Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva opilí kovbojové zohaví prostitutku Delilah a šerif Daggett rozhodne, že místo trestu mají dát šéfovi bordelu sedm koní jako náhradu za "poškozenou" pracovní sílu. Pohoršené prostitutky dají dohromady své úspory a rozhodnou se najmout si pistolníka. Stárnoucí zloděj a bývalý pistolník William Munny díky své ženě pověsil zbraně dávno na hřebík. Po její smrti se jako chudý farmář stará o dvě malé děti. Přestože zpočátku nabídku prostitutek odmítne, nakonec ho vidina peněz, které by mu pomohly řešit svízelnou situaci, přinutí nabídku přijmout. Spojí se s přítelem Nedem Loganem a obdivovatelem slavných pistolníků Kidem a vydají se na cestu. Nejprve Munnyho přepadne zimnice, a navíc ho surově zbije šerif Daggett, když u něj v městečku objeví pistoli. Po neslavném začátku se však pistolníci přece jen pustí do "práce" a zabijí prvního z kovbojů. Zuřící Daggett chytí Logana a utýrá ho k smrti. To byla osudová chyba. Kamarádova smrt totiž změní unaveného a nemocí zesláblého Munnyho v nelítostného mstitele. (TV Nova)

(více)

Diskuze

palox

palox (hodnocení, recenze)

Najslabsi western co som videl. Eastwooda mam rad, ale toto...

lukasK1995

lukasK1995 (hodnocení, recenze)

Škoda že ja neviem doceniť westernovy žáner ale odhliadnuc od toho má tento film bavil.clint je veľmi veľmi charizmatický a v podstate zatieňuje všetkých okolo seba..nuž niekto sa narodí s takým darom :)

ClintEastwood

ClintEastwood (hodnocení, recenze)

Ten plakát, kde má Clint zbraň za zády, přesně vystihuje jeho cítění westernu. :-) Tady se chlapi střílí do zad.

vBaker

vBaker (hodnocení, recenze)

Promiň Clinte, pouze za 4*, černý "kovboj" mi zde přijde neuvěřitelný.

Uživatel aDv3nTuR3 smazal svůj příspěvek.

waxtrax

waxtrax (hodnocení, recenze)

woody: ... protože v té době (kolem roku 1830) byli z Afriky dováženi v okovech jako lidský poddruh, negramotní, bez civilizačních návyků, bez znalosti jazyka atd. Pokud si dobře pamatuji tak dokonce obživou jedné z hlavních postav Thénardiera, byl obchod s nimi. Tak proto.

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

ClintEastwood: Přesně tak, to je dabing ČT. Jak říkám, obsazení nejlepší možný.

ClintEastwood

ClintEastwood (hodnocení, recenze)

Já je poslouchám jen v originále. Ale - slyšel jsem dabing kdy,  Eastwood - Županič, Hackman - Meduna, Freeman - Rímský, Harris - Vlasák. A pecka jako, bez keců.

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

Šandík: Sice jsem ten druhej dabing neviděl, ale obsazení hlavních rolí má nejlepší možný.

Šandík

Šandík (hodnocení, recenze)

K té vaší debatě o dabingu, nevím který je který, ale ten, který teď vysílá ČT je opět hrozný. To to ti kteréni na kavčích horách vážne nemůžou odvysílat v původním znění s titulky?

Uživatel majo25 smazal svůj příspěvek.

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

ClintEastwood: Nene, původní je ten co teď běžel na Cinemě... Je z roku 1993... Ten dabing ČT je až z roku 1996 a nejen obsazením, ale i po technické stránce je samozřejmě mnohem lepší...

ClintEastwood

ClintEastwood (hodnocení, recenze)

Ištván87: Já jsem myslel, že původní dabing je ten, se kterým film už několikrát vysílala ČT. Eastwood - Županič, Hackman - Meduna, Freeman - myslím, že Rímský (teď si nejsem jistý) a Harris - Jan Vlasák. Tento "Novácký" dabing byl otřesný. Nejde ani tak o špatně zvolené dabéry hl. postav, ale spíš o to, že třeba Bohdan Tůma tady dabuje asi 5 lidí a Gustav Bubník taktéž (včetně Scoffield Kidda!!!). Tohle ČT nedělá.

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

dawe03: Technicky vzato s prvním... Tohle je jedna z tý hrstky příležitostí, kdy je nový dabing lepší než původní...

dawe03

dawe03 (hodnocení, recenze)

ClintEastwood: Skoda ze uz nemam video, klidne bych ji odtebe kupil, protoze to fakt nemozu nikde najit:) Ale 19.2. to ma byt na nova cinema, tak snad to bude stym lepsim dabingem

ClintEastwood

ClintEastwood (hodnocení, recenze)

dawe03: To bohužel nevím. Ale je to skvěle nadabovaná verze, ještě ji mám doma na VHS, nahranou z ČT1. :-)

dawe03

dawe03 (hodnocení, recenze)

Nevite nekdo kde bych sehnal tu verzi dabingu kde Eastwooda dabuje Ladislav Zupanic?

ClintEastwood

ClintEastwood (hodnocení, recenze)

Naštěstí jsem to neviděl... DVD v originálním znění  a s obrazem, který pan Eastwood chtěl - leží připraveno v poličce. :-)

MrCreosote

MrCreosote (hodnocení, recenze)

Upřímně lituji každého, kdo se na Nesmiřitelné díval na Nově, protože ten hnusný televizní ořez spolu s podivným dabingem z toho dělá úplně jiný film, který vypadá, jako by ho točila nějaká televizní stanice nevalné úrovně.

kollma

kollma (hodnocení, recenze)

Může mi někdo vysvětlit, jak je možný, že když Schofiled zabije toho druhýho kovboje, tak má zřetelně vidět 3 průstřely v hrudníku, ale po střihu má díru v hlavě? Taková blbá chyba a zkazí mi celej film. Přijde mi, jako by to tam bylo na jen kvůli efektu.

waxtrax

waxtrax (hodnocení, recenze)

to erased: ... no plivat zde snad nikdo nebude a zdůvodňovat by měli producent s režisérem. Ale před časem jsem viděl TV film Jásón a argonauti a jedním z argonautů (řeckých národních hrdinů) byl černoch. V jedné s nedávných filmových verzí Bídníků byl jedním z francouzských revolucionářů opět černoch! Nepovažuji se za xenofoba, ale (jak jsem ve svém příspěvku níže již napsal) US produkce jsou buď pod nějakým anti-rasistickým tlakem jenž nebere ohled na historické souvislosti nebo prostě a jednoduše ztratili soudnost.

erased

erased (hodnocení, recenze)

tak jsem si dal po roce repete a bohužel jsem zjistil, že ten Freeman bije do očí čím dál víc....je tu někdo,kdo by zvládl odůvodnit nebo poplivat černého kovboje?

ClintEastwood

ClintEastwood (hodnocení, recenze)

yencegman: Je zcela evidentní, že jsi nepochopil  co chce film říci a nedokážeš ocenit jeho kvality, které mají mnohem dalekosáhlejší význam, než nějaká westernová střílečka, kde je tisíc mrtvol...

yencegman

yencegman (hodnocení, recenze)

Nebýt toho konce, tak by to bylo snad na dvě hvězdy - zdlouhavé, nic se skoro neděje, nic zajímavého. Ta 75 min nuda předtím - to jsem už dlouho u filmu nezažil, abych dvakrát skoro usnul. Až nebudu moci spát v noci, tohle si pustím... Ač mám Morgana Freemana rád, jako černý kovboj na divokém západě? No nejsem si jistý historií, ale asi to byl jeden z hodně mála :D

PX

PX (hodnocení, recenze)

Tentokrát uznávám svojí chybu. Opravuji, Eastwood se v poslední dekádě zlepšil. Streepovou fakt nemusim, tam bych dal také 2*, ale dále jsem hodnotil Vesmírní kovbojové 3*, Tajemná řeka 4* a Million Dollar Baby 5*, takže se teším, až někdy v TV poběží i novější kousky:-)

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

Hodnoť si to jak chceš, ale o tom, jestli Clint umí nebo neumí točit, už radši nemluv, páč by Tě tady lidi mohli začít kamenovat... A já bych jim v tom velice rád pomoh....

PX

PX (hodnocení, recenze)

Eastwood nikdy neuměl moc režírovat, ale zde z kvalitního scénáře udělal paskvil. Sledovali jsme to s kamarádem a oba jsme se v půli shodli, že to vypneme, což já osobně dělám vyjímečně (1 z 100-200 filmů, které sleduji). Proto mi to vyšlo na 2*

woody

woody (hodnocení, recenze)

waxtrax: Myslím, že je to zatemněno něco jiného než soudnost filmařů...

waxtrax

waxtrax (hodnocení, recenze)

Panenko skákavá, copak na divokém západě byli pistolníky černoši? Vždyť ti byli dováženi v okovech na otrokářských lodích a i dlouho po vítězství severu ve válce se nemohli svobodně pohybovat, natož nosit zbraň. Obavy z nařknutí z rasismu filmařům zatemňují soudnost. Jinak film ujde.

MrCreosote

MrCreosote (hodnocení, recenze)

Ovšemže bez něj by to dopadlo úplně jinak (možná by se to vůbec nenatočilo), ale Clint Eastwood je žijící legenda, bez které si teď už žánr westernu ani neumíme představit. Jedině on tak mohl tak mohl žánru vzdát poctu a vlastně ho i definitivně pohřbít - žádný lepší western už od té doby nevznikl. Tohle je ostatně zmiňováno i v mnohých komentářích k Nesmiřitelným.

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

MrCreosote: To je trošku jinak. Právě díky tomu, že to natočil Clint je to tak dobrej film...

MrCreosote

MrCreosote (hodnocení, recenze)

Poslední opravdový western. A je jen a jen dobře, že ho natočil zrovna Clint Eastwood.

dukeforever

dukeforever (hodnocení, recenze)

Je vidět že ste to nepochopili...Film byl natočen tak aby ukazoval divoký západ a to konkrétně příběh bývalých zabijáků,nefér šerifa a to jak to tam chodilo.Nic nebylo přitažený za vlasy a mělo super atmosféru s úžasným hereckým obsazením

Speedtrash

Speedtrash (hodnocení, recenze)

tak teda nechapem za co ten Oscar.... dost velka nuda, vsak v tom filme sa vlastne nic nedeje cely cas....velke sklamanie

Jaxx84

Jaxx84 (hodnocení, recenze)

Hořká příchuť pomsty, hořká příchuť napraveného padoucha, který je osudem ,,nucen" se opět změnit v to, co býval...Výborný western, výborná kamera, výborné herecké obsazení, výborné dialogy i hudba... opravdu působivý snímek.

Melory_Nox

Melory_Nox (hodnocení, recenze)

je to film bez obalu, žádná hra na padouchy a ty dobré, je zde velké množství něčeho, co bych klidně nazvala realita západu té doby. lidé jsou zde jen lidmi a jsou ovládáni svými emocemi i svědomím. Proto hodnotím velmi plusově

Roger92

Roger92 (hodnocení, recenze)

Proboha tak trapný film jsem v životě snad ani neviděl. Vidět to Sergio Leone tak se zblázní...tento film udělal westernům společně s těmi novějšími, od 80.let dodneška ostudu. Nechápu Vaše vysoké hodnocení, pro mě je to ODPAD!

Související novinky

Poslední Wolverine bude westernový?

Poslední Wolverine bude westernový?

15.07.2015

Hugh Jackman se stále drží rozhodnutí, že bude třetí Wolverine jeho posledním mutantím filmem. Příští rok se ještě mihne v X-Men: Apocalypse, aby mohl tvrdit, že nevynechal ani jeden díl úspěšné ságy… (více)

Nesmiřitelný Artuš

Nesmiřitelný Artuš

21.03.2015

Guy Ritchie (Sherlock Holmes) právě začal natáčet Rytíře kulatého stolu. Jeho nový film nám představí krále Artuše a spol. hezky od začátku, takže není zas takový problém, že se objevil konkurenční… (více)

Rambo bude párat Mexičany

Rambo bude párat Mexičany

24.06.2014

Vietnamský veterán John Rambo ještě nevytrhnul svůj poslední ohryzek. Od filmového debutu akční legendy uplynulo 32 let a opět se před námi začíná rýsovat její páté dobrodružství. Na relativně… (více)

Rambo se přesouvá do televize

Rambo se přesouvá do televize

23.08.2013

Rambo: Do pekla a zpět z roku 2008 nebyl žádný komerční trhák, ale fanoušci akce ocenili jeho žánrovou čistotu a snímek si pamatujeme jako důstojný návrate Slye do slavné role. Dlouho se mluvilo o… (více)

Reklama

Reklama