Reklama

Reklama

VOD (1)

Lyon, konec sedmdesátých let. Policejní inspektor, Francois, se dozvídá, že jeho bratr Gabriel je po deseti letech propuštěn z vězení, kde si odpykal trest za vraždu. Oba bratři - mladší Francois, který se stal "policajtem" a starší Gabriel, jenž už navždy dostal nálepku gangster, se rozhodnou, že udělají tlustou čáru za minulostí. Gabriel má upřímnou snahu zařadit se do normálního života. Pracuje jako dělník v supermarketu, kde se zakouká do mladičké pokladní a nabídne jí sňatek. S přítelem se pokouší otevřít stánek s občersvením na výletním místě. Radnice zprvu jeho nápad podporuje, avšak ve chvíli, kdy by se měl stánek otevřít, najde se "známý", který má lepší nápad, jak využít lukrativnější pozemky. Možná právě toto zklamání se stanem osudovým bodem zvratu, které znovu uvolní v Gabrielovi jeho staré démony. Francois, který si ke svému bratrovi našel novou cestu a silná pouta, se tak dostává do neřešitelné situace... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

BDMarty007 

všechny recenze uživatele

Takový klasický francouzský film se vším dobrým i špatným. Celkem dlouho trvá, než se ukáže, o co vlastně jde. Charaktery postav jsou celkem neodhadnutelné, chvílemi se chovají podivně. Není nouze o dramatické a vypjaté momenty. Velká kinematografie to ale není, je to takové nějaké rozhárané, chybí tomu větší sevřenost, tah na branku, propracování psychologie postav. Ale i díky tomu se na to dá koukat, neboť není nouze o překvapení i silné momenty. Podruhé už bych to ale asi vidět nepotřeboval. ()

Ygnor 

všechny recenze uživatele

Mírně nadprůměrné retro,které mě neurazilo, ale také ani nijak nevyzvedlo z křesla. Rozhodně relativně hůř stravitelné než všeobecně s tehdejším nadšením příjímané klasické Delonovky apod., ale zase ne tak úplně mimo.Pokud však mohu doporučit, jako hlavní chod si dejte raději z francouzské nové vlny obdobné věci řešící Kodex z roku 2002. ()

Reklama

Bohemák 

všechny recenze uživatele

Prosím: nevěřte popisu "akční". To se distributor snaží přitáhnout i méně přemýšlivé diváky. Pro ně ale film není. Jedná se o psychologicko-kriminální nepohodu o tom, že pro trestaného člověka je nesmírně těžké dostat se do "normálního" života. A jejich blízcí to nemají o nic snažší. Milovníci dobrých konců pozor - radši vypnout 10 minut před koncem! ()

MUNRO 

všechny recenze uživatele

Film to není špatný.Krimi-drama z konce sedmdesátých let,to je francouská parketa.Příběh dvou bratrů,z nichž jeden bojuje na straně zákona.Druhý se po návratu z vězení nedokáže přizpůsobit životu normálních lidí,takže vstupuje po druhé do stejné řeky-řeky zločinu.Slušné.Co mi ale opět zůstalo ležet v žaludku,je český dabing.Francois Cluzet je elitní francouzský herec a nezaslouží si,aby jeho excelentní herecké schopnosti prznill stupidní český dabing.Hlas Ondřeje Vetchého mě deptal.Kombinace muže na hraně zákona a Jirky Luňáka z okresního přeboru je k hořkému pousmání.Nechápu,že takovému bardovi,jakým je Francois Cluzet češi přidělují hlasy Ondřeje Vetchého,nebo Ladislava Freje mladšího.To je na pár dobře mířených ran.Já se snad začnu učit francouzsky.... ()

LexBarker 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem už lepší francouzské filmy např.MR 73.Potíž je v tom,že hlavní postavy nejsou nějak zvlášť sympatické,polda je takový nemastný neslaný a jeho brácha zločinec je ještě horší týpek.Konec je typicky francouzky nešťastný,což je ale dobře,když to vztáhnu k hrozným happyendům v amerických filmech. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo vo Francúzsku a jeho metropole Paríž. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama