Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vyzbrojen názorem, že práva mají pouze lidé dbalí zákona, podepřeným smrtonosným koltem Magnum v podpažním pouzdře, vydává se inspektor Harry Callahan, zvaný Drsný Harry do pronásledování zločinců. Opět má problémy, tentokrát nejen s nadřízenými, kteří nesouhlasí s jeho drsnými vyšetřovacími metodami, ale také s mafií, která se ho rozhodla zlikvidovat poté, co je připravil o jednoho z bossů. Je uklizen do malého městečka, kde má vyšetřit brutální vraždu. Callahan se neochotně podvolí a odjede vraždu vyšetřit, pronásledován neúnavnou mafií, která mu nepřestává usilovat o život. Brzy dojde k dalším vraždám a Callahan se přes snahu místních policistů překazit jeho vyšetřování prokouše k pravdě. (TV Nova)

(více)

Recenze (183)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Dirty Harry a odstrelené gule. "Mňa už len tak niečo neznechutí. Zvykol som si na násilie i korupciu, na starenky zabité kvôli dôchodku i učiteľov vyhodených zo 4. poschodia kvôli zlým známkam. Ale z čoho sa mi fakt dvíha žalúdok, je ten tvoj hot-dog. Ako to môžeš žrať s kečupom?!" Po mierne slabšej trojke návrat ku kvalite. Aj napriek tomu, že Clint sa už pri peších naháňačkách a pästných súbojoch riadne zadychčí. Dostatok akcie, hlášok i zaujímavé kriminálne pátranie. Eastwoodova réžia je tradične presná, sústredená a ani na okamih nenudí. Záverečný ikonický nástup a brutálne rozstrieľanie zloduchov novou búchačkou je možno najlepšia scéna celej série. No a samozrejme, bod za prdiaceho psa :-). ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $67,642,693Tržby Celosvetovo $67,800,000║ Séria o drsnom Harrym sa mi začína čím ďalej viac páčiť, má to štavu, skvelého Eastwooda, svižný dej, dravú akciu a šikovné prestrelky ako z divokého západu. /80%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Předposlední díl série Drsného Harryho a už se pomalu blíží čas jeho odpočinku. Je to škoda, protože Suddent Impact nenabízí zrovna blbý příběh, ale jeho podání je daleko za očekáváním. Finální až westernovský příběh Eastwooda už tak moc nezachrání. Kdo neviděl v mládí, dneska pohrdne. Ani hlášky (snad kromě restaurace?) nejsou dobré a nostalgie nezachrání vše. ()

woody 

všechny recenze uživatele

"Chodím sem 10 let den co den a Rosie mi dává hořký černý kafe. Dneska mi dala velký sladký kafe. Tak si jdeme postěžovat!" "Kdo, my?" "Smith, Weston a já" Harry svým osobitým způsobem překazí oslavu mafiánskému bossovi tím, že ho zabije. Nadřízení ho tedy pošlou vyšetřit vraždu do zapadákova. Zde se setkává s ženou svého srdce. Netuší ovšem, že dotyčná je vrah, střílející nebohé grázly do rozkroku... Tenhle film je velice průměrný. Alespoň ve srovnání s předešlými díly. Bohužel je tu hodně prostoru věnováno průměrné herečce Sondře Locke. Což je pochopitelné páč to byla Clintova známost. Ale tahat k Dirty Harrymu ženu...Měli to udělat podobně jako v Násilníkovi. Nicméně záporáci jací jsou v tomhle díle. S těmi bych se nechtěl potkat ani za bílého dne. A co teprve za temné noci v podchodu. :-) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Clint sice hlaskuje jak o zivot, o prestrelky a mrtvoly neni nouze a pribeh taky nepatri k nejhorsim, ale stejne se jedna asi o nejslabsi film ze serie o Harrym. Stejne jako u Magnum force ma totiz film prestrelenou delku ke dvoum hodinam a tudiz se film misty lehce tahne. Ale zaverecnej nastup Harryho ve stinu s naprosto ultimatnim kanonem nemel chybu, skoda, ze takhle cool natocenejch scen tu neni vic. Slabsi 4*. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Je mi líto (ale zároveň je vtipný vidět), že zrovna když se Clint chopil režie, nechal si ošálit koule Sondrou Locke - otravnou, špatnou a šerednou - do tý míry, že ji obsadil do nesmyslně velký role a vznikl z toho utahaný, marný, suveréně nejhorší díl. Pár smrkáčů zařve, je tu vtipná "cukr černý kafe" scénka a závěr oplývá skvělou lokací lunaparku v Santa Cruz, ale ve výsledku je to jen smutná, těžce strpitelná čtyřka. Kterou paradoxně nedojebal nevkus 80. let, nýbrž ta ženská. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jsi mizernej živej magnet na průsery. Lidi kolem tebe maj blbej zvyk umírat." Tak to by sedělo. Harry je zkrátka svůj a tentokrát se nelíbí mafiánům, pouličním gaunerům, soudkyni ani nadřízeným. Mě tedy dost bavil tím, jak si z toho vůbec nic nedělal, v poklidu přednášel o psím hovnu, vyráběl mafiánům infarkty nebo prováděl pronásledování autobusem plným důchodců. Jen mi u něj chybělo trochu dedukce nad tím, že normální 96% chlap by jinýho chlapa do koulí nestřelil, protože je to nečestný, nesportovní a bolí to. Nakonec se mi dostalo i poučení o nebezpečnosti jednorožců, za což děkuju a příště si na ně dám na kolotoči pozor. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

