Reklama

Reklama

V roce 1906 se britský badatel Percy Fawcett (Charlie Hunnam) poprvé vydává do Amazonie. Během několika expedic pod záštitou Královské geografické společnosti podplukovník Fawcett a jeho asistent Henry Costin (Robert Pattinson) zmapují dosud neznámé území v Bolívii. S pomocí domorodců se vydávají proti proudu Rio Verde. Výprava čelí kanibalům, nemocem, nekonečným dešťům a nedostatku potravin, ale Fawcett se nevzdává. Hluboko v srdci pralesa nachází důkazy o existenci neznámé, velmi vyspělé civilizace. V Anglii sklízí Fawcett jen posměšky ze strany vědecké obce, která jeho ztracenou civilizaci nazývá pouhými divochy. Ale Percyho odhodlání a posedlost najít bájné město Z, je stále silnější. S podporou své oddané manželky (Sienna Miller) se v roce 1925 Percy, společně se synem (Tom Holland) a věrným přítelem Costinem, znovu vydávají do hluboké džungle... (Bioscop)

(více)

Recenze (493)

Likan7 

všechny recenze uživatele

Plakát mě trochu zmátl, přiznám se. Čekal jsem nějaké šílené dobrodružství ve stylu Indiana Jonese a já ve skutečnosti dostal solidní životopisný snímek s charismatickým a občas i perfektním Charliem Hunnamem (opravdu nechápu ten hate na něj, však mu to sedlo!). Ve vedlejších rolích potěšil i Robert Pattinson a dnes spidermanovský Tom Holland, naopak trochu nevýrazná je Sienna Miller (musel jsem se podívat odkud jí znám a ha, je to ta kóča s G. I. Joe). Celý film je tak nějak natočen odlišně, člověk by čekal velkou výpravu někam do džungle a tam se bude odehrát děj minimálně 2/3 filmu, jenže ona je výprava, pic a jsme zpět v civilizaci a vidíme s přehledem nejzajímavější pasáže filmu, a tím jsou konverzace a scény, kdy se jen pánové džentlemani baví svým vznešeným jazykem. Ztracené město Z není pro každého, ale dokážu pochopit diváky, kterým se to hodně líbilo. Já jsem tak nějak na pomezí a vzhledem k přepálené stopáži si nejsem jistý, že dám ještě Zetku někdy druhou šanci. ()

Lasombra 

všechny recenze uživatele

Trošku táhlý ale jinak moc pěkný historický snímek. Oceňuji komorní atmosféru bez kýčovitých efektů a 3D zbytečností. Rukopis Brada Pitta je zde opravdu zná, klidně by si mohl dát hl. roli. Kdyby se film tolik netáhl, byl by ještě lepší. ()

Demonic189 

všechny recenze uživatele

Príjemný film s prekvapivo nepríjemným záverom, ktorý vo mne však väčší dojem nezanechal. Charlie však opäť sympaťák. ()

waska 

všechny recenze uživatele

Perfektní příběh, Percy Fawcett je legenda mezi badateli, ale bohužel naprosto nevyužitý potenciál. Je to krásně natočeno, to zase ano, ale je to takové nějaké bez spádu, bez napětí. Pro Roberta Pattinsona nejlepší role, nevím, jestli byl pro mě někdy uvěřitelnější než právě tady. Charlie je skvělý, pro mě jeden z těch lepších v nastupující generaci. Škoda, mohl to být novodobý Indy, ale zůstalo pouze u zbožného přání. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Kdo očekává dobrodružný film, bude zklamán. Já jsem čekal také trochu víc dobrodružné podání, ale rychle jsem přijal to, o co opravdu jde: a to je životopisný film. Faktem zůstává, že vyprávění mohlo mít víc emocí a napětí. I tak je film dost zajímavý. Právě proto, že jde o skutečný příběh člověka, pro kterého se objevování neznámých civilizací stalo až chorobnou touhou. Ve filmu jsou popsány asi tři jeho cesty do Bolívie, ale ve skutečnosti tam byl 7 až 8 krát. Opět mám problém kolik hvězdiček dát, špatné to fakt nebylo, tak 71%. ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Zajímavá podívaná. Krásná příroda, dobré herecké výkony, trochu ostřejší střih by neuškodil, ale jinak velmi dobré dílo. ()

Gardenboy 

všechny recenze uživatele

Informačne nulové, nezáživné putovanie džungľou (a nepochopiteľné skákanie medzi Európou a Amazóniou bez nejakých logických súvislosti, s výnimkou návratu kvôli vojne a opätovnému vydaniu sa na cestu), kde nikdy nevieme kam idú, prečo tam idú (okrem základnej informácie o prieskume Terry Incognity), s kým tam idú, akých indiánov stretnú a tak. Nuda, šeď, neodporúčam. ()

Klajondr 

všechny recenze uživatele

Původně jsem do filmu šel s pocitem, že mě čeká další laciná parodie Indyho. Ale velmi rychle jsem zjistil, jak moc jsem se mýlil. Hunnam se ujal hlavní role skvostně a vytáhl snímek do výšin. Člověk by ani neřekl, kolik se toho do takového filmu může vlézt. Mám pocit, že jsem procestoval snad celý svět, i když se většina filmu odehrávala jen na jednom místě. Nevím proč, ale jsem naprosto spokojen. Sice tam pár chybiček je, ale nic vážného. ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Celé to bylo fajn a opravdu jsem se bavil, ale ten konec mi prostě přišel hodně odfláklej. Pochopil jsem to, ale mohli to rozebrat trochu i víc. Každopádně zajímavá výprava. ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Vůbec to není špatně natočený film, ale bohužel trpí na to, že je podle skutečných událostí. Ty se totiž zpravidla nedějí tak, aby byly dobře zfilmovatelné a záživné. Celý film se dost vleče a žádný soudný scénárista by si příběh nenaaranžoval tak, aby <SPOILER>se hlavní hrdina vydal na výpravu na to samé místo hned třikrát! :D</SPOILER> Tak se prostě filmy nepíšou, ale sám život holt nehledí na nějaká filmová pravidla. :) Nechybí moderní povinné rozhořčení nad otroctvím a postavením žen ve společnosti. Pattinsona bych pod vousy nepoznal, kdybych nečetl jeho jméno mezi obsazenými herci. ()

