Reklama

Reklama

Judas Priest: Live Vengeance ´82

(koncert)
  • USA Judas Priest: Live Vengeance ´82
všechny plakáty
Hudební / Dokumentární
USA, 2005, 95 min

Obsahy(1)

Nejstarší oficiální videozáznam živého vystoupení Heavy-Metalové legendy Judas Priest vychází v roce 2005 i na samostatném DVD. Jedná se o záznam koncertu kapely v Mid-South Coliseum v americkém Memphisu z 12. prosince 1982 odehraného v rámci Screaming for Vengeance Tour. Záznam původně vyšel v roce 1983 na VHS pod názvem Judas Priest Live. Pro účely DVD byl vyčištěn a remasterován zvuk a převeden do DD 5.1.

Seznam skladeb: 1. The Hellion/Electric Eye
2. Riding on the Wind
3. Heading Out to the Highway
4. Metal Gods
5. Bloodstone
6. Breaking the Law
7. Sinner
8. Desert Plains
9. The Ripper
10. Diamonds and Rust
11. Devil's Child
12. Screaming for Vengeance
13. You've Got Another Thing Comin'
14. Victim of Changes
15. Living After Midnight
16. The Green Manalishi (With the Two-Pronged Crown)
17. Hell Bent for Leather (messiah)

(více)

Recenze (20)

okkac 

všechny recenze uživatele

První oficiální videozáznam jedné z nejlepší heavy-metalových kapel, který byl pořízen při turné k mé nejoblíbenější desce Screaming For Vengeance (následník přelomového alba British Steel-jak pro kapelu, tak pro hudební svět). Halfordův hlas je zde v nejlepší kondici a ostrý jako žiletka (hlavně závěr skladby Sinner je ječící nářez a hlasové sólo při Desert Plains), kytarové duo K.K.Downing a Glenn Tipton je naprosto sehrané. Akorát basa stála vždy u Judas Preist v pozadí a s ní i Ian Hill. Pak ještě nejstálejší bubeník Dave Holland, který vydal s kapelou nejvíce alb. Jeho výkon mi ale přišel jako průměrný, nic zvláštního, pouze držení rytmu, to je vše. Přesto je tohle stále asi nejlepší heavy-metalový záznam z 80.let, jaký můžete vidět. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Zatraceně nadupanej konzert, který už v takové atmosféře nikdy nemohu zažít (nejen tím, že "prísti" už krapet zestárli). Glenn Tipton a K. K. Downing hrají jako by se s kytarou v ruce už narodili a největší mistr a otec Heavy Metalu Rob Halford nám předvádí to naprosto nejlepší ze svého hlasového repertoáru a své šoumenské duše. JP forever!!! ()

Reklama

LadyDevil 

všechny recenze uživatele

Excelentní, energií nabitý výkon, Rob Halford je zničující a nad jeho pěveckými exhibicemi člověk zůstává stát (nebo spíš sedět:-D) s otevřenou pusou..jak už tady bylo přede mnou psáno, nachlazení to dělá ještě vyjimečnější..dokonalost, genialita, vzdávám hold kapele a hlavně Robovi, který je tady opravdu killing machine:-) ()

reky 

všechny recenze uživatele

Živé vystoupení heavy-metalové legendy z doby, kdy vystoupala až na samotný Olymp. Kapela šlape jako dobře promazaný stroj a Rob Halford předvádí, proč je považován za jednoho z nejlepších zpěváků žánru. Jednu hvězdičku jsem přesto nucen strhnout za nepříliš kvalitní obraz, který, ač byl oproti VHS verzi vyhlazen, je poznamenán zubem času. Zvuk (stereo stopa) by také mohl být lepší, kytary jsou v některých místech trochu přehlušeny basou. Samotný koncert by byl za 5*. ()

Zajímavosti (6)

  • Kapela vystupuje ve složení Rob Halford - zpěv, Glenn Tipton - kytara, K.K.Downing - kytara, Ian Hill - basová kytara, Dave Holland - bicí. (messiah)
  • Při Screaming For Vengeance tour přišlo jen v USA na Judas Priest během 7 týdnů na 1 500 000 lidí. Není tedy divu že právě během tohoto tour si kapela získává pověst jedné z nejlepších koncertních kapel na světě. (messiah)
  • Na turné, z něhož je záznam Live Vengeance poprvé zní i The Hellion/Electric Eye, při čemž Halford zpívá vysoko nad pódiem. Skladba se svým intrem je dodnes součástí koncertního repertoáru kapely. (messiah)

Reklama

Reklama