Reklama

Reklama

V roce 1906 se britský badatel Percy Fawcett (Charlie Hunnam) poprvé vydává do Amazonie. Během několika expedic pod záštitou Královské geografické společnosti podplukovník Fawcett a jeho asistent Henry Costin (Robert Pattinson) zmapují dosud neznámé území v Bolívii. S pomocí domorodců se vydávají proti proudu Rio Verde. Výprava čelí kanibalům, nemocem, nekonečným dešťům a nedostatku potravin, ale Fawcett se nevzdává. Hluboko v srdci pralesa nachází důkazy o existenci neznámé, velmi vyspělé civilizace. V Anglii sklízí Fawcett jen posměšky ze strany vědecké obce, která jeho ztracenou civilizaci nazývá pouhými divochy. Ale Percyho odhodlání a posedlost najít bájné město Z, je stále silnější. S podporou své oddané manželky (Sienna Miller) se v roce 1925 Percy, společně se synem (Tom Holland) a věrným přítelem Costinem, znovu vydávají do hluboké džungle... (Bioscop)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Zajímavost:

Hned první výprava a poté i každá další, je proti proudu řeky Rio Verde. Během děje však můžeme pozorovat, že použité lodě či vory plují proti proudu řeky úplně samovolně, sami od sebe, jakoby se nechumelilo a aniž by kdokoliv z posádky používal vesla, pádla, bidla nebo snad motor, který by vůbec plutí protiproudu umožňoval. (Posheidon)

 

Viděl to tam někdo z vás? Já si toho nevšiml. Naopak jsem viděl, že v několika záběrech řeka teče stejným směrem jako vor. 

Uživatel Dwayne47 smazal svůj příspěvek.

tron

tron (hodnocení, recenze)

Rewol

Hej, "poriadny" koniec to v podstate mať ani nemohlo (ak nechceli vyložene fantazírovať, klamať), pretože ako píšeš, tak o tom, čo presne sa expedícii stalo, sa dodnes vedú debaty a už sa to zrejme ani nikdy nedozvieme. Sú rôzne teórie a špekulácie, ale to je všetko. Napriek tomu tam tvorcovia podľa mňa relatívny šikovný koniec dali: síce naznačuje isté veci, ale zároveň neodporuje faktu, že sa o tom v skutočnosti nič nevie.

Rewol

Rewol (hodnocení, recenze)

Tak v prvom rade ten film nemal byť ani natočený.

Škoda, že som si na wiki našiel informácie o Percym F. až na konci filmu, pretože inak by som ho ani nezačal pozerať. V podstate je ten film bez konca. Ako som sa z wiki dozvedel, tak žiaden koniec ani mať nemôže, pretože o osude Percyho F. sa nevie ABSOLÚTNE NIČ. Jediné zmysluplné informácie sa divák dozvie až v záverečných titulkoch...;)

na příspěvěk reagoval tron

Aresko123

Aresko123 (hodnocení, recenze)

tento film nebude aj v 3D ? Nikde nemozem najst info o pripravovanom 3D Blurejku.

na příspěvěk reagoval mm13

Pod

Pod (hodnocení, recenze)

Kincl

Pokud budeš pátrat, zjistíš takové množství navzájem se rozcházejících informací o tom, jak to nakonec dopadlo, že je těžké si z toho udělat nějaký pravděpodobný závěr. A to je asi na tom právě to krásné. Pátral po legendách a nakonec se stal jednou z nich...

Kincl

Kincl (hodnocení, recenze)

Mě to bavilo :) škoda že se člověk nedozví jak to dopadne :) K čemu se přikláníte vy? :)

na příspěvěk reagoval Pod

Pod

Pod (hodnocení, recenze)

Prometheus69

El Dorad bylo již za Fawcetta známo jako mýtus. "Lost City of Z" - Tak toto místo pojmenoval on sám, zřejmě aby to nepůsobilo tolik kontroverzně při přednáškách, jako právě El Dorado. A proč "Z"? Asi proto, že se domníval, že se tam skrývá poslední a nejdůležitější článek lidské historie.

na příspěvěk reagoval konvicce

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Proč se to nejmenuje prostě Eldorádo? 

proč Z? 

Když zlato se vyslovuje GOLD?  O_o

na příspěvěk reagoval Pod

Wade W.

