Reklama

Reklama

V roce 1906 se britský badatel Percy Fawcett (Charlie Hunnam) poprvé vydává do Amazonie. Během několika expedic pod záštitou Královské geografické společnosti podplukovník Fawcett a jeho asistent Henry Costin (Robert Pattinson) zmapují dosud neznámé území v Bolívii. S pomocí domorodců se vydávají proti proudu Rio Verde. Výprava čelí kanibalům, nemocem, nekonečným dešťům a nedostatku potravin, ale Fawcett se nevzdává. Hluboko v srdci pralesa nachází důkazy o existenci neznámé, velmi vyspělé civilizace. V Anglii sklízí Fawcett jen posměšky ze strany vědecké obce, která jeho ztracenou civilizaci nazývá pouhými divochy. Ale Percyho odhodlání a posedlost najít bájné město Z, je stále silnější. S podporou své oddané manželky (Sienna Miller) se v roce 1925 Percy, společně se synem (Tom Holland) a věrným přítelem Costinem, znovu vydávají do hluboké džungle... (Bioscop)

(více)

Recenze (493)

blackJag 

všechny recenze uživatele

Pokud od filmu nečekáte romantizující dobrodružství á la Idiana Jones a není vám nepříjemné pouštět se po filmových stezkách spíše odpovídajícím skutečné nátuře zobrazovaných reálií (něco jako Herzogův Aguirre), nemusí vám být potěcha ze sledování tohoto filmu odepřena. 80% ()

Vironey 

všechny recenze uživatele

Když jsme přišli do sálu multikina, kde měli film promítat, padla na mě klaustrofobie - a to jí netrpím. Celých 6 řad, mini plátno a sáleček na půl plný (prázdný) důchodců. Byli jsme varováni, přesto jsme se neohroženě zapustili do sedadel (sklápěcí sedačky?!) a čekali, co bude. I přesto, že film má spíše dokumentární, televizní formu, příběh plyne dosti nelineárně a v čase skáče o stošest, aniž by dovysvětloval, i přesto že Charlie Hunnam divně přehrává a frázuje jak na ochotnický scéně, tak přesto všechno se mi to líbilo. Žádná hyperakce, žádná zábava, ale silný příběh, smrtící džungle a párek fanatiků. Skvělé pokoukání pro všechny zastydlé archeology, důchodce a podivíny. 3,5 zaokrouhluju nahoru. ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

"NĚCO SE SKRÝVÁ. JDI A OBJEV TO. JDI A PODÍVEJ SE ZA TY DÁLAVY, NĚCO SE ZA NIMI SKRÝVÁ. ZTRACENÉ A JEN NA TEBE ČEKAJÍCÍ. JDI!" Dokonalost! Filmový zážitek roku pro každého s duší tuláka, co nezouvá toulavé boty a v nitru má ukotvenu tu touhu a vášeň po objevování, tajemnu, historii a poznávání nepoznaného. A tenhle filmový klenot má tu cestovatelskou vášeň v sobě tak silně a REALISTICKY zakotvenou, že mě to naprosto strhlo. A znovu mně to připomnělo mé vlastní pocity, když jsem se prodíral džunglí kolem prastarých Mayských měst v Mexiku....to napětí, to očekávání,tu rozostřenou mysl, zrychlený tep....toť lepší než sex. Děkuji pane režisére, děkuji za tak nádherný a dlouhý zážitek! A smekám.... ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi to. Má to své tempo, zajímavé lokace, nepodlézavý étos...moc se takových filmů teď netočí. Závěr mě zaujal, i když o něm to není. 73%. ()

Herzeleid 

všechny recenze uživatele

Nejspíš jsem si měl počkat na nějaké hloubavé rozpoložení duše pro shlédnutí tohoto filmu. Vše je vlastně výpravně skvělé, až na to že zde chybí větší akce a celkově je film příliš natahovaný. ()

mkubalikova 

všechny recenze uživatele

Subjektivně strašně dlouhý film. Nicméně je celou dobu na co koukat (příroda, Charlie Hunnam), z filmu dýchá kouzlo starých časů (jak dobou, kdy se odehrává, tak formou, jakou je natočen a vyprávěn) a má zvláštní, nepopsatelnou atmosféru. 🌴 70% ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Stratené mesto Z je na dnešné pomery skôr netradičný film. Dýcha z neho štipka mystiky, odhodlane rozpráva veľké dobrodružstvo, no nemá bombastické akčné sekvencie ako Indiana Jones (dajme si predsavzatie a zbytočne ho s ním neporovnávajme). Na ploche 141 minút ukazuje nezlomný charakter bádateľa, ktorý len pred 110 rokmi podnikal opakované výpravy do džungle, aby našiel stratené mesto a inú civilizáciu. A pre diváka jednoznačne platí: cesta je dôležitejšia a rozsiahlejšia ako cieľ. 60% ()