GO AHEAD, MAKE MY DAY. Harry konečně zase přitvrdil, hláškuje ostošest a dokazuje, že se do hedonistických osmdesátek naprosto ideálně hodí. Sudden Impact má díky změně velkoměstského prostředí za přímořské městečko pomalejší tempo, ale to nevadí, protože je tu Eastwood - režisér, který má působivou atmosféru v malíčku. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Jakmile do nějakýho filmu Eastwood protlačil tu svou starou, tak to stálo za hovno. Sondra Locke jednak neni moc dobrá herečka a hlavně já chci vidět drsnýho Harryho, jak likviduje padouchy a hláškuje u toho, a né nějakou krávu, která má trauma z toho, že ji někdo znásilnil. Tady jsou všechny akční scény takový nemastný, neslaný a obvykle navíc natočený po tmě, takže je tam hovno vidět. Z filmu se navíc vytratila ta 70's syrovost, která se mi líbila u předchozích dílů Harryho. Naopak přibyla 80's hudba, která se mi nelíbila a do filmu se vůbec nehodila. 45% ()

choze 

všechny recenze uživatele

"Srovnej se s tím - dneska je to úplně jiná hra." Po slabší trojce a následné sedmileté pauze se Drsnej Harry vrátil na plátna kin v nové dekádě a v konkurenci Ramba, Rockyho, Indyho a Terminátora se obávám nemohl ani s nově nafasovanou ještě impozantnější bouchačkou nabídnout víc než nostalgii po oblíbené postavě. Žánru, který v sedmdesátkách nakopnul a dominoval mu, už v osmdesátkách neměl moc co dát a nepomohla mu ani přeakčnělost první půlky jeho čtvrtého dobrodružství, ani určitý úkrok v sérii daný tím, že poprvé Harry nečelil hrozbě pro celé San Francisco a poprvé ze San Francisca vytáhl paty. A ani to, že si to Clint zrežíroval. Navíc je i přes přítomnost komického psího parťáka a další várku vypečených hlášek (a opakování klasické "Go ahead. Make my day.") čtyřka nejtemnější - od rape and revenge story a la I spit on your grave hodící se spíš zpět do semdesátek, přes zvýšený počet nočních scén, až po pochmurnější hudbu Lalo Schiffrina. Jako mladšímu mi ta temnost nesedla, s odstupem času ji naopak oceňuju. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

