Reklama

Reklama

Hip Hap Hop

(pořad)
Soutěžní / Rodinný
Československo, 1992, 34 min

Účinkují:

Roman Svoboda (moderátor), Petr Horký (moderátor), Eva Brettschneiderová-Machourková

Obsahy(1)

Zábavná televizní soutěž, která byla vysílaná na České televizi. V každém díle soutěžily tři družstva: modří, červení a žlutí a finálovou hrou bylo hádání postupně odkrývaného obrázku. Družstvo, které dříve správně odhalilo, co obrázek představuje, zvítězilo. (duklak2)

Recenze (68)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

"MODŘÍ UŽ VĚDÍ" pamatujete? 90s kultovní zábavní televizní soutěž mého dětství. Poprvé byla tato brněnská soutěž pro školáky uvedena už v roce 1992 programem F1. Já ji viděl až o něco později asi r. 93 a patřila k mým oblíbeným. Byl jsem ještě školou povinné děcko a v TV nic podobného předtím (viz na dlouho poslední "Kámen, nůžky, papír" ) ani dlouho potom (dnes Bludiště) nebylo. Vysilaly ji co si pamatuji v sobotu někdy kolem 10.hod a soutěžili v ní 3 družstva, modří (švestka), červení (jablko) a žlutí (hruška) vždy chlapec s dívkou. K soutěžným hrám patřily hry s pamětí, číselný kvíz, hádání skrytého obrázku z velké obrazovky, populární košanda a s ní spojené hlasování "kámen, nůžky, papír", a nakonec samotné velké finále s tahacími odpovědmi ANO/NE. Kde vám buď padaly míčky štěstí nebo tekla voda. Hodnotím vysoko a moc bych si přál vidět alespoň jeden celý kompletní díl po skoro 20 letech..Video: http://www.youtube.com/watch?v=gm75yYKCUBo + další dvě části. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Hip Hap Hop je soutěž, která vás může bavit jen tehdy, pokud váš věk nepřevyšuje věk účastníků, jinak opravdu nevím. Já viděl jen pár dílů někdy ve svých 10-12 letech a to tehdy, kdy se nudou nedalo už nic jiného dělat, dobrovolně bych si k tomu určitě nesedl... Na druhou stranu pro menší děti proč ne, je tam pár jednoduchých soutěží o debilní ceny a dospělí své dětičky krásně povzbuzují :) Navíc to určitě není zdraví škodlivé jako třeba Teletubbies, že jo... 4/10 ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Hon-zo! Hon-zo! Len-ko! Len-ko! Martine! Martine! Hon-zo! Hon-zo! Martine! Martine! Len-Ko! Len-ko! Bá-ro! Bá-ro! Hon-zo! Hon-zo! Martine! Martine! Len-ko! Len-ko! Martine! Martine! Len-Ko! Len-ko! Bá-ro! Bá-ro! Martine! Martine! Hon-zo! Hon-zo! Bá-ro! Bá-ro! Martine! Martine! Hon-zo! Hon-zo! Len-ko! Len-ko! Martine! Martine!.......z tohohle nacvičeného unifikovaného (všichni fandili všem) povzbuzování od dětského publika během "košandy" mám ještě dnes noční můry. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jó, Košanda.. Tady by i Kobe Bryant našel svého mistra. Zajímalo by mě, zdali se někdy někomu do toho bezedného koše na odpadky podařilo zasmečovat.. Stálice soutěžních pořadů pro děti 90.let využívající tehdejší mizivé konkurence v dané oblasti. Teď to ovšem bohužel není o nic lepší. ()

