Reklama

Reklama

Twilight sága: Nový měsíc

  • USA The Twilight Saga: New Moon (více)
Trailer 1

Poté, co se Bella zotaví z útoku upíra, který ji málem stál život, chystá se s Edwardem a jeho rodinou oslavit své 18. narozeniny. Nešťastnou náhodou se však Bella při oslavě poraní a pohled na čerstvou krev je pro rodinu Cullenových až příliš lákavý. Rozhodnou se pro Bellino bezpečí opustit městečko Forks. To však Belle zlomí srdce. Už se zdá, že se ze svého smutku nikdy nedostane, ale nový smysl života překvapivě nachází v nezodpovědném chování a stále hlubším přátelství s Jakobem Blackem. Nebezpečí však na ni stále číhá v různých podobách. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (1 309)

helljahve 

všechny recenze uživatele

Z pohľadu horrorového fanúšika, ktorý od horroru čaká napätie, brutalitu..., by som mal tento film ohodnotil ako odpad. Ale hodnotím ako film, kde herci hrajú dobre, kamera pekná... Mínusy: nudný dej, dosť som sa premáhal to vydržať pozerať do konca, no a ten emo upír Parkinson (eh, Pattinson) mi trhal žily. Asi na niečom fičí :-) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Mám rád klasickou upírskou mytologii a Twillight je zrůdnost. Předlouhých 130 minut strávených s dementní teenagerkou (Kristen S. je fajn, ale její postava je hrozná...), které je zamilovaná do (Van Helsing má dovolenou) "nesmrtelného" Edwarda (doslova škaredý Robert P.). Naprosto prázdné, hloupé, až na dvě fajn zpomalené scény nudně natočené, příběhově pod úrovní slohovky na prvním stupni ZŠ a jakákoliv psychologie postav nepřítomna jako odraz upíra v zrcadle. Když Edward mluví o touze zemřít, už vím, co mu doporučím na páteční večer k popcornu politého zvířecí krví... Božinku, zamilovaná holčička přišla o svou lásku, pochybuje o sobě, svém věku a tajně doufá, že jí někdo kousne. Božinku, o tom musíme natočit dvou hodinový film, přeci v tom nezůstane sama a nedejbože, přeci nebude trpět sama! Film cílený POUZE na fanoušky knih. PS: normální člověk to řekne za minutu, Bella za týden... PPS: u toho upírského doupěte s výtahem pod kostelem jsem se musel smát asi pět minut... (ještě něco, přestože všechny ty metafory obyč života beru, celek je nudný a natahovaný a jako film špatný) ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

New moon pre upírsko-intoxikované publikum, kde pribudli nové hrude pre slečinky, masochistické sklony hlavnej hrdinky, Edward Cullen sa len mĺkvo "blyštal", moc toho nenahovoril a všetky tie citové a vzťahové peripetie išli totálne mimo knižnej poetiky..vo filmovom spracovaní som nenašla ani jednu emotívnu pasáž, herecké kreácie dosahujú oproti jednotke jednoznačný vrchol ... a tak sa snažím nájsť aspoň niečo pozitívne a fascinujúce, a predsa sa podarilo...jediným pozitívom je, že som sa nestihla nudiť...možno som len príliš zhovievavá:) ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Weitz možno nie je až tak schopný režisér ale zatiaľ čo Hardwickovej priemerne natočený prvý diel sa tvári ako vážna romanca, vo Weitzovom podaní pribudol humor a naplno vynikla niektorými dovtedy nevidená naivita Meyerovej ságy. Bella sa správa ešte nepochopiteľnejšie ako minule, scenáristické nedostatky ostali, ale tentokrát priamy ťah na divácku časť publika a kombinácia spomínanej naivity a humoru, byť spolovice zrejme nechceného, je aspoň úprimnejší. Réžijne samozrejme oveľa slabšie pokračovanie, v rámci tínejdžerských filmov a vo vybraných momentoch vôbec nie až tak nefunkčné, ako by sa mohlo zdať. Samotné hodnotenie je samozrejme trochu nadsadené a nemá zmysel prikladať mu až takú váhu ale vďaka spomínaným aspektom som sa predsa len bavil viac, hoci to asi často úmysel nebol. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Džentlmeni evidentně vymírají. Za mých mladých let si nedovedu představit, že bych s radostí v oku nesplnil jakékoli přání své dívky, ale dnešní mládež je jiná. Kráska chce jenom kousnout do krku, ale bledý švihák místo okamžitého odběru krve oduševněle prchá ze záběru a nechá ji napospas lesní havěti. Evidentně nejsem cílovým divákem pro měšec producentů tohoto snímku, ale nemohl jsem si nevšimnout, že poslední dobou je světle zelená barva mé pleti čím dál atraktivnější pro mladé dívky hledající po lesích rozptýlení s upírem. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (37)

  • Americká premiéra filmu byla 16. listopadu 2009 ve Westwoodu (Kalifornie), stejného dne byl podle lunárního kalendáře nov (anglicky „new moon“). (Martinibaby)
  • Taylor Lautner (Jacob) se málem neúčastnil natáčení. Tvůrci totiž pochybovali, že dokáže mezi díly série dostatečně změnit svou fyzičku tak, aby to odpovídalo proměně jeho postavy, a uvažovali o přeobsazení. Nakonec ale herec úspěšně přibral zhruba jedenáct kilo svalové hmoty. (CrypzzXD)

Související novinky

Vlkodlak umí karate

Vlkodlak umí karate

20.12.2009

Pravděpodobně neexistuje recenze, která by „herecký výkon“ Taylora Lautnera v Novém měsíci pochválila, či alespoň nepohanila. Na tom ale vůbec nezáleží. Hezounek se zářivým úsměvem je ochoten… (více)

Zmutovaný Conan?

Zmutovaný Conan?

13.12.2009

Marcus Nispel (bez komentáře, kdo viděl nový Pátek třináctého, ví své) začne na jaře natáčet v Bulharsku nového Conana. Ano, je nejvyšší čas obsadit hlavní roli. Až do této chvíle jsme neslyšeli… (více)

Adaptace scifárny od autorky Stmívání

Adaptace scifárny od autorky Stmívání

25.09.2009

Předprodej vstupenek na Twilight sága: Nový měsíc už teď láme všechny rekordy, což jen potvrzuje, že se z autorky Stephenie Meyerové a hlavně z jejích knížek stal zlatý důl. Bylo jen otázkou … (více)

Stmívání 3 ještě před Stmíváním 2

Stmívání 3 ještě před Stmíváním 2

04.07.2009

Uklidněte se, milé fanynky (i vy, fandové – všichni tři). Neznamená to, že filmová adaptace hyperúspěšné knižní série Stephenie Meyerové bude nějak chronologicky proházená. Nerežíruje přece Quentin… (více)

Reklama

Reklama