Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmnáctiletý Jim Hawkins pomáhá po otcově smrti matce vést malou krčmu na anglickém pobřeží. Jeho osud změní večer, kdy se ve dveřích objeví starý zjizvený námořník Bill Bones. O pár dnů později dorazí banda pirátů v čele se starým slepcem a ti Bonese zamordují kvůli kousku papíru. Je na něm totiž mapa s cestou k legendárnímu pokladu, který je ukrytý na opuštěném ostrově. Mapu náhodou objeví i Jim a svěří se s tím doktoru Liveseyovi a soudci Trelawneyovi. Ti zorganizují výpravu za pokladem. Jim je nadšený vzrušujícím dobrodružstvím a fascinován autoritou lodního kuchaře Dlouhého Johna Silvera. Ten chystá vzpouru posádky s cílem získat Flintův poklad pro sebe. Mezi nimi je i dcera kapitána Flinta, která si myslí , že na poklad má právo jen ona. Když se loď ocitne na dohled ostrova s pokladem, Jim sebere mapu a vyrazí, aby tam byl dřív než ostatní. Jenže záhy se ukáže, že ostrov není neobydlený... (TV Barrandov)

(více)

Recenze (18)

tron 

všechny recenze uživatele

„Nie. Nemajú zbrane. Ale budú bojovať do poslednej kvapky krvi. Môžete o sebe povedať to isté, doktor?“ Stevenson a Barbossa sa obracajú v hrobe. Starý Hawkins zomiera pred úvodnými titulkami, jeho syna šikanujú rovesníci, Komisár Rex má drevenú nohu, Ranger z MANITUOVEJ TOPÁNKY pehu na mejkape, Jim prichádza o panictvo s prostitútkou (v sene), v knihe vznešený doktor Livesey obchytkáva Jimovu matku ako posledný chudák na lazoch a po palube behá vyholená šušula so stvrdnutými bradavkami (ale má malé prsia, tak si všetci myslia, že je muž). Stevensonovu notoricky známu knižnú predlohu mám rád a vždy si rád pozriem stú filmovú/televíznu adaptáciu, ale tejto televíznej mini-série sa chopili Nemci. A je to poznať. VŽDY je to poznať, ak niečo nakrútia Nemci. nemecká kinematografia stojí za h... ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Thurn se primitvnímu divákovi podbízí za každou cenu: akčnost, akčnost, akčnost! Erotika musí být i Pokladu na ostrově (pro ty, kteří marně v paměti hledají, zda Stevenson kromě Hawkinsovy matky psal o nějaké ženě, informace pro uklidnění: samozřejmě, že nikoliv). Naivita, s níž se setkávámě ve starších zpracování klasického příběhu, neboť byl psán pro děti, zůstává i zde, ale je pokřivena tou přihlouplou snahou některé sekvence zobrazovat realisticky. Docela bych schvaloval, kdyby Stevenson mohl plivnout tvůrcům tohoto paskvilu, podbízejícímu se dnešní konzumní poptávce, do tváře. ()

CaptainNor odpad!

všechny recenze uživatele

Jestliže se Robert Louis Stevenson po Sovětské adaptaci obracel v hrobě, po téhle se tam už mrská jako ryba. Pravda, němečtí herci(?) nevypadají jako mužíci, nezpívají Kaťušu, zato scénarista a režisér se vyřádili, jen co je pravda. Skoro bych tipoval, že se tohle dílo rodilo kdesi na pivních slavnostech po mnoha tuplácích bavorského piva. Jistě, výprava je mnohem lepší - zdá se, že film točili v opravdu tropickém prostředí nebo alespoň v Tropical Island a ne kdesi v Bajkalsko - Amurské magistrále, to však není důvod diferencovat hodnocení, protože obě adaptace jsou venkoncem stejný hnus. ()

fragre odpad!

všechny recenze uživatele

Myslil jsem, že patent na prznění klasických předloh mají Američané (viz např. Tři mušketýři z r. 1993), jak vidno, Němci je zdatně dotahují. Tvůrci by si zasloužili černou známku!! ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Chudák Stevenson. 1) Dvojdílná německá verze očividně netrpí nedostatkem financí či nápadů. Ovšem ty nápady tvůrci čerpali někde v polepšovně pro mládež. Nová dívčí postava má zřejmě učinit zadost předčasně sexuálně dospívajícím. Dialogy hezké i hloupé se druží v jednom svazku._____ 2) Herecké obsazení mě nenadchlo. 18letý Francois Goeske (Jim Hawkins) je pěkný, ale pro roli se nehodí. 48letý Tobias "Moser" Moretti je bez svého vlčáka jako bez nohy a ani ostatní mi neseděli._____ 3) Nepřesvědčivé akční scény příliš neuchvátí._____ 4) Jasně profilovaný boj dobrých proti špatným přeměnili tvůrci v postmodernistický boj všech proti všem. Páni jsou také zločinci._____ 5) A ještě ta milostná linka k tomu všemu..._____ 6) Za Karibik zde úspěšně zaskočilo thajské Krabi._____ 7) Výstižný koment: tron**. ()