Wade W. (hodnocení, recenze)

rowdys

podla clanku je i kniha podla ktorej je film hotova Dan Brownovka...dobre napisana a fakta zvelicene pripadne i prekrutene

TheHelper

TheHelper (hodnocení, recenze)

souvisí to nějak s World War Z nebo se tu zrodil nový trapný trend přidávat na konce názvů Z ? :D

na příspěvěk reagoval Kaufman

Ivo

Ivo (hodnocení, recenze)

Enšpígl

Kamera úžasná - na celý film na ni dali nějaký zrnitý černý filtr, takže se to celé odehrávalo ve tmě .. Tak doufám že druhý takový film už v multikinech opravdu nenajdeme, protože tak nudnou amatérskou srajdu k nevydržení bych nerad znovu zhlédl ..

na příspěvěk reagoval Pod

Enšpígl

Enšpígl (hodnocení, recenze)

Vynikající tady bylo uplně všechno. Například kamera (utok domorodců  ) . Takovej druhej film těžko, přetěžko dneska v multikinech najdeš.

na příspěvěk reagoval Ivo

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

Pod

Podle mě hudba byla vynikajicí, takovéhle klasické kompozice už se málokdy ve filmu slyší.

Pod

Pod (hodnocení, recenze)

U mě rozhodně za plný počet, té touze po neznámu zkrátka odolat nelze. I když musím říct, že mě film mírně zklamal, jelikož šly záhady (mitla, dvacetimetrový had, Atlantis, Ouija, mimozemšťané...) celkem stranou a dovedl bych si představit i lepší hudbu, přišla mi nevýrazná. Dalo by se z toho zkrátka vytěžit ještě více. Nejsem žádný fanatik do Nolana, ale myslím, že ten by tomu dodal tu pravou šťávu, místo toho jeho válečňáku. Ale rozhodně více takovýchto filmů.

na příspěvěk reagoval Rob Roy

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Kaufman

Kaufman (hodnocení, recenze)

Wade W.

Pokud se opravdu drží knihy Davida Granna, tak by film měl končit vlastně dost "nezajímavě" a bez fikce:-) 

Wade W.

Wade W. (hodnocení, recenze)

Kaufman

Mna by celkom aj zaujimalo ako sa budu drzat faktov pri tej casti kde ho naposledy videli ziveho, predtym nez zmizol. Ci tam pojdu mierne do fikcie a ukazu ci objavil to stratene mesto, alebo ta cast bude povedzme roztahana na pol hodinu, umorneho drzania sa ciela az kym vsetci nezomru... podobne ako bol koniec filmu Aguirre, the Wrath of God (1972)... i ked tam to mali jednoduche ked podla historickych faktov vedeli  ako a kde Pizarro zomrel.

na příspěvěk reagoval Kaufman

Kaufman

Kaufman (hodnocení, recenze)

Wade W.

JJ už jsem to psal do zajímavostí, ale podle traileru se děj nesoustředí jen na poslední výpravu. Čás děje může popisovat první výpravu v roce 1906 kde mu bylo stejně jako Hunnanovi:-) 

na příspěvěk reagoval Wade W.

Wade W.

Wade W. (hodnocení, recenze)

To ze Fawcett mal v tej dobe 57 rokov a hra ho 36 rocny Charlie Hunnam je trochu od veci, inak film vyzera podla traileru dobre

na příspěvěk reagoval Kaufman

Příspěvek byl smazán administrátorem.

LaSi

LaSi (hodnocení, recenze)

Tristan Rafael

Přešlo pár dní a na zmiňovaném ofic.web Bioscopu se datum premiéry změnilo - dnes tam uvádějí: "Premiéra: 20.04.2017".

Tristan Rafael

Tristan Rafael (hodnocení, recenze)

Tak jsem četl dva zdroje, jeden - premiéra díky Bioscopu v českých kinech 9.2. 2017 a dle druhého až 20.04.2017.. Nevíte někdo, který zdroj mluví pravdu? :) .. každopádně jsem nečekal ani jedno a je to pro mě skvělá novoroční novina :))) Grayovi filmy patří na plátno... Velký dík Bioscopu...

na příspěvěk reagoval LaSi, LaSi

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Kdo si zahraje Batmana?

Kdo si zahraje Batmana?

17.05.2019

Aktualizováno: Novým Batmanem se stal Robert Pattinson. The Batman režiséra Matta Reevese patří mezi nejočekávanější komiksové projekty příštích let, není tedy divu, že kolem obsazení nového… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Ztracené město Z na obzoru

Ztracené město Z na obzoru

28.12.2014

Dlouho odkládaný projekt The Lost City of Z je pro režiséra Jamese Graye srdcovou záležitostí, spustit se ho snaží již několik let. V příběhu skutečně žijícího britského armádního důstojníka,… (více)

Reklama

Reklama