Reklama

Reklama

The 81st Annual Academy Awards

(pořad)
všechny plakáty
Trailer 3
Publicistický
USA, 2009, 195 min

Účinkují:

Hugh Jackman, Steve Martin, Tina Fey, Queen Latifah, Eva Marie Saint, Tilda Swinton, Whoopi Goldberg, Goldie Hawn, Anjelica Huston, Jennifer Aniston (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Výroční udílení prestižních cen Americké filmové akademie - již po 81. se rozzářený sál zaplní leskem a elegancí filmových hvězd a napjatým očekáváním. (oficiální text distributora)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (117)

freddy 

všechny recenze uživatele

S hrůzou jsem nyní zjistil, že jsem zapomněl ohodnotit slavnostní udílení Oscarů za rok 2008, tak to musím napravit. Toto bylo poprvé, kdy jsem viděl celý nezkrácený ceremoniál v přímém přenosu s českým komentářem na HBO (v minulosti jsem viděl pouze jedno předávání Oscarů,a to navíc jen ze záznamu). Ano, nešel jsem spát a užíval jsem si oscarovou noc doma v obýváku na mém televizoru s českým komentářem. A musím říci, že jsem se nenudil. Ceremoniál to byl svižný, originální, v mnoha věcech inovační a zároveň i docela vtipný. Hugh Jackman v roli moderátora potvrdil, že je velmi sympatický a že umí dobře moderovat, uvádění jednotlivých kategorií bylo dost originální, prostě celý večer se velmi vyvedl. A užil jsem si tento ceremoniál o to více, že se má nejoblíbenější herečka Kate Winslet konečně dočkala svého Oscara. Příjemně překvapila také soška pro Seana Penna. Takže já jsem s celým ceremoniálem velice spokojený a stejně tak jsem spokojený i se svěžím a vtipným českým komentářem, který se mi taktéž velice líbil. A už se těším, až oceněné filmy uvidím na HBO. A ani mi nevadilo, že jsem nešel spát a bez spánku jsem musel jít do školy na dvouhodinový seminář, protože jsem měl pocit, že jsem viděl něco výjimečného, a také se mi konečně splnilo mé dlouholeté přání vidět alespoň jednou v životě přímý přenos předávání Oscarů na HBO. Takže tento sen jsem si tímto právě splnil a už se těším na příští rok. Tento ceremoniál hodnotím pěti hvězdičkami. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Bollywoodské předávání Oskarů bylo prozatím tím nejlepším ročníkem (především díky uvádějícímu Hugh Jackmanovi), který jsem měl možnost vidět. Velkolepost byla tentokrát "nevelkolepá", což porušilo jen Luhrmannovo taneční částečně muzikálové dílo a úvodní píseň, zazpíváná Hughem. Ženy byly nádherné, především Kate Winslet a s výsledky jsem také víceméně spokojen. Zklamání: Penelope Cruz, Ron Howard, Frank Langella, Milionář z chatrče za střih. Extrémní spokojenost: 2x Oskar pro Temného rytíře, ostrouhání Benjamina Buttona. ()

Reklama

ElizabethB 

všechny recenze uživatele

S uplnym nadsenim priznavam, ze toto bola ta najlepsia Oskarova noc, aku som doposial videla. The 81st Annual Academy Awards s uzasnymi efektami, uvadzane skvelym Hughom Jackamanom, plne dojimavych momentov, vratane udelenia Oscara nezabudnutelnemu Heathovi Ledgerovi, pri ktorom sa zalesklo nejedno oko a super vtipnou scenkou so Sethom Rogerom a Jamesom Frankom... ma velmi, ale velmi potesilo ;). Odhliadnuc od samotnych vysledkov s ktorymi som na 100% spokojna nebola, kazducka jedna minuta udelovania Oskarov mala svoje nezabudnutelne caro…And 5* Oscar goes to… ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době oscarový večer, který byl svižný, plný nápadů a bavil jsem se celou dobu. Hugh Jackman to natřel všem, kteří mu nevěřili. Vyrukoval s dvouma výbornými muzikálovými čísly a celou dobu byl takovej svůj a nesnažil o nějakej nucenej humor. Škoda, že v druhé půlce moc nebyl, kdyby dal ještě nějaký číslo i ke konci tak by to bylo ještě lepší. Ke konci to totiž trochu tempo ztrácelo. Ale i tak hodně velká spokojenost a výborně strávená noc. P.S.: Scénka Franca s Rogenem byl super a Stiller se s tim taky nepáral :) ()

Shimitz 

všechny recenze uživatele

Kdo by byl čekal, že loňský ročník, prý bez jakéhokoli scénáře, jasně převálcuje letošní, který bylo do puntíku secvičený, dlouhý a nudný? Vraťte nám prosím Stewarta, Jackman sice jako zpěvák špatný není, ale komik to rozhodně není vůbec a nechápu jeho blahořečení. Vrcholem bylo předávání hereckých kategorií a buzerantská agitka. ()

Zajímavosti (5)

  • Film Pochyby (2008) byl prvním filmem od muzikálu Chicago (2002), který získal všechny 4 nominace v hereckých kategoriích. Neproměnil však ani jednu. (jezurka42)
  • Když Alan Arkin představoval Philipa Seymoura Hoffmana, nominovaného v kategorii nejlepší herec ve vedlejší roli, Arkin ho omylem nazval jako "Seymour Hoffman Philip". (jezurka42)

Reklama

Reklama