Reklama

Reklama

V roce 1906 se britský badatel Percy Fawcett (Charlie Hunnam) poprvé vydává do Amazonie. Během několika expedic pod záštitou Královské geografické společnosti podplukovník Fawcett a jeho asistent Henry Costin (Robert Pattinson) zmapují dosud neznámé území v Bolívii. S pomocí domorodců se vydávají proti proudu Rio Verde. Výprava čelí kanibalům, nemocem, nekonečným dešťům a nedostatku potravin, ale Fawcett se nevzdává. Hluboko v srdci pralesa nachází důkazy o existenci neznámé, velmi vyspělé civilizace. V Anglii sklízí Fawcett jen posměšky ze strany vědecké obce, která jeho ztracenou civilizaci nazývá pouhými divochy. Ale Percyho odhodlání a posedlost najít bájné město Z, je stále silnější. S podporou své oddané manželky (Sienna Miller) se v roce 1925 Percy, společně se synem (Tom Holland) a věrným přítelem Costinem, znovu vydávají do hluboké džungle... (Bioscop)

(více)

Recenze (493)

aquiver 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a originální snímek o badateli a jeho životě, o jeho touze objevovat, o jeho expedicích. Ke zvýšení dobové autentičnosti celý film působí vizuálem staré kamery a vůbec to nevypadá špatně, v kině vše vynikne ještě o něco lépe. Jsem rád, že něco takového v dnešní době vzniká... kvalitních nepopcornových dobrodružných filmů je velice málo! 80 % ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Těsně po Kongovi další dobrodružná facka. Příběh Percyho Fawcetta a jeho objevování mýtického města Z vypadá takhle na papíře dost slibně, no výsledkem je zase zklamání. Herecky podařené, jen tomu prostě chybí ten dobrodružný drajv. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem trochu dobrodružnější a akčnější film, ale nakonec sem i tak spokojen. Hlavně Hunnam, ale i Pattinson hrají dobře. Děj je napínavý a slušně utíká i přes delší délku filmu. Film je pěkně natočen a po skouknutí jsem spokojen i když sem nedostal, co sem původně chtěl. 70% ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Jde vlastne o komorni psychologickou studii, ktera se skvele maskuje dobrodruznym filmem. Je to na prvni pohled opravdu pomalu vypravene ale s tak ukrutne fungujici atmosferou, ze se nedaji odtrhnout oci od platna. Vizual je uzsne strohy a spinavy, herci jsou paradni a ja litoval, ze se netoci vic podobnych filmu. ()

Litvicek 

všechny recenze uživatele

Utrpení.. Sledovat to déle jak dvě hodiny.. Neumím si představit, že bych na to tak dlouho musel koukat třeba v kině -_- ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

A man's reach... should exceed his grasp, or what's a Heaven for? James Gray je z těch tvůrců, kterým se daří natáčet další a další celkem nákladné, skvěle obsazené filmy, aniž by kdy vyrobil jediný skutečně skvělý. V tom lze (po všech stránkách) průměrnému hodnocení jeho filmů na ČSFD věřit. Z osciluje mezi Apokalypsou, Mužem, který chtěl být králem, Markem Polem a libovolným dílem tematizujícím bláhová (?) hledání všeho druhu. Je krásně natočený, aniž by nechával džungli vypadat jako park v Malibu a klade otázku, proč se Hunnamovi, fešáčtější verzi Karla Rodena, nedaří být slavnějším, než momentálně je. Nejpozoruhodnějším na Grayově filmu je ale to, jak blízko se přibližuje k zajímavým motivům a způsobům, aniž by tuto hranici překročil. Cynik ve mě má zato, že právě tohle je přes mnohá komerční zklamání Grayových filmů důvodem neutuchající hollywoodské přízně. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Řádně mě otrávil filtr na kameře.Fakt mě to vytáčí.Uměle vytvořená patina času a když i potom scénář stojí za prd tak je to za jedna, ()

Myshkin 

všechny recenze uživatele

Žánr dobrodružných objevitelských filmů je stále živý a stále má co dát! Jen se přirozeně vyvíjí, od nadšených filmových expedic do exotických končin, plných akce, barbarských kanibalů a tajemných civilizací, do trochu rozjímavějších a viditelně antropologicky a historicky poučenějších poloh. Nemůžu posoudit historickou přesnost, ale ta tady stejně asi není v centru zájmu - tím je hlavně oslava samotného objevování, potřeby poznávat, tj. toho, co člověku dává velké sny a chuť do života a pohání jeho rozvoj. Tuhle zvědavost a "okouzlení" z doposud nepoznaného, něčeho nového a jiného, na diváka přenáší hlavně úchvatná kamera a vůbec vizuál, silně stylizovaný, ale přitom daleko od kýče. Pár nutných (mně protivných) hollywoodských klišé (hrdina-superman, hrdinský patos celkově, rodinná idylka, "akční" válečné scény...) tady odpouštím. Některé pasáže ale byly zbytečně dlouhé a na úkor obsahu. ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Frustrovaný chlap chce metály, aby odčinil šmouhu na své pověsti (" neměl totiž při výběru předků šťastnou ruku") a tak přijme výzvu a jede malovat mapu míst, která by slušného evropana neměla zajímat, ale ty chamtivé a neslušné evropany zajímala velmi, protože kaučuk. V džungli se zamiloval a potom už nemyslel na nic jiného, než na "zelenou poušť", piraně v řece a hodné kanibaly. Pak se zase ocitl v Evropě, potom zase v džungli, pak zase v Evropě, zase v džungli a nakonec si do džungle odvezl syna, stejně postiženého a spolu tam došli svého štěstí, našli svoje ztracené Město - našli smysl svého života a svou životní lásku, ať už jejich život trval krátce nebo dlouho. Film je koukatelný, bere to hopem (což musí, protože pojmout celej život není sranda) a pořád je na co koukat. Hunnama jsem podle záznamů viděla v několika filmech, ale vůbec mi neutkvěl a ani tady mě nepřesvědčil. Je prostě takovej nijakej. Robert je zarostlej snad i na zadku, ale ty jeho excelentní lícní kosti vidět jsou a možná by se hodil na Fawceta víc, než ten Huhunám. Ale jinak jo, pěkný pokoukáníčko, pěkný film. ()

