Reklama

Reklama

V roce 1906 se britský badatel Percy Fawcett (Charlie Hunnam) poprvé vydává do Amazonie. Během několika expedic pod záštitou Královské geografické společnosti podplukovník Fawcett a jeho asistent Henry Costin (Robert Pattinson) zmapují dosud neznámé území v Bolívii. S pomocí domorodců se vydávají proti proudu Rio Verde. Výprava čelí kanibalům, nemocem, nekonečným dešťům a nedostatku potravin, ale Fawcett se nevzdává. Hluboko v srdci pralesa nachází důkazy o existenci neznámé, velmi vyspělé civilizace. V Anglii sklízí Fawcett jen posměšky ze strany vědecké obce, která jeho ztracenou civilizaci nazývá pouhými divochy. Ale Percyho odhodlání a posedlost najít bájné město Z, je stále silnější. S podporou své oddané manželky (Sienna Miller) se v roce 1925 Percy, společně se synem (Tom Holland) a věrným přítelem Costinem, znovu vydávají do hluboké džungle... (Bioscop)

(více)

Recenze (493)

Vasyl 

všechny recenze uživatele

Asi jsem napoprvé usnul, ale vůbec netuším kdy a při jaké příležitosti. První půlku jsem si pomatoval, ze druhé ani ň. Teď jsem film viděl celej v telce a jestli u toho někdy někdo usnul, vůbec se nedivím. V rámci prokrastinace výborná věc. Dlouhá a může se od ní odcházet, protože člověk o nic nepřijde. ()

wallax 

všechny recenze uživatele

Dobrý no pomerne nevýrazný dobrodružný film s perfektnými exteriérmi (čo iné by sa dalo čakať od džungle v Bolívii), ktorý ma začal zaujímať asi v 7 minúte, keď zaznelo: "Bohužel musím poznamenat, že si trochu nešťastně vybral předky." Táto veta, ktorej predbiehala úvaha o pozvaní hlavného hrdinu k obedu u Ministra ma zarazila do gauča a zvýšila moju zvedavosť. Nakoniec sa z toho vyklubal celkom príjemný no ako som napísal nevýrazný príbeh o mapovaní Amazonského dažďového pralesa. Zaujímavý filmový kúsok, ktorý neurazí, ale ani zvlášť nenadchne. Samozrejme, svojich divákov ktorým sa bude páčiť si určite nájde. ()

Mamutol 

všechny recenze uživatele

Především se jedná o životopisný film, protože žádné velké dobrodružství se nekoná a ani náznak nějaké větší akce. Major Percival pouze plodí děti a pokaždé uteče do pralesa. V pralese se víceméně poflakuje, protože neví, kam má jít a nikdo mu neporadí. Srdcervoucí finále to nemá žádné, protože nikdo neví, co se s ním a jeho synem stalo, přestože si to dokážeme domyslet. Ale já si sakra nechci nic domýšlet, já se chci dívat a bavit se u filmu. Jak může plavat vor proti proudu bez odpichování, pádlování nebo motoru, to nechápu. ()

Facerr 

všechny recenze uživatele

Silné tři hvězdy pro silný příběh, kterému toho přeci jen dost chybělo. V první řadě nějaké slušné zakončení ... nebo alespoň nějaké zakončení. ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Patrně mne opět trochu uvedla v omyl má vlastní očekávání, byť jsem viděl trailer a podvědomě jsem tušil, že akční dobrodružství se konat nebude. Nicméně předlouhá životopisná cesta za posedlostí si i přesto dokázala v kině podržet mou pozornost, a to nejen řemeslným zpracováním a kvalitně rytmizovaným scénářem. Zmiňovat povedené herecké výkony snad ani nemá cenu, přiznám se však, že mne rozladil nejednoznačný závěr, který se svým vyzněním nehodil k žánru ani konkrétnímu filmu, ač vzhledem k podložení skutečnými událostmi ani jinak zapůsobit nemohl. ()

