Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Novodobé podanie Alice v krajine zázrakov.
Alica (Maggie Grace) je dcéra milionára s pohnutou minulosťou. Pri tom, ako sa snaží zistiť svoj pôvod a totožnosť matky, je zrazená na ulici autom sympatického taxikára (Danny Dyer). Ten mešká na stretnutie so svojím šéfom, ale aj keď si myslí, že ide o opité dievča ju zvezie na zástavku autobusu. Postupne sa spoznávajú a vzniká medzi nimi zvláštne puto. (ČSFD)

(více)

Recenze (10)

Jamal 

všechny recenze uživatele

Už se asi nebudu koukat na "nezávislé" fantasy filmy, začátek jsem si doslova protrpěl, konec stál alespoň za něco, ale to alespoň mě nestačí, stejně tak jako dobrý výběr herečky. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Alenku v říši divů už do filmu adaptovalo mnoho autorů na mnoho způsobů, většinou jeden originálnější než druhý... a mezi ně se s Malice in Wonderland přišel zařadit i režisér akčních videobéček s Van Dammem a Wesley Snipesem, s tím že z Alenky udělal naivní američanku a hodil ji do profetované žumpy moderního Londýna plného bezdomovců, gansterů, šlapek a dalších bezprizorních existencí. Což zní nepochybně děsivě, ale výsledný film je paradoxně navzdory všem předpokladům velice zajímavý - a to hlavně díky faktu, že se od začátku až do konce halí do kouzelně absurdního hávu magického realismu, ve kterém se z temného světa podsvětí stává barevně hravé panoptikum s postavičkami vyšinutými takřka stejně jako v knižní "předloze", jen místo dětských snů zarámované zraněním způsobenou amnézií Alenky (nestíhající Králík ji v úvodu srazí autem) a drogami které pak během filmu poslušně zobá. V lehce delirickém stavu pak nejnže poznává bizarní "realitu" polosvěta za blikajícími neony, ale k tomu si postupně rozpomíná na svůj vlastní reálný příběh a reálný svět, do kterého se může vrátit... pokud bude chtít. 7/10 ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Aby som pravdu povedala, je to typicky divný Britský film, plný skrytého britského humoru a niečoho , čo nevieme definovať. Alicu mám rada, ale toto sa pridalo medzi tie ďalšie verzie, ktoré sa snažia zobrať hlavné postavy, vizuálne srandičky z tohto diela. Myslím, že to bolo veľmi pútavé spracovanie, ktoré neunudí, ale ani nenadchne ničím, čo by tu už nebolo. Danny Dyer je veľmi príjemný a ostatní sú divní ako majú aj byť. Zdalo sa mi to také neukončené, nevysvetlené, ale možno to nakoniec dáke druhé videnie ozrejmí. 50% ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Novodobá variace na slavnou literární předlohu, u které oceňuju především originalitu, stylizaci, skvělý závěr a výběr hlavní role Alice - Maggie Grace. 70% ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Alenku v říši divů mám rád už odmala a tak jsem musel vidět i toto moderní zpracování. Hlavním tahounem je Maggie Grace, které role Alice parádně sedla. Kladem je také dost šílených postav. Je tam ale vidět levnost a příběh je taky nic moc. Silnější 3* ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Proč sem tohle sledoval,vážně nevim.Nejsem moc pečlivej ve výběru filmů,který chci vidět,ale co zaujalo mě na tomhle filmečku,toť záhada.Utrpení.10%. ()

Molir 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený filmík v nejlepší tradici britské podivnosti. BTW konečně jsem zjistil, jak vypadá onen pověstný bordel na kolečkách :-))) ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Dobrý? Nebo na prd? Já snad ani nevim. Trapná parodie na Alenku v říši divů z britskýho podvětí? Nebo efektivně natočená magořina na stejný téma? Maggie Grace a Danny Dyer zvládli většinu práce, ostatní obsazení taky ušlo, muzika parádní, kameraman a střihač odvedli taky dobrou práci. Snad jen příběh a konec haprujou. No, jelikož se mi do sledování filmu vmotal finálovej zápas MS2010 a dost mi rozházel myšlenky, nechám to prozatim na třech hvězdách a podívám se na to za čas znova. Možná že to hodnocení i tak zůstane. Každopádně je to zase něco jinýho než filmy, kde se jenom kecá nebo je snaha bejt co nejvíc drsnej.. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Hodně bizardní, ale zato hodně povedený snímek, kde si opravdu nejste nikdy ničím jisti. A vizuální stránka jakéhosi ciskusu Londýna mě prostě dostala. CO se ústřední dvojice týče tak chemie mezi Grace a Dyerem funguje na jedničku. ()

Domec 

všechny recenze uživatele

Jedno z dalsich zpracovani notoricky zname Alenky. Kde je naivni americanka predhozena "temnemu" Londynu, kteremu vevodi zlodeji, vrazi, podiviny a jeste divnejsi pasacka :D Je v tom takovej bordel az se mi to libilo... ()

Reklama

Reklama