Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V San Quentinu má být o půlnoci popraven vězeň z cely smrti, černoch Frank Louis Beachum, odsouzený před šesti lety za vraždu těhotné ženy, která mu dlužila 96 dolarů. Mladá reportérka deníku Oakland Tribune Michelle Zieglerová byla pověřena úkolem udělat poslední rozhovor s odsouzeným mužem. Jenže krátce předtím Michelle zemře při tragické autonehodě a šéfredaktor přidělí její úkol stárnoucímu veteránovi Everettovi. Sukničkáři, mizernému otci i manželovi a také bývalému alkoholikovi. Kromě toho má ovšem Steve dokonalý novinářský čuch a ten mu napoví, že s odsouzením Franka Beachuma není všechno v pořádku. Když se mu podaří zjistit, že klíčový svědek lhal o tom, co viděl, získá téměř jistotu, že odsouzený muž je nevinný. Na to, aby jeho nevinu dokázal, má však pouhých dvanáct hodin. Steve začíná zběsilý závod s časem, ve kterém jde nejen o život Franka Beachuma, ale také o něj samotného. Jeho nadřízený Bob Findley už dlouho hledá záminku, aby ho mohl zničit. Steve kousek po kousku odhaluje pravdu o zločinu, za který má být potrestán nevinný člověk. To však nestačí. Musí najít dostatek důkazů, aby dokázal popravu zastavit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood jako novinář ... a děvkař ... ;-) ... s duší policajta. Za přispění přiměřeného nadhledu a trochy nadsázky si přitom zkouší hrát na "Drsného Harryho" - a jsou momenty, kdy mu to docela vychází. Bohužel je střídají scény, kdy se marně hledá, kdy ztrácí dech - i zdravý úsudek. Kdyby se celý snímek odehrával v duchu finále, byla by to paráda ... ale neodehrává se. P.S.: Víš, Clinte Eastwoode, já vím, že jsi sympaťák, že máš charisma - o tom mě nemusíš přesvědčovat ... ale neměl by sis až tak fandit - někdy to prostě nestačí. Když už nic jiného, vynechala bych "rychlou ZOO". Myslím, že jsou i jiné způsoby, jak ukázat, že Tvůj hrdina je (kromě jiného) taky táta. ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Pěkný film o trestu smrti. Od většího hodnocení mě odrazuje hlavně fakt, že před Pravdou zabíjí už bylo s hodně podobnou tématikou natočeno poměrně dost filmů. Pravda zabíjí se v dost věcech podobá Poslednímu tanci a navíc za ním zaostává v rozuzlení. Snímek taky docela sráží klišovité scény a špatné herecké výkony hlavně co se týče odsouzencovy a Everettovy rodiny. Drama má jinak slušný spád a Clintova postava je výborná. Škoda, stačilo být trochu odvážnější a méně konvenčnější a bylo by z toho parádní představení. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Clintovu pointu samozřejmě pozorný divák odhalí dříve než postrarší novinář Steve Everett. Přes jakýsi místy amatérismus se mi tato svým způsobem detektivka vcelku líbila. Po většinu času je sice děj neskutečně natáhlý, tomu nezabrání ani fakt že se celý příběh odehrává během jednoho dne. Nejvíce zdržují časté návštěvy věznice, divák mi místo raději sledoval Clintovo pátrání. Společně s Absolutní mocí druhý film v pořadí, kde si Clint hraje na mladšího než vypadá. 60% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Hoci reziser Clint Eastwood tocil v 90. rokoch 20. storocia len priemerne filmy, tento film True Crime a Nesmiritelni su z tych lepsich. Aj ked stale si myslim, ze Eastwood ma najlepsie filmy az po 70- ke.... o tom potom. Scenar je vyborny : stary novinar, ktory utapa svoj zivot v alkohole naraz zisti, ze na smrt bol poslany nevinny clovek a teda rozhodne sa ho a jeho familiu zachranit. Film ma len priemerne tempo a scenar som predvidal hodne dopredu /a tym padom som aj vedel, co sa stane ..../, do nadpriemeru film vsak potiahnu kvalitne herecke osadenstvo /Woods, Lisa Hamilton ...../, skusena Eastwoodova reziserska ruka a niektore napate scenky. 81 % ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Pravda zabíjí je film, který drží nad průměrem pouze Clint Eastwood. Příběh je zajímavý, ale děj je dost vleklý a nudný, což je docela škoda, protože námět je zajímavý. Též by tomu pomohla alespoň nějaké dramatičtější hudební podbarvení. Eastwood se zaměřil hodně na scénář a dialogy, které docela šlapou, ale tak nějak ten scénář není podpořen ostatními prvky. Takže já osobně dávám 3 hvězdičky, ale je to trochu víc než obyčejný průměr. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Clint Eastwood byl spoluautorem závěrečné písně vytvořené speciálně pro tento film.Singl zpívaný Dianou Krall s názvem Why Should I Care zní při závěrečných titulcích. (Roztržitý Luke)

Reklama

Reklama