doinel odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečný paskvil, takhle zprasit chudáka starýho dobrýho Stevensona (výčet nesmyslů - viz tron). Viděl jsem asi půl hodiny a stačilo... ()

humanbeing 

všechny recenze uživatele

Strašná adaptace, navíc dvoudílná, kde se záporáci a klaďasové přelívají mezi sebou podobně, jako když kuchařka promíchává šufánkem polévku. Nesympatičtí piráti pravé piráty moc nepřipomínají, horší však je, že v ději je úplné prázdno. Dobrodružný příběh hledejte někde jinde. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Hrozně moc natahovaný film, se spoustou úprav v ději a charaktery postav od předlohy ( byť ji znám jen z filmových a komisksových verzí). Film má sice kvalitní výpravu, ale bohužel většina postav je nic moc obsazená. John Silver nemá ono charisma jaké má mýt, většina pirátů ho přehrává eins, zwei. Jim Hawkins je tady děsný spratek. A Sheila-Boby je sice pěkná holkyá s krásnou postavou ( a ty její prsíčka :-)), ale její představitelka je toporná víc než kdejaká pornoherečka. No a nakonec režíser Thurn-asi velký milovník Pirátů z Karibiku. se moc nepředvedl. Vykrádá co jen může, mixuje Piráty s Predátorem, trošku nahoty a šílenctví a je hotovo. Tento Ostrov pokladů je nic moc podívaná, na jedno kouknutí. ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Dobra ukazka, ze nejenom americane jsou schopni vzit klasiku a vytrit si s ni zadek. Takze aby to bylo vic cool, tak si pripisou na lod holku prevlecenou za kluka. A pokazde kdyz ji nekdo chce svliknout, tak vzdy a na posledni chvili zasahne nejaky kazisuk. Hlavnim kouzlem tohoto pribehu ma byt Silver, ale tomuhle tady je pouha nula bez spetky charisma. Ben Gunn taky totalne zmrseny. ()

Mortemiss odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film je urážka pro odpad. Kdybych byla mladší, možná by se mi to i líbilo, ale bohužel jsem zestárla a nelíbí se mi to. Nevím o co tam jde, na začátku je kluk, který neumí ani psát ani číst (něco jako v dnešním světě), jeho matka je hospodská, která za peníze poskytne všechny možné služby ;) (néjen jídlo) a ke všemu tomu hnusu se objevuje holka s výrazným předkusem, která je dcerou piráta. Nejvíc mě pobavil poklad na konci, o který se tak prali. Pár zlatých džbánů na stromě a tím to hasne ;), DĚSNĚ DĚSNÁ NUDA! - slušně řečeno ()

ypres.bass 

všechny recenze uživatele

Velmi nudně a nepoutavě natočené zpracování tak úžasného tématu jako je Stevensonova kniha Ostrov pokladů. Nebavilo mne to! ()

Cinik odpad!

všechny recenze uživatele

Tento film je nezpochybnitelným důkazem toho, že i tak báječný námět, jako je Stevensonův "Ostrov pokladů", se dá zmrvit tak, že se na něj střízlivý a příčetný člověk nemůže ani dívat. (Pokud jde o mne, dvakrát jsem to znechuceně vypnul a následně s velkým přemáháním znovu zapnul). Prosil bych, velice bych prosil, aby bylo Stevensonovo jméno vymazáno z popisu filmu - je to mimořádně hrubá urážka a pomluva tohoto geniálního spisovatele. Do kolonky autor předlohy patří ten vůl, co to tak strašně zmršil. ()

badajajuak 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Velké zklamání. Kdyby se tvůrci drželi předlohy R.L. Stevensona, udělali by lépe, ty drobné odchylky se mi příliš nelíbily a míchat do toho ještě dceru kapitána Flinta... A oproti všem předchozím filmovým Silverům charisma Tobiase Morettiho nulové... ()

Kubiiiczeek odpad!

všechny recenze uživatele

Jde parta lidí lesem a jednoho trefí a zabije letící nůž .. oni, místo toho aby se schovali, tam stojí u té mrtvoli a začnou si bezhlavě povídat ! A takových nesmyslů je ve filmu celá spousta ! Německý hnus ! ()

Reklama

Reklama