V otázce, jestli ho má Callahan delšího, než je hlaveň jeho .44, nemám stále jasno, nicméně začínám nabývat jistého podezření.. On, Smith, Wesson a Eastwood jsou kvarteto, co rozehrálo díky hláškám a přesné režii posledně jmenovaného asi nejpoutavější recitál o neústupném, nepříliš asertivním a těžce ozbrojeném magnetu na mrtvoly. Jistě stojí za povšimnutí, že o rok později přišel Terminátor s prosíkem za Harrym, zdali by mu ve své neskonalé laskavosti půjčil sluneční brýle. Kyborg jeden ušatá je pak jistě hodlal vrátit (kdo by si to taky chtěl u Callahana rozházet, že jo), ale jelikož si navždy ustlal pod lis, už to nejspíš nezvládne a ten polda z Frisca bude zase o kus nasranější. Vidím to tak, že důchod stráví jezděním ve zmrzlinářském voze po problémových čtvrtích a jediný nabízený sortiment bude Magnum.. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Vlna filmov, ktorú v zásade odštartovalo Prianie smrti s Charlesom Bronsonom v úlohe nekompromisného osamelého svojvoľného mstiteľa a čističa veľkomesta od zločincov najrôznejšieho druhu, vo verejnosti zarezonovala.  Iste, nekompromisné metódy pri vysporiadaní sa so zločinom používal aj inšpektor Harry Callahan vo filme Dona Siegela Dirty Harry, ale ten bol stále zapojený v oficiálnych štátnych štruktúrach potierania zločinu. Divákom sa zapáčila predstava vzatia spravodlivosti do vlastných rúk, pretože oficiálne štruktúry a najmä súdne pravidlá umožňujú až príliš časté vykĺznutie zločincov spravodlivému trestu. Všetky tieto zdanlivo odvážne filmy však od začiatku len slúžili oficiálnej americkej režimnej propagande. Tá zdôrazňovala, že podstatou kriminality sú pouličné gangy, sfetovaní a nezvládateľní hipíci, agresívni znásilňovači - jednoducho lumpovia spoločenskej spodiny, sociálneho dna. Ak sa s nimi vysporiadame guľkou do hlavy, všetko bude ok. Nenápadne sa tak, aspoň dočasne, odvrátila pozornosť od zločinov ekonomicko-politických.  Náhly úder v ničom nevybočuje z tohto trendu. Azda ho len posilňuje spojením oboch línií - samozvaná trestajúca obeť znásilnenia sa tu spája s policajtom, nerešpektujúcim príliš mäkké oficiálne pravidlá vyšetrovania. Samozrejme, že je to divácky príťažlivé, odpudivé typy agresívnych násilníkov tu kapú ako muchy po daždi (ulice sú hneď bezpečnejšie!). Navyše Clint Eastwood nie je vôbec hlúpy režisér a tak prináša vcelku pozerateľný príbeh. Nič to však nemení na tom, že ide len o ďalší z filmov, pritakávajúcich pravicovo anarchistickým myšlienkam o svojvoľnej tvrdej spravodlivosti voči tým, ktorí fyzicky ubližujú. Spravodlivosti, ktorá trestá fatálne, konkurenčne, bez snahy o akúkoľvek solidárnu nápravu voči zločincom, ktorí sa dali na krivé chodníky, často len z dôvodu vyrastania v neutešených sociálnych pomeroch. Tento aspekt tieto násilnicky pomstiteľské filmy zámerne ignorujú. Raz zlý - navždy zlý. A dobrý je, len ak je mŕtvy. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Komentář může obsahovat SPOILERY! Ono udělat čtvrtý díl "dirty harry" série o tom, že Clint vlastně narazí na ženskou kopii sebe samého, mohl být zajímavý nápad. Bohužel trošku ztroskotává na nataženosti snímku (112 minut je pro tento příběh fakt moc) a stává se z něj jen průměrná zábava, ve které nezklame jediná věc - Clint Eastwood. Ale teď mám na mysli jeho hereckou stránku, po stránce režisérské má (naštěstí) mnohem lepší filmy. Sudden Impact mi přijde, jako by byl rozdělen na více jednotlivých příběhů, které tak nějak zapadnou do filmu. Přeci jen, začínáme ve starém dobrém San Franciscu a v polovině filmu se najednou přemístíme do San Paula, kde čirou náhodou je i ona vražedkyně? Ale jakmile si na tohle zvyknete, tak zjistíte, že to je koukatelný film se super koncem. Bohužel, moc dlouhý film na takový příběh (jo, už jsem to psal, ale tohle je opravdu velká výtka). Zkrátka a dobře - 60 %. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jediného z pětice Callahanů natočil sám Clint Eastwood; Náhlý úder je právě tím kouskem, který se zapsal do jeho bohaté režisérské filmografie. Osamělý vlk je dál nekompromisním policajtem, který je pronásledovaný nejen podsvětím, ale i svými zkostnatělými nadřízenými, aby mohl čistit San Francisko i přilehlé okolí (mimochodem ve městě se sám Eastwood narodil). Když ho padouch označí „stálicí v měnícím se vesmíru“, nemýlí se. I když, jak se postupem času přesvědčíme, je tenhle Harry přesto trochu jiný. I když se tu situace často dějí hodně náhodně, stále tenhle v pořadí čtvrtý výlet zůstává solidním policejním dramatem, který je (alespoň z těch, které jsem viděl) určitě nejvíc depresivní. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

My vás odsud nenecháme jen tak odejít, chlapci. - Kdo je to my, ty sráči? - Smith, Wesson a já! První osmdesátkový Dirty Harry, ale stále solidní podívaná, která dokáže opakovaně bavit. Clint Eastwood se tentokrát ujal i režie (pošesté v kariéře) a Callahanův Magnum 44 opět zacílil přesně. P.S. Navíc se vrátil skladatel Lalo Schifrin, takže pro nás, skalní fans série - velká lahůdka. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

CaIIahan is the one constant in an ever-changing universe. Onanii kolem Smith & Wesson .44 zbožňuju, vtipná odlehčení se psem a důchodci mě baví, 'Swell' zní cool a Sondra Locke vyrovnává Dallamanovu Cosa avete fatto a Solange?. Pecka. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V sedemdesiatych rokoch minulého storočia sa americký herec Clint Eastwood štylizoval do postavy svojrázneho policajného inšpektora Harryho Callahana, ktorého pre jeho nekompromisnú povahu a cynický humor volali Drsný Harry. Začalo to rovnomenným filmom z roku 1971 (Dirty Harry). O dva roky neskôr bolo vyprodukované pokračovanie s názvom "Magnum Force" a v roku 1976 sa do kín dostal snímok "Násilník". Je to trio surových krimi thrilerov, v ktorých Clint Eastwood herecky exceloval. Postava Harryho Callahana mu padla ako uliata. Štvrtá časť, ktorá sa volá "Náhly úder", bola natočená až v roku 1983. Harry už trocha zostarol, ale stále zostal ten drsňák ako sme ho mohli poznať v predchádzajúcich dieloch. Je to proste kultový hrdina starej dobrej americkej filmovej krimi produkcie. Mimochodom toto je jediný diel z tejto série, ktorý režíroval sám Clint Eastwood. **** ()

Reklama

Reklama