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

Nudná vedomostno-športová súťaž pre žiakov základných škôl. Natáčaná v televíznych štúdiach vyzdobených lacnými rekvizitami. Samotné súťažné disciplíny boli jedným veľkým trapasom. Neprofesionálni moderátori a kopec malých sopliakov v relácii s hlúpym názvom "Hip Hap Hop". Nemá to žiadnu filmovú hodnotu! Hip hop je však ešte odpornejší odpad! :-D ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Toto si pamatuju, fajn soutěž. Nejraději jsem měl závěrečnou disciplínu v házení na koš, nebo co to bylo. Taková vzpomínka na dětství... ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Fajnová soutěž z 90. let s dětmi pro děti. Už si to sice moc nevybavuji, ale vím, že jsem na to koukal nepřetržitě. Dnes by se podobná soutěž asi těžko ujala, protože děti "žerou" jaksi něco jiného. ()

paascha odpad!

všechny recenze uživatele

A teď se všichni zamyslete sami nad sebou. JSTE NORMÁLNÍ???!!!??? Proč to sem dáváte? Jak takové kravině může někdo dát 3 hvězdy??? O úchylech se 4 či 5 ani nemluvím!!! ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Já tu Brettschneiderovou a celé Hip hap hop zbožňoval, ve své době jsem nevynechal snad jediný díl. Hádal jsem společně se soutěžícími a na konci jim záviděl ty kuličky.. chjooo, to byly časy. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Když jsem chodil ještě na základní školu tak jsem to sledoval. Jednou tam dokonce soutěžila i jedna třída od nás. Nevidím žádný důvod proč tomuhle dávat odpad. Pořad měl mnohem větší úroveň než lecjaká dnešní hovadina. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Nikdy nezapomenu na překrásná sobotní dopoledne před pár lety. Nezapomenutelná soutěž a jsem nesmírně rád, že je i zde na CSFD. Jen by si zasloužila červený čtvereček. Populární "košanda" se mi velmi líbila, jen mě trochu vadilo, jak při ní byl velký hluk od povzbuzujícího obecenstva. Všichni fandí všem:-). Finálová hra hádání postupně odkrývaného obrázku mě přišla trochu těžká, i když asi více hlav více ví:-). Otázka moderátora soutěže „a žlutí/červení/modří již vědí“ je nesmrtelná. Na wikipedii jsem našel zajímavost se kterou se s vámi musím podělit. V roce 1993 otiskl časopis Sorry kreslený vtip, zobrazující scénu z této soutěže. Na síti obrazovek byla jako obrázek zčásti odkryta vulgární kresba (symbol vulvy), přičemž moderátor pronáší právě onen okřídlený dotaz „…a modří už vědí…?“ Tento vtip se po otištění stal velmi populárním, mezi lidmi putovaly jeho fotokopie a tiskl se i na trička. Během času je původní karikatura stále více zapomenuta, její slovní citace se osamostatňuje a význam se posouvá k obecnějšímu idiomu. A na závěr nesmí chybět mé hodnocení. Tato soutěž má ode mě 85% a vy ostatní se polepšete. ()

Richie666 

všechny recenze uživatele

V rámci soutěží pro děti snad nevím o ničem lepším, co by se u nás kdy urodilo. Sám jsem v tomto pořadu kdysi soutěžil, takže o tom něco vím :-) ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Košandu přežila snad jen moderátorka s nejdelším příjmením ve střední Evropě, která však v tom Bludišti kvízů uvázla navěky.. ()

Krt.Ek

všechny recenze uživatele

Modří už vědí. A ví i občasní diváci ČT déčka a pamětnici; totiž to, co je košanda a kuličky štěstí, že AZ-Kvíz není jedinou soutěži veřejnoprávní televize, kde máme možnost vidět naší, vaší moderátorku snad s nejdelším příjmením, které znám, Evu Brettschneiderovou-Machourkovou, a že soutěže pro děti nám vcelku jdou, želbohu jich je jako šafránu... :/ ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Moc mě to bavilo. Bylo to takové živé, akční. Nejvíc jsem vždy "trnula" (byla zvědavá), jestli poprší voda nebo kuličky štěstí. :-):-):-) ()

Reklama

Reklama