Reklama

Reklama

Univerzální voják III: Znovuzrození

  • Česko Univerzální voják: Znovuzrození (více)
Trailer

VOD (1)

Ruskému premiéru Musajevovi jsou uneseny dospívající děti, syn a dcera. K únosu se přihlásí syn generála Vasilije Topova, který bojoval za osvobození Pesalanu. Topov mladší převzal velení otcovy armády a obsadil s ní černobylskou jadernou elektrárnu. Opuštěné město, které je blízko komplexu elektrárny, je pod jeho kontrolou. Topov nechá obložit reaktor výbušninami. Rozbušky jsou nastavené na 72 hodin a pokud Musajev nesplní Topovovy požadavky, nálože vybuchnou. Takový výbuch by způsobil radioaktivní mrak stokrát silnější než bomby svržené na Japonsko. Topov požaduje okamžité propuštění svých spolubojovníků, 227 politických vězňů, které Rusko zadrželo, a rovněž celkovou nezávislost Pasalanu. Nic jiného pro něj není přijatelné. Kromě bomby vyhrožuje i zabitím premiérových dětí. Topov má ale ještě jednu strašlivou zbraň, tu, která provedla útok a unesla děti: univerzálního vojáka čtvrté generace, který byl stvořen pomocí ukradených informací ze zrušeného amerického vojenského programu... V 60. letech, když se rýsovala studená válka v Asii, začali Američané pracovat na programu Black Tower, nyní nazvaném Program univerzální voják. Jde o vojáka, který je mnohem výkonnější než ten běžný, vojáka, který jedná bez výčitek svědomí a bez váhání. Tento voják byl stvořený ze zmražených lidských těl mrtvých vojáků, po oživení byl vylepšen a naprogramován. Před pěti lety byl program nahrazen programem White Tower, který vedl doktor Robert Colin. White Tower zdokonalil výsledky Black Tower s použitím programu genové terapie, kterou v oblasti klonování vyvinul doktor Colin. Díky němu mohla být univerzálům ještě zkvalitněna DNA. Nový model získal schopnosti smrtícího stroje. Pak ale nová generace univerzálů, neboli NGU, spáchala jistý incident ve vládní budově, při kterém zemřelo 12 lidí. Celý projekt byl zrušen. Došlo však k vloupaní a zmizely všechny materiály a nejnovější poznatky včetně jednoho exempláře... Z vloupání byl podezřelý Colin. Ukáže se, že Colin pokračuje nadále ve výzkumu ve východní Evropě jako nájemný žoldák. Je to on, kdo pomáhá Topovovi. Američané na misi spolupracují s Rusy, protože jenom oni mají zkušenost s univerzálními vojáky. K dispozici mají čtyři univerzální vojáky první generace. Ještě existuje pátý voják Luc Deveraux, ten se ale zapojil do soukromého programu doktorky Flemingové, která mu pomáhá s psychologickou rehabilitací, aby mohl být znovu člověkem. Luc je ale stále agresivní a metoda není plně účinná... Mezitím proběhne záchranná mise. Ta ale skončí fiaskem, vojáci jsou i včetně čtyř univerzálních vojáků pobiti. Teď už mají spojenci jen jedinou naději – Luca, a tak ho tajně unesou. Luc podstoupí několik vyšetření, je mu jasné, že svou podstatu a povahu nezmění, že rehabilitace nezabírá, takže nakonec, i přes odpor doktorky Flemingové, souhlasí, že půjde do akce a nechá si upravit DNA... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (348)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Velice poctivé béčko s Van Dammem a Lundgrenem. Čekal jsem to mnohem horší. Nečekal jsem tolik soubojů a už vůbec ne tolik přehledných soubojů. Příběh byl klasický, nic velkého, ale to nevadilo. Hlavní byly souboje. Překvapilo mě, že Van Damme se rozjel až na konci, ale alespon to za to stálo. Návrat Lundgrena určitě potěšil :) U mě poctivých 82% = **** ()