Dexter256 

všechny recenze uživatele

The Lost City of Z: Je vskutku krasná podívaná James Gray to vystihl opravdu nostalgicky a hezky si s tímto filmem vyhrál. Životní příběh Percyho Fawcetta opravdu stojí za to vidět a zkusit ho, alespoň na plátně kin prožít. Dopřát si opravdu skvěle natočenou dobrodružnou podívanou ve, které Charlie Hunnam podává skvělý herecký výkon a stává se Fawcettem na 100% Robert Pattinson podává zatím asi jeho nejlepší výkon, který jsem od něj viděl. A svoji roli zahrál opravdu dokonale. Muselo to být skvělé dobrodružství jak při natáčení tak ve skutečnosti. Za mě skvělá podívaná. Herci,režie,scénář příroda dobrodružství dokonalé. 75% ()

Hugo01 

všechny recenze uživatele

Takhle se mi líbíš, Roberte, s pořádným plnovousem a ne jako nějaký uhlazený hezounek! Herecky naprosto perfektně zvládnutý, knihou inspirovaný příběh, který vás vezme hluboko do jihoamerické džungle, mě velmi bavil. Až na Toma Hollanda, který mě..no..trošku štval, což mu zrovna nepřilepšilo v rozhodování, jestli se mám zúčastnit premiéry jeho Homecomingu nebo ne, ale jsem si jistý, že mých případně ušetřených 129Kč se na tržbách nijak zásadně neprojeví. Trošku vlažné vyprávěcí tempo a občasná hluchá místa jsou hlavní důvod, proč jsem nakonec jednu hvězdičku ubral, i když jsem dlouho váhal. Ale..ten Robert Pattinson vážně zaválel. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu přistupujte opatrně a rozhodně nečekejte dalšího Indiana Jonese. Tady se hraje jiná hra a James Gray nám namísto adrenalinem nabitého dobrodružství nabízí pozvolně vyprávěný příběh zabývající se objevováním neprobádaných koutů planety a návykovostí této netradiční činnosti. Film má opravdu pomalé tempo, ale není to vůbec na škodu, neboť je krásně natočen a napsán, tudíž uvítáte, že scény mají dostatek času na rozehrání a mají prostor dýchat a doznívat a budete rádi za každou minutu strávenou v tomto světě. Ačkoliv jde o zobrazení dobrodružných výprav, jsou v popředí především postavy a jejich pocity a film detailně ukazuje, jak titulní výpravy ovlivňují životy účastníků i jejich nejbližších. Ztracené město Z je pečlivě vystavěným filmovým žážitkem, který zanechá hlubokou stopu a dokáže po shlédnutí ještě nějakou dobu v divákovi rezonovat, neboť působí jako poctivý, staromilský typ filmu, které se dnes už příliš netočí. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

