýho drsňáka, druhej hrdina policista, absolutní sympaťák, záporáci naprosto excelentní, našel jsem asi 3 scény, u kterých jsem se pousmál, zejména na konci. "Bobe, čím se živíte?!" "Vymahač dluhů." "Heh, a nejste náhodou Batman?!" Akce tu moc není, asi 3 až pět akčních scén, ale jsou docela dlouhý, sem tam fight, hodně přestřelek, nic moc hudba, což mně mrzelo, ale o napětí je postaráno. Konec je skvělej, čekanej, ale celkově se jedná o zběsilý akční triller s emocema. 90% ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

V zásade to bolo "prudké" ako Cellular, hoci, nebol by to HK, keby nieco nevytunovali. Akčné sekvencie boli predsa len o niečo "realistickejšie" (hlavne, Chris Evans nenakopával prdel Jasonovi Stathamovi :P ). V zásade pozerateľné, pre mňa s bonusom. Mám rada Louisa ;-). ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Nevěřil bych, že mě zručný řemeslník B.Chan (dno jeho filmografie se jmenuje City Under Siege) dokáže tak vtáhnout do svého remaku tuctového amerického filmu a donutí sympatizovat s hlavním hrdinou, jehož zaměstnání se určitě na žebříčku úctyhodnosti profesí na špičku nevydrápe (ne, L.Koo nehraje poslance). ()

Kity162 

všechny recenze uživatele

Bylo nutné to dramíčko se synem? A vůbec celej film mi bylo blbě - to jednou visí ze skály, pak na něj deset krát mířej - 100 krát vystřelej z jedný zbraně (haha) a potom (asi SPOILER:) jsem i viděla, jak ho (hlavního hrdinu) střelili pořádně do zad a měl už umřít, ale on si vesele skáče dál po skladě a pak normálně žije, a nebo se to nestalo a já už na konci filmu blouznila? ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

V Honk Kongu si půjčili zápletku z Cellularu a ukázali celému hollywoodu, jak se to dělá. U obou filmů je opravdu stejná jen zápletka, jinak se nám změnili postavy (k lepšímu - menší věkový rozdíl, uvěřitelnější charaktery, více motivů), přidalo se na akci, přitvrdilo se při akci, soundtrack se vytáhl ze šedivého průměru až k barvám akčního spádu a film dostal vizuál i šťávu. Benny nikoho nešetří a film tlačí dopředu jak odbržděný šinkanzen. Koo i Hsu hrají skvěle a ostatní je min. doplňují. Prostě poctivá žánrovka, která se nepáře s nějakým PG13 apod., tomu říkám akční zábava... 80% PS: ještě jednou se opakuji, to že je to remake, berte jako klad!!! ()

Reklama

Reklama