Mauric 

všechny recenze uživatele

Přítulné vyprávění o posedlosti jednoho snílka. Intimní, nepodbízivé a vkusně snoubící dobrodružné putování s "obyčejným" životem v západní civilizaci. Hunnam se mi začíná zamlouvat a Pattinsona by člověk ani nepoznal (jak vizuálně, tak herecky). Ideální film na večerní rozjímání u sklenky dobrého koňaku. ()

Patrik256 

všechny recenze uživatele

Rozpočet_ 30 milionov dolarov // Tržby_ 17.1 miliona dolarov // Tržby v ČR*_ 2 508 668 Kč // Diváci v ČR_ 20 410 // Tržby v USA*_ 8.5 miliona dolarov ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Děsně příjemná kostýmovka s trochou toho dobrodružství, kde v amazonských momentech na vás dýchne duch Julese Vernea. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Ch. Hunman jde taky z dobré role do solidní a ještě lepší role. Začíná být pomalu sázka na jistotu, protože témata se dost liší, přitom nuda nehrozí. V tomto případě jsem překvapen slabším hodnocením. Nádherné záběry amazonských pralesů. poutavý příběh. herecké obsazení taky pěkně poskládané. Slabší místo nebylo. Po delší době jsem viděl krásnou S. Miller. mně se to hodně líbilo. I když chyběla mi tam ta... no... já bych prostě od rodiny odjet nemohl... ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Výborně natočený životopisný snímek o hledání bájného města Z, kdesi v amazonské džungli. Bohužel se to poměrně táhne (taky se děj odehrává v průběhu dvaceti let)...Film je zajímavě obsazen - Charlie Hunnam překvapí skvělým výkonem a jen málokdo pozná vousatého upíra Roberta Pattinsona, který mu zdatně sekunduje. Zajímavé je nejen hledání ztraceného města, ale i rodinné vztahy Percyho Fawcetta, který na mnoho let opouští svou rodinu. Poněkud se mi nelíbil mysteriózní konec, proto "jen" za ...80% ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Průměrný film, který nenaplnil má očekávání. Nečekal jsem akčního Indyho, ale ten děj plynul nemastně neslaně i na moje skromné očekávání. Čekal jsem obrazově přenádhernou Amazonii na úrovni špičkových dokumentů, ale nějak jsem se nedočkal. Čekal jsem trochu lepší pointu než jsem se nakonec dočkal. Svým způsobem film, který přenáší velkou snahu hlavního hrdiny do marného trápení i na diváka jako jsem já. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Příklad krásného filmu na velká plátna, který mi unikl v kinech. Asi jsem se nechal oblbnout spoustou digitálních cirkusů a tak nějak jsem s tím počítal i zde. Indiana Jones bojující s krvelačnými, přerostlými zvířátky. BIG MISTAKE. Příběh reálného muže z přelomu století, který se rozhodl vkročit kam se jiní neodvážili, opustit rodinu, přežít válku a znovu odejít. Nádherné přírodní scény, klidné tempo. Bohužel přes celkové nadšení z formy filmu mi tam nějaké to vzrušení nakonec chybělo. Percy Fawcett nehledal jen hmatatelný důkaz dávné civilizace, hledal především sám sebe. 75% ()

H4ku11 

všechny recenze uživatele

Keby som pri tom nerobil x ďalších vecí, asi by mi bolo už trošku dlho pri pozeraní. Film bol fajn, aj ma v celku zaujal, ale naozaj tá dĺžka. Trošku osekať a bolo by lepšie. ()

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Kdo si zahraje Batmana?

Kdo si zahraje Batmana?

17.05.2019

Aktualizováno: Novým Batmanem se stal Robert Pattinson. The Batman režiséra Matta Reevese patří mezi nejočekávanější komiksové projekty příštích let, není tedy divu, že kolem obsazení nového… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Ztracené město Z na obzoru

Ztracené město Z na obzoru

28.12.2014

Dlouho odkládaný projekt The Lost City of Z je pro režiséra Jamese Graye srdcovou záležitostí, spustit se ho snaží již několik let. V příběhu skutečně žijícího britského armádního důstojníka,… (více)

Reklama

Reklama