No do psí pochvy... Tak ti nevím, esi bylo větší utrpení strávit 141 minut s touhle nudou nebo bejt "objevovatel" jako v tomhle filmu. Kurňa já sem se těšil na svižnou akční podívanou alá Indiana Jonese nebo Mumie. Ale tohleto??? 2 a půl hodiny totální nudy, která navíc ani nikam nevedla. Žádnýho ztracený města se tady člověk nedočká, žádný náznak sebemenší akce se člověk nedočká. Jediný co, tak uplný nelogičnosti - výprava se vydá najít pramen řeky. OK, tak když hledáš pramen, asi to chce vzít PROTI proudu, ale tihle borci z vesela jednou po proudu jako vodáci na Vltavě. Jednou jedinkrát tlačili vor proti proudu, zbytek jeli po proudu. Asi vole rejža není náruživej vodák. Jediný, kvůli čemu dávám 2 hvězdy, tak jsou 2 hvězdy (Hunnam a Pattison). Jinak je to strašnej šit s nudným příběhem a žádným koncem. Kdybych na tohle šel do kina, tak bych snad trval na vrácení vstupnýho :o). JEštěže si dneska deme udělat radost na Spidermana s Iromanem, OLÉÉÉ.:o) ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Nejhorší dobrodružný film vůbec. Tak neskutečně nudnou podívanou jsem fakt asi ještě nezažil, to byla prostě noční můra. James Gray chtěl sice zřejmě natočit krapet jiný film, vymykající se žánrově podobným snímkům, ale tohle absolutně nezvládl. Badatel je vyslán do Amazonie, kde nic neobjeví, vrátí se zpět, aby všem oznámil, že nic neobjevil, ale určitě tam něco je, tak se vrátí znovu do Amazonie, kde opět nic nenajde, tak se znovu vrátí zpět, opět podá zprávu, že nic neobjevil, opět se vrátí do Amazonie a konec. Naštěstí. Mezi tím si ovšem stihne ještě jen tak mimochodem pořídit tři haranty, zaválčit si v první světový, no na jednoho chlapíka zkrátka až dost. Každopádně, zásadní problém je, že všechny ty výpravy do Amazonie jsou zpracovány strašně nevýrazně, bez života, napětí, atmosféry a hlavě bez jakéhokoliv výsledku, či pointy, prostě jen v bezduchém plácání se od někud někam nevidím příliš smysl a ani logiku a vlastně ani nevím, proč zrovna o tomto badateli a cestovateli byl natočen film. A jestliže byl jeho přínos opravdu natolik důležitý, že o něm mělo ten film význam natočit, tak to pak v něm ovšem nebylo zaznamenáno a osvětleno. Jinak za hovno stál i vizuál a výpravnost snímku, celé mi to přišlo dost laciné a očesané a herecky tu v negativním smyslu dominoval otravný a nevýrazný Charlie Hunnam a zarostlý Pattinson pak nebyl pomalu ani k poznání. Pro mě se zkrátka jedná o naprosto plytký, mdlý a zoufalý film, který není ani dobrodružný, ani dramatický, ani akční, a ze kterého jsem byl po těch více než dvou hodinách unavený, jako bych se plahočil v té džungli také. ROZHODNĚ NEDOPORUČUJI! ()

Nassau 

všechny recenze uživatele

To dream to seek the unknown. To look for what is beautiful is its own reward. A man's reach should exceed his grasp, or what's a heaven for? (6/10) ()

-Dawe- 

všechny recenze uživatele

To všem v dnešní době vyhovujou ty naleštěný filmy? Vždyť tohle je poctivá práce! Jo a navíc skvěle obsazená. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Film o odvážném, umanutém, jistě nemálo sobeckém muži se zajímavým životním příběhem, jehož největší prohrou byla prohra. Ne, všechny lidské osudy opravdu nekončí happy endem. Silná vůle, odhodlání a tvrdá práce nemusí stačit k tomu, aby si člověk splnil své sny. A na Percyho smůlu doplatili také tvůrci tohoto filmu. Nejsme zvyklí aplaudovat poraženým. Nejsme zvyklí na neblahé filmové konce. Milujeme vítěze, setkání s poraženými nás rmoutí. Já osobně těch 140ti minut nelituji. Neškodilo by při pondělku sdílet něčí radost, ale vědomí existence tragických konců mi dá lidsky víc. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele

"To dream to seek the unknown. To look for what is beautiful is its own reward. A man's reach should exceed his grasp, or what's a heaven for?" ()

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Kdo si zahraje Batmana?

Kdo si zahraje Batmana?

17.05.2019

Aktualizováno: Novým Batmanem se stal Robert Pattinson. The Batman režiséra Matta Reevese patří mezi nejočekávanější komiksové projekty příštích let, není tedy divu, že kolem obsazení nového… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Ztracené město Z na obzoru

Ztracené město Z na obzoru

28.12.2014

Dlouho odkládaný projekt The Lost City of Z je pro režiséra Jamese Graye srdcovou záležitostí, spustit se ho snaží již několik let. V příběhu skutečně žijícího britského armádního důstojníka,… (více)

Reklama

Reklama