Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vyzbrojen názorem, že práva mají pouze lidé dbalí zákona, podepřeným smrtonosným koltem Magnum v podpažním pouzdře, vydává se inspektor Harry Callahan, zvaný Drsný Harry do pronásledování zločinců. Opět má problémy, tentokrát nejen s nadřízenými, kteří nesouhlasí s jeho drsnými vyšetřovacími metodami, ale také s mafií, která se ho rozhodla zlikvidovat poté, co je připravil o jednoho z bossů. Je uklizen do malého městečka, kde má vyšetřit brutální vraždu. Callahan se neochotně podvolí a odjede vraždu vyšetřit, pronásledován neúnavnou mafií, která mu nepřestává usilovat o život. Brzy dojde k dalším vraždám a Callahan se přes snahu místních policistů překazit jeho vyšetřování prokouše k pravdě. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

Kimon 

všechny recenze uživatele

Zajímavé "clintovsky" westernové pojetí spravedlnosti z prostředí amerického velkoměsta plného násilí. Někteří grázlové by opravdu zasloužili spíše kulku "bez vyšetřování" než zkorumpovanou a neschopnou policii či soudce, kteří si nadělají do gatí už jen při pohledu na kriminálníka. To naše demokratické jednání s grázly velkého kalibru bohužel nevede k výsledkům a ti se pak poldům a soudcům jen vysmívají. Tento film mě velmi potěšil právě tím svým nekompromisním jednáním s tímto "odpadem" naší lidské společnosti (něco podobného je možno vidět také u filmů s Charlesem Bronsonem - např. kolekce Přání smrti). Jako by byla společnost už unavena nekonečným čekáním na to, kdy justice konečně vymítí zlo a přála si zasáhnout sama, ... třeba i dalším násilím. Nekonečným ustupováním a převýchovou grázla nenapravíš, je potřeba silná ráže. Střílelo se často, hodně i přesně, a možná proto byl scénář někdy až nelogický a rozstřílený jako cedník. ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Keďže Harry odstraňuje organizovaný zločin veľmi svojským spôsobom (kriminálnemu bossovi privodí infarkt na svadbe jeho vnučky), tak ho vedenie pošle vyšetrovať nudnú vraždu do zapadákova. Zapadákov je ale evidentne ešte skazenejší než San Francisco a z nudnej vraždy sa vykľuje zaujímavé sériové zabíjanie, takže Harry sa nenudí ani tu. Sudden Impact je asi ešte jednoduchším a priamočiarejším filmom ako všetky Harryho dovtedajšie dobrodružstvá, ale stále do má svoj drsný šmrnc... a westernový príchod Clinta na záverečný shootout. "Jednotka" a "dvojka" zostávajú nedotknuté, ale mne sa to páčilo viac ako Enforcer. 8 / 10 ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

3,5*/5...Harry Callahan is back a s ním aj skvelé hlášky, spravodlivosť a ..odporný pes :) Dôstojný štvrtý diel série, ktorý predsa len za svojimi predchodcami kvalitatívne zaostáva. Clint vo svojej najvydarenejšej filmovej roli opäť obstál na výbornú napriek pribúdajúcim šedinám. Jeho réžijné umenie však nezakryje pár scenáristicých lapsusov a logickým medzier. Finále na kolotoči je práve jedna z tých nepodarenejších scén a pripomína mi nepodarený záver Hitchovho Strangers on a Train. Celkovo je to však stále nadpriemerné, Harry je skrátka sympaťák porovnateľný s Rockym :) ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Podstatně lepší, než Enforcer. Harry má konečně zase koule, byť pěkných pár týpků tu o ně přijde. Co se týče Harryho přesunutí na burákov to není zase tak špatný, protože tady je Harry opět zase ten starý, hláškující a konečně se taky pořádně bitkující drsoň s kvérem proklatě vysoko. Kdo nevidí markantní rozdíl mezi Enforcerem a Sudden Impact, tak nikdy tuhle sérii nepochopil. Místní hodnocení? Směšná. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý film s Harrym Callahanem se vymyká jakékoli realitě. Harry má co dělat, aby vůbec přešel ulici, protože z poza každého druhého rohu vyskakují jako čerti z krabičky po zuby ozbrojení mafiáni, různí zparchantělí výrostci nebo alespoň provinční zlodějíčci s úmyslem nepěkně Harrymu ublížit nebo alespoň vykrást obchod, naštěstí má Harry vždy při ruce přátelé Smithe a Westona a gauneři jsou po desítkách odesílání do věčných lovišť a před smrtí si musí vyslechnout nějakou suchou harryho hlášku. V druhé linii vyšetřuje Harry vraždy a kastrace pár příjemných chlapíku ze sousedství někde v kalifornském maloměstě. A i v této linii přijdou na řadu harryho přátelé, doplnění ještě o pana Magnuma, který předvede své kvality v závěrečné přestřelce. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (12)

  • I přes úspěch předchozího dílu z roku 1976 Eastwood několikrát uvedl, že postava detektiva Callahana je už vyčerpána, na začátku osmdesátých let však diváci chtěli další díl a v hlavní roli opět vidět Clinta Eastwooda. (ClintEastwood)
  • Film sa odohráva v rokoch 1973 a v máji 1983. (westerns)

Reklama

Reklama