Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Volné televizní zpracování stejnomenného klasického sci-fi románu Johna Wyndhama vypráví příběh Billa Masena, který se jednoho dne probudí do světa, kde většina lidí oslepla. Zkázonosnou příčinou oslepnutí se stal záblesk z meteorického roje, který Bill Masen nemohl sledovat z důvodu nehody na trifidí farmě, při které přišel krátkodobě o zrak. Trifidi, živé rostliny, které byly původně pěstovány jen pro olej, si přisvojují vlastnost chodit a komunikovat mezi sebou, a díky jejich žahadlům plnými jedu se stávají hrozbou pro lidstvo, které se tak ocitá tváří v tvář zákeřnému nepříteli. Bill Masen ale není jediný, kdo nepřišel o zrak. Rozplétají se zde i osudy reportérky Jo Playton, majora Cokera i zrádného Torrence. Začíná tak válka nejen s trifidy, ale i s maniaky a pomatenci z řad lidí. Postapokalyptický svět se probouzí a již nic nebude takové, jako bylo dřív. (rodo)

(více)

Diskuze

Skatemurai

Skatemurai (hodnocení, recenze)

Proč scénář prostě víceméně nekopíroval knihu?

To je tak těžké? Nebo je to právně složitější?

Na začátek bych dal dětství hlavního hrdiny + vysvětlení příběhu okolo triffidů a oleje + vysvětlení "bombových" družic kolem Země... poté bych začal příběh s oslepnutím a začátkem v nemocnici.

-Melkor-

-Melkor- (hodnocení, recenze)

Knihu jsem četl xkrát a s filmem jsem stejně velmi spokojen, skvělý!! (možná sem i rád, že to přímo knihu nekopíruje)

vitajak

vitajak (hodnocení, recenze)

Tak co je s tou premierou 30.8.2009? Vypadá to, že asi zatím nic...

Phorbo

Phorbo (hodnocení, recenze)

koukal jsem že prvni díl ma vyjít 30.8.09... máte někdo taky takovou informaci?

hippyman

hippyman (hodnocení, recenze)

jj zpracování z počátku 80. let nebylo špatný, mělo to i přes tehdejší možnosti svou atmosféru... tak uvidíme, co nám copus se svojí bandou ukuchtěj... :)

Phorbo

Phorbo (hodnocení, recenze)

tak na todle se taky hodně těším... zpracovani z roku 81 je docela dobry.. ale hold v techdle dnech udelaj 100x lepší zpracovani... aspon v to doufam tedy...

Dudek

Dudek (hodnocení, recenze)

Na nové zpracování své oblíbené knihy se velice těším.

Reklama

Reklama