bestlama 

všechny recenze uživatele

Ža Lud Vám Dám obepsal pár svých starých známých, dali sklenku vína, zabalili si doma nějaké ty paky saky a vstříc rumunským letištím, kde se to hemží jen nesympatickými ultrakokoty. Úd Lundgren se tam všehovšudy mihne asi 364,457s, ale nevím to přesně. Aby se neřeklo, tak najmuli pár cigošů z místní osady, navlékli je do obarvených tesco sáčků a poslali je do velké haly, kde by se dalo sebrat spoustu železa. Ale za slíbení sociálních dávek na rok dopředu a možností nepracovat raději předvádí herecké umy, že by i Tomík Kruisů mohl koukat. Akce poměrně přehledná, ale s původním filmem nic společného, až na stejné příjmení v občankách Lakatoš. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Obstojný díl série se zvětší části smrsknul na klasickou střílečku připomínající počítačovou hru. I když má člověk pocit, že v akčním žánru ho už nemůže nic překvapit, přesto musím uznat, že úvodní automobilová honička byla smrští, během níž se člověku i zhoupne žaludek. Asi nejlepší část filmu. A když nastoupí Luc, dojde na drsné účtování s vojáky, kdy krev stříká až na kameru (několikrát). Pro našince je vždy fajn vidět dvojici Van Damme x Lundgren, byť jejich souboj byl jen epizodkou. Při ní ale procházejí zdmi, vyhazují se navzájem do vzduchu a padají z okna. Je to rychlé a souboje jsou opravdu syrové a brutální. Na jedno podívání pro příznivce žánru určitě ano. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Van Damme s Lundgrenem prodělali zmrtvýchvstání ve třetím Univerzálním vojákovi a jejich znovuzrození přineslo solidní akční nářez v naprosto "béčkovém" balení. Když spojí síly proslulý producent Moshe Diamant, veterán Petr Hyams za kamerou a jeho syn John Hyams na režijní sesli, divák si může být stoprocentně jist, že ho nečeká nuda. Teroristé bleskurychle obsadí jadernou elektrárnu Černobyl a na její reaktory umístí nálože, které budou odpáleny, pokud vláda nesplní jejich požadavky a nepropustí slušnou řádku politických vězňů. Jako rukojmí si vezmou děti a do akce jsou povoláni moderní univerzální vojáci, kteří však tváří v tvář houževnatému protivníkovi Andrei Arlovskemu naprosto selžou. Nezbývá než se obrátit na vysloužilého vojáka Luca Deverauxe neboli Van Damma, který však žije v ústraní, ale když se má do akce vrátit i jeho nenáviděný kolega Dolph Lundgren, je to dobrá výzva, jak mu po letech nakopat zadek, popřípadě i něco jiného. A taky že se ti dva v závěrečné, naprosto strhující půlhodině budou mydlit hlava nehlava, je opravdu radost je pozorovat, jak se prohazují stěnami, hází sebou o zem a rozdávají přesně mířené kopy. Po tomto nostalgickém setkání, převážně mlácení, se Van Damme pobije s mladším kolegou Arlowskim a dokáže si, že když vyřídil záludného Lundgrena, tak mladší ročník půjde pod kytky taky stylově. Všechno tedy dynamicky odsýpá, ale určitě bych viděl menší námitky směrem k lacinějšímu výběru kašírovaných lokací, které se ale v pohodě daly přehlédnout, protože na akční film se přece nedívám kvůli jeho lokacím nebo nějaké strojově přesné logice. Akční film přece poskytuje rozptýlení mozkové kůry a akce tu bylo dostatek, Van Damme s Lundgrenem nebyli jako přestárlí fotři a John Hyams ještě sice nemá vybroušenou stylovost jiných akčních režisérských kolegů, ale rozhodně se vzepjal na maximum a víc už prostě od něj nelze očekávat vzhledem k jeho nepříliš zajímavé filmografii. A oproti útrpné dvojce, je tohle hotový zázrak, který občas překonává i trošku rozvleklou jedničku. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Z pohledu známých tváří se jedná o nostalgickou záležitost, v každém dalším případě už jde o pouhý dodatek. Nemůžu ani říct, že komerční, protože si nemyslím, že by byl Regeneration nějaký kasovní trhák. Proto taky nemůžeme čekat zázraky a už vůbec si nedovolím srovnávat US:R s nynějšími akčními tituly. Líbila se mi však černobylská atmosféra a některé pěstní souboje s povedeným střihem... 67% ()

Galerie (65)

Zajímavosti (12)

  • Speciální armádní oděv s veškerou výzbrojí byl navržen scenáristou Johnem Fasanem a jeho synem. (Conspi)
  • Děj navazuje na původní film Univerzální voják (1992) a zcela ignoruje všechna předchozí přímá i nepřímá pokračování. (korbitch22)

Související novinky

Seagal vs. Van Damme?

Seagal vs. Van Damme?

17.04.2009

Jean-Claude si přečetl pár pozitivních recenzí na svou usoplenou zpověď JCVD a nabyl dojmu, že je opět na vrcholu a může si dovolit odmítnout Slyovu nabídku na účast v The Expendables. Vzápětí… (více)

Reklama

Reklama