Robbi 

všechny recenze uživatele

Než o vylíčení skutečných osudů Percy Fawcetta jde spíš o skicu a průřez dvaceti lety jeho života. Rozpory se skutečností jsou zřejmé, někdy i v zásadních bodech (dokument 521 neznámého vojáka, kterého Fawcett nazval Raposo, válečné události, počet výprav, doložená není ani postava Jamese Murphyho), ale snímek spíše chce v kostce prokázat osobnost britského cestovatele, jeho odhodlání i posedlost. Navzdory dlouhé stopáži těch dramatických záběrů z džungle není zase až tolik, kolik by divák očekával, je tu i spousta filozofických úvah a příměrů, nemalá část je věnována i rodinným vztahům, které měly na jeho život podstatný vliv. Nejde rozhodně o životopisný film Fawcetta, spíš o určité vnadidlo a pozvánku ke skutečnému poznání tohoto pozapomenutého cestovatele. ()

boo-boo 

všechny recenze uživatele

Najzásadnejším záporom The Lost City of Z je nevyrovnané tempo, ktoré z jeho stopáže pocitovo robí tak 4 hodiny. Čo mu však rozhodne ide k duhu je duo Hunnam-Pattinson, skoro až dokumentaristická odťažitosť a predovšetkým výprava v reálnych kulisách, vďaka ktorým pôsobí príjemne oldschoolovým a poctivo filmovým dojmom. Je obrovská škoda, že ide divákovi tak málo naproti. ()

RAFT 

všechny recenze uživatele

Tak ,konečně sem se k tomuto filmu dostal,kino sem nestihl .Film je stašně dlouhá stopáž ,dobrodružné to jo ale mohlo to být více napínavější .Jedno shlédnutí bohatě stačí ,stějně do rána si z toho filmu nebudu pamatovat skoro nic.60% ()

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Kto čaká vyslovene bádateľský dobrodužný film z džungle, tak tento kúsok nebude tak úplne preňho. Lost City of Z nám ponúka veľmi precízne sformovaný príbeh, zostavený naozaj bravúrne v podstate z "ničoho" (keďže zápiskov Percyho Fawcetta sa údajne veľa neuchovalo), no Gray sfilmoval predlohu veľmi solídne. Film je možno dlhší, ako by v skutočnosti mal byť, ponúka nesúcu sa rozpravu cez všetky najdôležitejšie životné etapy hrdinu, no ani jedna diváka ničím výnimočným nestrhne. Obrazovo ladený vizuál s minimom digitálnych efektov je parádny, Hunnam hrá bezchybne, no čo z toho, keď po takmer dvoch a pol hodinách si z filmu nič svetoborné neodnesiete? Lost City of Z mohol byť vlastne výnimočným filmom z dnes už málo používaného filmárskeho prostredia, no je z neho "iba" veľmi dobre zvládnutý životopis, ktorý možno o pár mesiacov pobeží v televízii bez toho, aby mu niekto venoval väčšiu pozornosť. ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí jsem dosti rozpolcen. Asi jsem něco očekával a ono to nepřišlo... To že se nebude konat další film ala Indi jsem záhy pochopil... ale po celou dobu sledování jsem očekával nějakou větší akci..dobrodružo..Lokace .. prales..původní domorodé kmeny.. to Vše je fajn..ale chybí tomu jiskra něco co by mě zaujalo.. takhle zo je jako takovej standardní dokument o Amazonskych kmenech..což je pro mě na film trošku málo. 50% a vím že po druhé se na to zajisté koukat nebudu.. Ps: ani jsem nepostřehl Upira ve vedlejší roli :) ()

elimS 

všechny recenze uživatele

40% - komentář 20ti slovy: Od dobrodružného/akčního/drama žánru jsem si bohužel představoval něco jiného, než pětkrát vystřídaná lokalita Anglie - džungle. Zbytečné rychlé a rozkouskované. ()

Marty7CZ 

všechny recenze uživatele

Taková nuda, že bejt v kině, tak vdechnu celou řadu židlí i s lidma... Hnusnej filtr mi extrémně vadil, no prostě děs. A to za tím stál Plan B, takže Pitt to nějak nevošéfnul...30% ()

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Kdo si zahraje Batmana?

Kdo si zahraje Batmana?

17.05.2019

Aktualizováno: Novým Batmanem se stal Robert Pattinson. The Batman režiséra Matta Reevese patří mezi nejočekávanější komiksové projekty příštích let, není tedy divu, že kolem obsazení nového… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Ztracené město Z na obzoru

Ztracené město Z na obzoru

28.12.2014

Dlouho odkládaný projekt The Lost City of Z je pro režiséra Jamese Graye srdcovou záležitostí, spustit se ho snaží již několik let. V příběhu skutečně žijícího britského armádního důstojníka,… (více)

Reklama

Reklama