Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladinká, sympatická princezna Madlenka (K. Nováková) zřejmě prožívá své poslední dny na rodném zámku. Za ženu si ji totiž vybral strašlivý obr Žulohlav. Její tatínek, laskavý pan král (J. Satoranský), sice se šaškem (J. Langmajer) trénuje, jak se s obrem bít, jenže meč je na ně příliš těžký a obr příliš obrovský. Jednoduše – při vší lásce k princezně, ani šašek, ani pan král nemají na boj s obrem „kondičku“. A přece možná není vše ztraceno! Na zámek totiž náhle přicestoval slavný rytíř Hlahoj (M. Kubec) i se svou zázračnou truhlicí. On, i když se Madlence ani trochu nelíbí, je její poslední nadějí. Pan král už předem slibuje Hlahojovi princeznu za ženu, jen když obra přemůže. Hlahoj na oplátku slibuje hory doly, ale jak se později ukáže, jeho odvaha a síla se skrývá pouze v jeho truhlici… (Česká televize)

(více)

Recenze (16)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, zda za některé hudební motivy šly poplatky dědicům Vivaldiho, ty čtyři roční období z toho bylo slyšet hodně. Šašek, co neumí ani hvězdu? No to se naučit mohl, ale jinak byl šašek pohádkově chytrý, král vypadal jako Abraham Lincoln a působil mile a důstojně, princezna nebyla prvoplánová kráska, ale taky žádná fiflena a nerušila mě a kovář - rytíř - strašidlo byl nepřeslazený nepatetický klaďas. A zbabělec byl zas pěkně tradičně pohádkově zbabělý. Co víc, než upřímný smích tam, kde to tvůrci zamýšleli, by si divák mohl přát? ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

On to vážně nebyl absolventský film? A až nyní jsem zjistila, že to měla být pohádková komedie. To jsem si asi měla přečíst dříve, třeba bych se smála, až bych se za břicho popadala. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Prý "nabito situačním humorem". Možná trapným, pokud to měl být humor. Očka poulící Mário Kubec a zcela nevtipný Langmajer a věčně otrávená Nováková-Fuitová, to mi skutečně jako veselá pohádka nepřišlo. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Přestože pohádka má délku jen o pár minut déle, než hodinu, občas se vleče. Ale postavy a děj jsou sympatické a navíc potěší kvalitní herecké obsazení. Snad se dětem líbí více, než dospělým (mně). ()

otík 

všechny recenze uživatele

Tato docela dementní pohádka je natočena tak bezprostředně a pro děti jednoduše vtipně, že jsem nemohl odolat a udělit jí velmi dobré hodnocení. Mário Kubec hraje svého zbabělého rytíře naprosto úžasně, jeho odvážnější a pocitvý poddaný už sice není tak dobrý, ale Satoranský jako král to zachraňuje. Sice není celkově co chválit, ale když si celou pohádku říkáte, jak je to úžasně blbé a mile se u toho usmíváte, musí se to na konci v hodnocení projevit. ()

ypres.bass 

všechny recenze uživatele

Zajímavé zpestření podádkového dopoledne. Ovšem Kristýnka Nováková jakožto princeznička a ještě v tom župánku, no k sežrání... ()

hermiona 

všechny recenze uživatele

A já sám, dycky sám... rytíř ve zlatém brnění s nosem Pinocchia na přilbě. Taky lže a vymýšlí si jako Pinocchio. Ničím výjimečné, Mário Kubec mi do role zbabělce typově neseděl, ale Langmajer byl dobrý. Ovšem ne jako šašek, spíš jako moudrý rádce. V kostymérně to museli splést, nebo byly všechny důstojné kostýmy půjčené do jiných pohádek. ()

macetoma 

všechny recenze uživatele

Další pohádka na nedělní odpoledne ke kávě. Stejná jako všechny ostatní. Plusem může být ne úplně marné herecké obsazení a příjemná stopáž. Dávám 2 hvězdy. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Hezká a milá věcička s občasnými šprýmy. Překvapila jen délka, ale jinak je o zábavu postaráno. Pro děti velmi vhodné, pro mne však podruhé netřeba. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Netuším tedy, kde vzal distributor "nabitý situační humor", ale jinak byla pohádka vcelku příjemná. Jednak díky obsazení, jednak díky obsazení. Ne, neopakuju se. Samotný výběr herců pracoval s velmi kvalitními kousky, ovšem do neobvyklých rolí. Tak kupříkladu Kristýna Nováková-Fuitová je krásná, ale většinou hraje namyšlené spíše záporné postavy. V pohádce bych jí navíc tipoval takových patnáct. Mário Kubec asi moc princů nesehrál, i když kdo ví, ale záporných postav v pohádkách jistě ještě méně. A Jiří Racek jako kladná postava získající princeznu? To se mu v pohádkách moc často nestává a on taky hrál jen v několika. A konečně Jiří Langmajer. Ten se sice objevuje v pohádkách podstatně častěji, ale rozhodně vícekrát sehrál záporné postavy. Na nedělní odpoledne tato pohádka vystačí. ()

Pan.Antonin 

všechny recenze uživatele

Přímo se nabízí srovnání se slavnou pohádkou, která u dětí propadla. Tady také do království přišel obr a chtěl si vzít princeznu (tentokrát ji však nezaklel, takže má stále maličkou nožku, útlý pas a stačí se tak pouze zbavit obra). Nicméně do království nepřijeli princ Jasoň a Drsoň, ale slovutný rytíř Hlahoj ve zlatém brnění a s tajemnou truhlou. Bohužel jim nikdo neřekl, aby se šli poradit s dědem Vševědem, takže obra museli přechytračit sami. Jak se jim to povedlo se podívejte sami, já jen dodám, že duu Svěrák-Smoljak se podařilo "slovním a situačním humorem" pobavit dospělé diváky daleko lépe než duu Janečková-Kratochvíl, a hodnotím-li to jako pohádku pro děti, tak to vidím na lehce podprůměrné hodnocení. ()

Reklama

Reklama