Reklama

Reklama

The 81st Annual Academy Awards

(pořad)
všechny plakáty
Trailer 4
Publicistický
USA, 2009, 195 min

Účinkují:

Hugh Jackman, Steve Martin, Tina Fey, Queen Latifah, Eva Marie Saint, Tilda Swinton, Whoopi Goldberg, Goldie Hawn, Anjelica Huston, Jennifer Aniston (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Výroční udílení prestižních cen Americké filmové akademie - již po 81. se rozzářený sál zaplní leskem a elegancí filmových hvězd a napjatým očekáváním. (oficiální text distributora)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (117)

_ksilt 

všechny recenze uživatele

Oproti lonsku sem se vytecne bavil, vlozena vsuvka s Januszem Kaminskim, naprosto genialni, tri hodiny utekly jako voda, klidne bych snmes i vice Hugh Jackmana. Komornejsi ladeni ceremonialu, vcetne zpusobu prezentace hlavnich cen a proslovu smerem k nominovanym, urcite ku prospechu. Diky Akademie. Sean Penn rulez, diky za tvoje slova ! ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Jako tak lesumirův, tak i můj to byl první přenos a líbil se mi. Jackman byl super a Winslet to slušelo. Jen me trošililnku naštval Penn, ne že by se mi jeho výkon v Milk nelíbil, ale přál jsem to víc Rourkovi. Ale což. Přenos rychle utekl, reklamy nebyly dlouhý, spát se mi nechtělo a já se víceméně bavil. V pohodě :D ()

Reklama

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Opožděně, ale přeci jen hodnotím... 81st Annual Academy Awards byl skvostný zážitek. Skvostný nikoli ve smyslu, že mě to rozdrtilo, ale prostě mě to povzbudilo. Víte, když sledujete americké talk-show, ve kterých se lidé chovají jako smyslů zbavení, málokdy vás pobaví a navíc se neuvěřitelně zostudí, utvrdí vás to v názoru, že zaoceánské publikum je fakt idiotský (viz. Oprah Winfrey Show). Pak přijdou Oscaři. S noblesním Hughem Jackmanem, skvělým scénářem, perfektně načasovanými gagy a hlavně s optimistickou atmosféru ve stylu: přišli jsme vzdát hold skvělým lidem, tak si užijme a chovejme se podle toho. Skvěle to popsal pshimi, který pravil, že strávil svůj čas ve společnosti lidí, kteří se umějí bavit a za to jim moc děkuje. Já taky. Výsledky jsou mi docela šumák. Ale už jen to jak Hugh Jackman pozvedl alespoň na chvilku morálku upadající americký zábavy, si zaslouží plný hodnocení. Perfektní show! P.S. chci vytvořit petici, která by zničila Českého lva!!!!! ()

ing.Frosty 

všechny recenze uživatele

Atmosféra ve Světozoru byla výborná. Celý večer sem si parádně užil. Vynikající Hugh Jackman. Škoda, že to nejlepší předved na začátku a pak byl nějak příliš odsunut do pozadí. Přerušování reklamami však bylo neskutečně otravné a ke konci jejich kadence byla, jak by řek pan Lábus, jistotatatatatatata. Přesto však takovéhle konstelaci hvězd a parádní show nemůžu odolat :-). Vítězové podle mě byli zasloužení a akademie nesáhle vedle nikde kromě zahraničního filmu. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Z těch pár ročníků co jsem viděl, byla toto vkusně nadprůměrná show. Jackman překvapil jak moc se zapojoval do bavení publika (muzikálové číslo od Baze Luhrmanna bylo více než slušné a i úvodní píseň v gondryho stylu s Anne Hathaway zaujala), i když většinu času jen pochleboval svým kolegům. Celá stage vypadala hodně draze (+ použita podobná obří, "rozjížděcí" plátna, která k nám na Letnou přivezli Rolling Stones) a originálně. I můj oblíbenec na postu hlavní dirigenta večera Michael Giacchino se osvědčil - jeho ukázky ze soundtracků byly vynikající. To samé se již nedá bohužel říci o písních, které byly smrštěny do jednoho velkého guláše, ve kterém slabé Gabrielovo Down to Earth bylo naprosto zašlapáno indickými favority. Shrnuto a podtrženo, velmi důstojná srážka hollywoodské elity a odměna pro všechny fanoušky, kteří se nechají jednou ročně totálně okouzlit. 70 % ()

Zajímavosti (5)

  • Janusz Kaminski se stal prvním kameramenem, který byl předávajícím. (jezurka42)
  • Bylo tomu poprvé, co Akademie neprozradila seznam předávajících. (jezurka42)

Reklama

Reklama