Gregor_Samsa 

všechny recenze uživatele

Dobrodružství, touha po objevech, sen, který se nikdy neztratí. Snad proto, že jsem v těch končinách byl a na Río Beni na člunu z Rurrenabaque plul, jsem mu tolik rozuměl – proti proudu řeky, kam až ta cesta vede? Odlehlá místa, indiánské kmeny, a někde uprostřed ztracené a zarostlé starodávné město, které čeká na objevení... Vtahující příběh, pro mě kořeněný místem, které jsem před lety viděl... [80%; 2017-04-23 Bio Oko] ()

soukup_b 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se dost těšila, bohužel mne zásadně zklamal. Co se týče dějové linie, přišla mi absolutně nesmyslná. Film je v podstatě založen na tom že deset minut se nic neděje kdesi v džungli a následně se deset minut nic neděje v Irsku. Chápu že to má být životopisný film, ale po dvou protrpených hodinách nevím o Percy Fawcettovi zhola nic. Dále se musím pozastavit nad otázkou "Proč hledal pramen proti proudu řeky?" Co se týče kvality obrazu, dost zásadně mi vadil ten umělý "vintage" filtr, který byl nacpán do poloviny scén, takže to působilo velmi nesourodě. Celkově se v celém filmu ztrácelo napětí a moc jsem nepochopila "o co tam vlastně šlo" (berte s nadsázkou, prosím). Na závěr bych jen dodala, že tento druh filmu je asi většinově dosti oblíbený, ostatně stačí se podívat na hodnocení, ale mě si prostě nezískal. Za mě podprůměr! ()

marekspanel 

všechny recenze uživatele

Tak citlivě uchopenou věc jsem dlouho nezažil. Takové filmy se už dnes netočí, respektive takovým stylem. Ta analogová kamera, mírně nečistý obraz, záběry džungle a velké plátno..to vše mě přeneslo do přesně té doby, ve které se děj odehrával. Zároveň mě to vrátilo i jako diváka ke starým kořenům dobrodružných filmů. Jako bych neseděl v multiplexu, ale starém kině někde z 80.let. Kdybych to věděl, tak si na to určitě zajdu do klasického kina a vydržím těch 140 min i s těmi proseděnými, tvrdými sedačkami :) Přiznám se, že zkraje mě to lehce nudilo, ale postupně se začalo odkrývat kouzlo příběhu a začal jsem si čím dál více užívat technickou stránku filmu. Herecky dokonalé, Charlie Hunnam překvapil a byť považuji Brada za výborného herce, je možná dobře, že to nakonec nevzal. Takto to mělo víc originality a dovolím si říct, že Charlie by mohl takový jeho mladší nástupce. Pattison více něž překvapil a lépe jsem ho hrát určitě neviděl a ani si to nemyslím. Jednoznačně se jedná o originální dílo a já jsem vděčný za to, že jsem dnes mohl něco takového vidět. Ke konci se hezky stupňovalo napětí a samotný závěr byl až mysticky omračující, zanechávajíc hlubší zamyšlení. Nečekejte akci a nějaké divoké dobrodružství, ale spíš niterný prožitek, jemně podaný, se silným příběhem podle skutečnosti. Tohle ocení hlavně zralejší divák s citem pro technickou stránku filmu s nutnou dávkou filmařské nostalgie :) ()

BrusVejn 

všechny recenze uživatele

Brilantne natočený, pôsobivo nasnímaný a zaujímavo poňatý skoro-životopis. Ku koncu drhne vďaka veľkej stopáži ale zanechá v divákovi príjemný pocit, že snívať sa oplatí aj keď to možno nie vždy dopadne podľa predstáv. Silné a pútavé. Charlie Hunnam strhujúci. ()

