Reklama

Reklama

V roce 1906 se britský badatel Percy Fawcett (Charlie Hunnam) poprvé vydává do Amazonie. Během několika expedic pod záštitou Královské geografické společnosti podplukovník Fawcett a jeho asistent Henry Costin (Robert Pattinson) zmapují dosud neznámé území v Bolívii. S pomocí domorodců se vydávají proti proudu Rio Verde. Výprava čelí kanibalům, nemocem, nekonečným dešťům a nedostatku potravin, ale Fawcett se nevzdává. Hluboko v srdci pralesa nachází důkazy o existenci neznámé, velmi vyspělé civilizace. V Anglii sklízí Fawcett jen posměšky ze strany vědecké obce, která jeho ztracenou civilizaci nazývá pouhými divochy. Ale Percyho odhodlání a posedlost najít bájné město Z, je stále silnější. S podporou své oddané manželky (Sienna Miller) se v roce 1925 Percy, společně se synem (Tom Holland) a věrným přítelem Costinem, znovu vydávají do hluboké džungle... (Bioscop)

(více)

Recenze (493)

stone 

všechny recenze uživatele

Percy Fawcett si zasloužil tento film. Už jenom proto, že může být podnětem k novému pátrání po jeho osudu a možná i městu Z. ()

SAINTS 

všechny recenze uživatele

Kto očakacal od tohto filmu bombasticke akčne sceny ako z Indiana Jonesa asi bude sklamany.Film nam ukazuje nezlomny charakter hlavneho hrdinu ktory je schopny obetovat všetko v ratane svojej rodny ktoru opakovane opušta aby našiel stratene mesto z niekde v džungli.Film sa neodohrava iba na jednej vyprave ale dobre mieša zabery z džungle s civilnym životom.Režiser Gray dobre zvladol aj sceny z prvej svetovej vojny v zakopoch kde Percy bojuje o svoj život.Charlie Hunnam je vo svojej ulohe badatela Percyho Fawcetta presvedčivy a uloha mu pristane,Pattinson podova solidny vykon a Sienna Miller nedostala až tak vela priestoru.Stratene mesto Z je kvalitny dobrodružny film ktory napriek mintaži nenudi a drži divaka v očakavani a vystači si aj bez špecialnych efektov čo je jeho dalšie plus. ()

Athree 

všechny recenze uživatele

Nebýt neustále skákavého děje a některých odfláknutých hereckých výkonů, tak by to mohl být dozajista skvělý film, ale takhle bych ho doporučil především svobodným matkám, které se ptají, kde zmizel jejich partner a odpověď bude jednoduchá - do města Z. ()

Kortexo 

všechny recenze uživatele

Historický film, který realisticky ukazuje boj za poznáním a jeho cenu, ale nepřináší žádné zadostiučinění... ()

mirkath1

všechny recenze uživatele

Nebudu hodnotit, vydržela jsem jen 90 minut-pro mě nuda,nezáživné, nesympatická hlavní postava-jen Amazonka krásná-smrtící. To si ovšem můžu pustit dokument, že ano :) Zvlášť když jsem na wiki přečetla, že na poslední výpravě nebyl on, ani jeho společníci, včetně syna nalezeni ztratila jsem zájem docela. NĚCO mi tam prostě chybělo. ()

mark9th 

všechny recenze uživatele

Charlie Hunman sa nám s tým umelým knírom v chaotickom a vôbec nedobrodružnom deji stráca rovnako ako jeho stratené mesto. A Patizón sa zrejme ešte stále nespamätal z Twilightu, tak sa snaží svoj hrozný prejav zamaskovať kopou sena na tvári. ()

DoNotCross 

všechny recenze uživatele

Poctivá staromilská záležitost o chlapovi, snu a ceně za takový sen, přičemž zůstává na vás, jestli budete hlavní postavu oslavovat nebo ji odsoudíte. Slyšel jsem na Zetko mnoho negativního a vysvětluji si to tím, že nejde o žádnou přímočarou popkornovou jízdu - na to má vypravěný příběh příliš velký záběr. Podobně jako Mezi vlky - cesta je tady cíl. Atmosférická pecka se skvělým charismatickým Charliem Hunhamem a pocta všem těm bláznům, kterým nedala spát všechna neprozkoumaná místa a bílé fleky na mapách. P.S. Jen mi nejde do hlavy, že nikoho ve štábu nenapadlo, že k prameni řeky přece nemůžu plout PO PROUDU. ()

