Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kapitán Bronin úspěšně vyřeší případ sériového vraha. Přesně po roce však dochází k dalším hrůzným činům. Byl tenkrát zatčen pravý „řezník z Vercors“?  Kapitán Leo Brolin má na starosti případ tzv. „řezníka z Vercors“, která má na svědomí už tři oběti. Vždy si vybírá ženy stejného typu i věku a pokaždé jim amputuje končetiny. Brolinovi je jasné, že je jen otázkou času, kdy vrah udeří znovu. Brolinovi se podaří v poslední chvíli zachránit další vrahovu plánovanou oběť, Marion Lanskou, když zločince zastřelí. Zdá se, že případ je uzavřen, ale přesně rok nato dochází k další vraždě s totožným rukopisem pachatele. Zavražděná dívka se navíc znala s Marion. Rozjíždí se tedy nové horečné pátrání. Vrah posílá policii zašifrované vzkazy, ve kterých jim dává na vědomí, kdy a koho dalšího hodlá zavraždit. Odbornice na literaturu Marion nakonec přijde na to, že vrah si vybírá texty z Dantovy Božské komedie... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na slušný francouzský thriller, ale tvůrci absolutně nenaplnili mé očekávání. Začátek skutečně navnadí sériovým vrahem, který svým obětem uřezává nohy, jenže to bylo tak všechno. Scénář se sice do příběhu snaží zapojit okultismus a Danteho peklo, jenže jaksi pozapomíná na budování potřebné atmosféry a hlavně napětí. Místo abychom se dočkali vrahova dalšího řádění (nebo respektive se na něj alespoň v několika scénách podívali), tak jsme zcela ochuzeni o mord scény a jsou nám nabídnuty jen zohavená těla (a to ještě v rychlém střihu). Vím, jde o televizní film, kde jde logika tak trochu stranou, policajti jsou tupí a musí jím pomáhat jediná přeživší, která je vždy o krok napřed než specialisté z řad policie. Žádné pořádné akční scény, napětí aby člověk pohledal a ještě k tomu ten směšný závěr… ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

(24) Nuž ale toto je taká slabšia zábava od Macrona z pod Eiffelovky. Námet ako taký (mňa osobne) nikdy neomrzí, no tu cítiť absenciu väčšieho mešca s korunkami. Nebavilo, prerušené .. ()

Joges 

všechny recenze uživatele

Výborný začátek sliboval dobrý krimi thriller (což se nějakých 80 minut skutečně dělo), ale samotné finále pohřbilo celý film, škoda. ()

Lionheart 

všechny recenze uživatele

Klasický francouzský televizní filmeček, který neurazí ale ani nenadchne. Téma už tu mnohokrát bylo a není zde ani nijak speciálně pojaté, proto je to takový šedý průměr. ()

John80 

všechny recenze uživatele

Pátranie a vyšetrovanie vrazd , kde sa kapitán zblizi s jednou s obetí, ktorú sa mu podarí zachrániť a spolu sa budú snažiť nájsť vraha 2* ()

petrik11 

všechny recenze uživatele

A kúzelník vytiahol králička z klobúka. Obecenstvo ochká. Teda tak nejako si to predstavujú asi autori filmu. Ponúknu tajomnú záhadu, z ktorej sa nakoniec vykľuje tajomné odvrhnuté dvojča. Nemám takéto typy filmov rád, kde si takto hlúpo autor zľahčuje robotu. A "pekné" francúzske meno má hlavná predstaviteľka, Rashida. ()

Pawouk123 

všechny recenze uživatele

Ucházející krimi šmrncnutá okultismem. Děj odsýpal svižně a většina postav působila příjemně civilně. Překvapil mě počet mrtvých a závěrečná morbidita, i když hlubší promyšlenost aby tu člověk pohledal. Škoda. Každopádně na televizní film vcelku dobré. ()

Jasmín 

všechny recenze uživatele

Mám rád kvalitní thrillery, kde je třeba jako zde sériový zabiják, během filmu se postupně buduje napětí, že už se těšíte na závěrečné rozzuzlení a říkáte si, jestli je vrah ten, co si myslíte - nebo to dopadne úplně jinak. Bohužel v poslední době jsem viděl pár takovýchto filmů, kde tvrdě haprovala ta závěrečná část. Je to škoda, protože pak to schodí celý film. Zde například jednání hlavní ženské hrdinky Marion na závěr filmu bylo naprosto úsměvné až směšné. Ach jo.... ()

Reklama

Reklama