Dawydov 

všechny recenze uživatele

Velmi utahaný a nevýrazný film, v žádném ohledu strhující. Vůbec by nevadilo, že to není akční/dobrodružná podívaná, ale mělo by to být aspoň silné a působivé v té dramatičnosti, osobním vývoji, těžkých rozhodnutích atd. Témata tam sice jsou, ale zpracování je nevýrazné. Až na pár drobných výjimek to vůbec ničím nezaujme, natožpak, že by to diváka nadchnulo. Připadá mi to jako sestavené ze scén, které byly vystříhány z jiných filmů, protože jsou moc zdlouhavé a vlastně zbytečné… A paradoxně to občas ve své pomalosti je najednou zkratkovité a nenavazuje to (jedou po řece a v další scéně jsou najednou uprostřed pěšího úseku v lese). Ne, že by ten námět nebyl zajímavý, ale výsledek je pro mě prostě nudný. Po dvou hodinách jsem se podíval na hodinky, ale ona to byla teprve hodina… Je sice pozoruhodné, že vůbec někdo takovýto film v dnešní době maximální zběsilosti a filmové uspěchanosti natočil, ale tady tedy ta pomalost nic dobrého nepřinesla. Z hlediska děje je pozitivní, že to nejede v žánrových kolejích, jak by asi každý čekal. Neustále to vyvádí z míry tím, že se nic nestane. V tom je to překvapující. Ale ne zrovna pozitivně. Ve výsledku to prostě moc příjemný zážitek nebyl. Not my cup of tea. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný dobrodružný film. A mimochodem velmi inteligentní. Rozhodně se zde neplýtvá počítačovými efekty, výbuchy a bojovými scénami. Ale i bez toho lze vytvořit napínavý příběh, který potěší duši diváka. Vůbec celý film má velmi příjemnou atmosféru, pro kterou stojí za to ho shlédnout. ()

argo.smile odpad!

všechny recenze uživatele

LIVINGDEAD sa už vyjadril aj za mňa ale z ľútosti dal asi jednu hviezdu no ja dávam odpad lebo to bol najnudnejší výpravný film o ničom.... ()

CarLoSiiin 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Podle fotografií v galerii a traileru jsem očekával klasickou dobrodružnou probíječku pralesem. Místo toho jsem dostal drama o muži, jenž obětoval úplně vše, aby dosáhl kýženého cíle. Vskutku precizně natočený film. ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Je to hezky natočený příběh obrovské víry, obětování všeho, rodiny, života v pohodlí, prospěchu. Bohužel nejvíce pravděpodobné je, že v den jejich poslední chvíle, indiáni k večeři baštili bílou pečeni. ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele

TAK špatné to rozhodně nebylo . Odvahu měl Fawcett na rozdávání . A podpory od ženy také dost . Neviděl jak rostou jeho děti , ale jej to táhlo do pralesů . Záběry z války celkem silný moment a také první setkání s domorodci . Poslední výprava se synem , mi přišla , jako takový výlet do lesa . Závěr u domorodců netradiční . V každém případě stojí tento film za shlédnutí . ()

hufnagel 

všechny recenze uživatele

Ukrutne rozťahaný a nezáživný film.Z príbehu sa dalo ale vyťažiť oveľa viac.Celý dej ako z rýchlika so striedaním džungle a Anglie.Vzťahy na bode mrazu,možno chýbal lepší režisér. ()

DJMaroko 

všechny recenze uživatele

Dlouhé filmové desetiletí a 141 minut trvající rodinné drama. Nečekal jsem akční film, ale tohle byla tak trochu nuda. A ten konec úplně o ničem. ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele

Čtěte bez spoileru. Nečetla jsem nic o filmu, takže jsem čekala styl Idiana Jones. Nakonec se z toho vyklubalo spíše životopsné drama hledače starodávného města. Ten konec jsem opravdu nečekala, to mě dostalo. Takže díky konci je to za 4. :) Kdo se che dívathistorické drama tak to je pro vás. I nějaká ta slza může ukápnout. ()

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Kdo si zahraje Batmana?

Kdo si zahraje Batmana?

17.05.2019

Aktualizováno: Novým Batmanem se stal Robert Pattinson. The Batman režiséra Matta Reevese patří mezi nejočekávanější komiksové projekty příštích let, není tedy divu, že kolem obsazení nového… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Ztracené město Z na obzoru

Ztracené město Z na obzoru

28.12.2014

Dlouho odkládaný projekt The Lost City of Z je pro režiséra Jamese Graye srdcovou záležitostí, spustit se ho snaží již několik let. V příběhu skutečně žijícího britského armádního důstojníka,… (více)

Reklama

Reklama