Uhlijo 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem dobrodružství, cesty hustým pralesem, honičky s lidojedy a nebezpečné nemoci zabíjející jednu vedlejší postavu po druhé ... Ale místo toho jsem shlédl 140 minut nudy. Všechno se to hrozně táhne v podivné komorné atmosféře a skoro celý film je točený v přítmí a tak se na něj nedá ani pořádně koukat. Možná trochu tvrdé vyjádření k tomuto ryze životopisnému filmu, ale prostě to jsou dvě hodiny o ničem. Čistého času atraktivní výpravy džunglí je velmi málo. Škoda, začátek měl potenciál a konci jsem ještě dával trochu naději, ale byl jsem jen hodně naivní,.. jedna hvězda je pro mě maximum ()

dzberry 

všechny recenze uživatele

Artový Indiana Jones tekoucí stejně olejovitě jako ta řeka, po které se výpravy pohybovaly... Dobře vykreslené a odehrané charaktery hlavních postav, zajímavá sonda do "expediční" historie, ve které hrály podstatnou roli předsudky, nevědomost, nadšení pro věc i arogance. Příběh, který má koule, i když na první ani na poslední pohled se mu v kalhotách žádné nerýsujou... ()

PeterJon 

všechny recenze uživatele

Rozbeh nudný, dával som tomu šancu, ale celé to ostalo nezáživné. Veľmi narýchlo prestrihané súvislosti, žiaden z hercov ma nezaujal, rozpočtom to pôsobí ako TV film. Vsuvka z WWI úplne trápna bez náboja. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Noo tady moji zdejší oblíbení uživatelé to hodnotili kladně, tak jsem to na Primě taky shlédl. Tak chlapci hledali, hledali, pak jim do toho vlezla 1.sv.válka a pak zase hledali, hledali až hledali je a nenašli. To město Z pak našli, ale až v tomto tisíciletí. Jednak tomu chyběly nějaké zajímavější charismatičtější tváře a pak taky ten děj podle mě mohl být napínavější, tohle zkrátka byla skoro 2 a půl hodinová celkem nuda. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

I když jsem opravdu nečekal Indiana Jonese, film mě přesto (nebo možná právě proto) nezklamal. Je v něm ona typicky britská houževnatost, která z Briánie udělala v minulých stoletích koloniální velmoc. A navíc je historie objevitelských výprav líčena záživně, nikoliv zdlouhavě. A závěr filmu je téměř symbolický... ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele

Toto bol film kde grayova pomalosť vôbec nebola na škodu a malo to super scény. Tie čo boli v džungli top aj scéna z frontu 1 svetovej bola výborné len krátka ale to dokážem pochopiť. Spokojnosť ale film iba na jedno pozretie. ()

mosem 

všechny recenze uživatele

Poutavý (polo)životopisný film. Polo- z toho důvodu, že zachycuje život Percyho Fawcetta až od počátku 20. století, kdy je již ženatý, má dítě, má za sebou kus vojenské kariéry. Jeho životní osudy, s výjimkou poznámky o jeho vojenských pobytech, nejsou zmiňovány. Příběh je zobrazen poutavě, závěrečné mysteriózní scény umně zachycují přechod mezi jeho ztracením se a dalším dějem v Anglii. Je velmi zajímavé sledovat, jaký názor na původní obyvatele Ameriky měla anglická osvícená společnost ještě před 110 lety. Stejně jako film nutí přemýšlet nad tím, co přiměje člověka který má rodinu k podobně riskantním krokům. Touha po kariéře, která se rýsuje? Touha po slávě? Ego? Nebo něco víc .....? Film, který neobsahuje dějové prvky ve stylu Indiana Jonese, ale je napínavý a akční svojí opravdovostí. ()

Pete 

všechny recenze uživatele

Je chybou, že je tento film inzerovaný jako dobrodružství ve stylu doktora Jonese, jelikož snad nic nemůže být vzdálenější skutečnosti. Jedná se o biografii ctižádostivého objevitele Percyho Fawcetta, který mezi lety 1906-1925 podnikl několik cest do Amazonie, posedlý touhou nalézt bájné město jakési prastaré civilizace. Nehledě na rodinu, kterou nechává za zády, navzdory nedůvěře společnosti. Ač mne zámořské objevy fascinují, baví mě o nich číst, a zajímalo by mě některé i daleko větší objevitelské nebo dobyvatelské cesty vidět na plátně, tak rozhodně ne natočené takto rutinně a nezáživně. Bez sentimentu, bez napětí, bez emocí. Taková látka si žádá mnohem zručnějšího, vizionářského režiséra, ideálně který je navíc ochoten pro úspěch svého snažení zajít tak daleko, jako hrdina o kterém vypráví. ()

Mykhaluu 

všechny recenze uživatele

Film jako za starých časů. Vyprávění plyne. S hrdinou můžete souznít nebo se odpoutat, stejně se ztratí v džungli touhy po... slávě? Poznání? Dobrodružství? ()

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Kdo si zahraje Batmana?

Kdo si zahraje Batmana?

17.05.2019

Aktualizováno: Novým Batmanem se stal Robert Pattinson. The Batman režiséra Matta Reevese patří mezi nejočekávanější komiksové projekty příštích let, není tedy divu, že kolem obsazení nového… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Ztracené město Z na obzoru

Ztracené město Z na obzoru

28.12.2014

Dlouho odkládaný projekt The Lost City of Z je pro režiséra Jamese Graye srdcovou záležitostí, spustit se ho snaží již několik let. V příběhu skutečně žijícího britského armádního důstojníka,… (více)

Reklama

Reklama