Reklama

Reklama

Svět dálnic

  • Německo Highway world - living, changing, groving

VOD (1)

Obsahy(1)

Německý dokumentarista Martin Hans Schmitt kráčí ve stopách slavného Godfreye Reggia (jehož sugestivní dokumentární eseje jako Koyaanisqqatsi si podmanily diváky na celém světě): vytvořil film, jehož záběry jsou většinou převzaté, a to z dokumentů, hraných filmů, vědeckých záznamů či reklam. Schmitt se zaměřil na cesty a dopravní prostředky, zamýšlí se nad nepřeberným množstvím komunikací, nad přetechnizovaností naší civilizace, ukazuje staveniště dálnic, odstřely terénů, crash testy i pohled na odlidštěné výrobní linky na automobily. Vede nás k otázce, zda jsme po těch miliónech cest už někam dospěli ... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

The_God 

všechny recenze uživatele

Jistej druh budovatelskýho porna, který mě nijak zvlášť nezaujalo. Teda s výjimkou absence jakéhokoliv komentáře. ()

Pitrsss 

všechny recenze uživatele

Celý den v práci nebo ve škole? Nemáte chuť přemýšlet ani nad laciným japonským hororem? Pusťte si tohle...Jsou to různé záběry z dálnic, automobilek, crash-testů a podobně...K tomu všemu si poslechnete vyklidněnou hudbu a třeba se ještě něco přiučíte. Samozřejmě - pro někoho to může být více než hodinové mrhání časem, ale řekněme si to narovinu, co v dnešní době internetu vlastně mrhání časem neni ? ... ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Šmankokote... Postavte se na most nad nějakou obludně přecpanou dálnicí - alespoň čtyřproudou, ať to má grády, pusťte si do sluchátek nevýraznou esoterickou hudbu a 81 minut upřeně čumte na ten hustý provoz. Zážitek, co? A když si vezmete kameru, můžete to prodat k vysílání České Televizi! Hvězdičku dávám za to, že jako krátkometrážní film by tenhle počin možná nebyl úplně debilní. Ale jo, chápu, co tím chtěli němečtí básníci říci, a třeba to někomu otevřelo oči. Pro mne mrhání časem, mě ta uspěchaná smradlavá civilizace sere už dávno. 25% ()

Bohemák 

všechny recenze uživatele

Tak vážně nevím: byl autor tak drzý nebo tak geniální? Poskládat za sebe stovky záběrů z oblasti dopravy a nic k tomu nesdělit - na sledování něčeho takového asi musí být nálada. A co jsem se dozvěděl nového? Nic. Jen mě tvůrci utvrdili v tom, že se věnuje hodně prostředků, úsilí a pozemků na to, abychom se mohli mrzačit ve vyšší rychlosti. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama