Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva opilí kovbojové zohaví prostitutku Delilah a šerif Daggett rozhodne, že místo trestu mají dát šéfovi bordelu sedm koní jako náhradu za "poškozenou" pracovní sílu. Pohoršené prostitutky dají dohromady své úspory a rozhodnou se najmout si pistolníka. Stárnoucí zloděj a bývalý pistolník William Munny díky své ženě pověsil zbraně dávno na hřebík. Po její smrti se jako chudý farmář stará o dvě malé děti. Přestože zpočátku nabídku prostitutek odmítne, nakonec ho vidina peněz, které by mu pomohly řešit svízelnou situaci, přinutí nabídku přijmout. Spojí se s přítelem Nedem Loganem a obdivovatelem slavných pistolníků Kidem a vydají se na cestu. Nejprve Munnyho přepadne zimnice, a navíc ho surově zbije šerif Daggett, když u něj v městečku objeví pistoli. Po neslavném začátku se však pistolníci přece jen pustí do "práce" a zabijí prvního z kovbojů. Zuřící Daggett chytí Logana a utýrá ho k smrti. To byla osudová chyba. Kamarádova smrt totiž změní unaveného a nemocí zesláblého Munnyho v nelítostného mstitele. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (738)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood se stal vedle své hvězdné herecké dráhy i jedním z nejuznávanějších amerických režisérů nikoliv proto, že by na filmových festivalech fascinoval svým experimentováním a oslovoval úzkou obec filmových kritiků a odborníků, ale proto, že byl a stále je v tom nejlepším smyslu slova špičkovým řemeslníkem filmového plátna. V první řadě mu vždycky šlo o diváka a předkládal mu filmy se silným příběhem a zajímavými postavami, které vždy tak trochu překračovaly mantinely daného žánru, ale zároveň ho nikdy neopustily, takže na své si přišli jak tradiční žánroví fandové, tak i ti, kteří chtěli filmové hrdiny a jejich skutky vidět o něco realističtěji nebo řekněme trochu jinak. A právě to do detailu platí i pro Nesmiřitelné. Eastwood sice částečně legendy divokého západu demýtizuje, ale zároveň používá všechny nezbytné žánrové rekvizity, takže vychází vstříc jak divákům tradičního westernu, tak i těm, kteří jeho zákony považují za naivní a zastaralé nebo neodpovídající historické realitě. Po řemeslné stránce se filmu nic podstatného vytknout nedá, v té době už byl Eastwood tak známý a uznávaný filmař, že mohl bez problémů oslovit kteréhokoliv špičkového herce. Navíc měl u producentů otevřené dveře, protože byl ukázněný a dodržoval rozpočet a jeho filmy byly obvykle vysoce ziskové. Tak, jak tradiční western moc nemusím, Nesmiřitelní mi udělali radost a s nejvyšším hodnocením nemám problém. Kvalitní, profesionální, překvapivé a atmosférické. Celkový dojem: 95 %. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale osud nájemného zabijáka s velkým srdcem Clinta Eastwooda, který přes své povolání nájemného zabijáka je vlastně hrozně citlivý, mi nějak slzy do očí nenahnal. Nota bene když minimálně ten první kovboj v tom byl naprosto nevinně. Prostředí je sice vylíčeno dobře, ale tradiční problém Eastwoodovek, tedy dost podivný zvrat na konci, celý ten jakoby realismus naprosto shazuje. Celkové vyznění je díky tomu takové nijaké a divné. Ne že bych shlédnutí filmu nějak litoval, ale výjimečný zážitek to teda nebyl. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nádherný western plný postav, který si pro svůj osud čekali a čekali, dokud jim je Clint Eastwood filmařsky nenačrtl a celé to dění tak finálně nezakončil. Od začátku cítíte, že tady ta osudovost postav je prostě jasná. Hlavní hrdina byl vrah a násilník, našel si paní, ta ho uklidnila, zplodila dvě děti, umřela a on tak dlí na statku uprostřed ničeho, sám s malými dětmi. Pak zjistí, že se někde na druhé straně amerického světa děje nekalost a pro očistění duše opouští své dvě asi osmileté děti a jde hájit zájmy ženy, která to v tu chvíli potřebuje. Všechno dobrý, Clint je tvrďák jasným coulem a všichni kolem něj stejně tak. Jen to tlačení na pilu je až moc okatý. Hodně věcí nedává logiku a největší nelogičnost je postava toho mlaďáka, kterej to všechno započne, ale přitom je dutej jak eloxovaná trubka. Já vím, že to Clint má rád, ale to poukazování na nezkušené mládí tu trošku přepálil. Filmařsky dobrý, ale dějově trošku jednodušší. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Možno sa urazia všetci milovníci westernov, no tento je moja osobná westernová bestovka, dokonca sa mi páčil oveľa viac, než Leoneho skvosty, čomu prispela hlavne vecná, dramatická línia a nemenej aj ohromná dávka herectva z predstavenia hlavných hrdinov. Super! Škoda, že westerny už nie sú to, čo bývali. Teda už nie sú skoro vôbec. 100%. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

William Munny (Clint Eastwood), který už 11 let nevystřelil a snaží se zapomenout na svoji minulost, se stará o svoje děti a vede poklidný život. Jednoho dne ho navštíví Schofield Kid, kterého zlákala odměna za zabití dvou mužů, kteří zjizvili prostitutku. William chvíli váhá, ale nakonec přijme a na cestu vezme svého bývalého parťáka Neda Logana (Morgan Freeman), který též odložil zbraně již před lety. Ve městě kam jedou, ale vládne drsný šerif (Gene Hackman), který nemá rád, když jsou v jeho městě zbraně..... Clint Eastwood natočil solidní western, který se místy trochu vymiká zajetým kolejím, ale rozhodně to není taková bomba jakou jsem čekal. Gene Hackman v roli šerifa podavá slušný výkon a Oscar budiž tomu důkazem. Ale s Oscary za nejlepší film bych ruku do ohně opravdu nedal, taková Vůně ženy je rozhodně lepší snímek....... ()

Galerie (79)

Zajímavosti (38)

  • Aby se zdůraznila autentická atmosféra, nesměla v době natáčení na scénu městečka Big Whiskey žádná motorová vozidla. (džanik)
  • Americký časopis Time nazval tento film jako "Clintessence", což má znamenat kvintesenci všeho, co Clint Eastwood v tomto žánru představoval. (SeanBean)

Související novinky

Poslední Wolverine bude westernový?

Poslední Wolverine bude westernový?

15.07.2015

Hugh Jackman se stále drží rozhodnutí, že bude třetí Wolverine jeho posledním mutantím filmem. Příští rok se ještě mihne v X-Men: Apocalypse, aby mohl tvrdit, že nevynechal ani jeden díl úspěšné ságy… (více)

Nesmiřitelný Artuš

Nesmiřitelný Artuš

21.03.2015

Guy Ritchie (Sherlock Holmes) právě začal natáčet Rytíře kulatého stolu. Jeho nový film nám představí krále Artuše a spol. hezky od začátku, takže není zas takový problém, že se objevil konkurenční… (více)

Rambo bude párat Mexičany

Rambo bude párat Mexičany

24.06.2014

Vietnamský veterán John Rambo ještě nevytrhnul svůj poslední ohryzek. Od filmového debutu akční legendy uplynulo 32 let a opět se před námi začíná rýsovat její páté dobrodružství. Na relativně… (více)

Rambo se přesouvá do televize

Rambo se přesouvá do televize

23.08.2013

Rambo: Do pekla a zpět z roku 2008 nebyl žádný komerční trhák, ale fanoušci akce ocenili jeho žánrovou čistotu a snímek si pamatujeme jako důstojný návrate Slye do slavné role. Dlouho se mluvilo o… (více)

Reklama

Reklama