Reklama

Reklama

On si koupil auto

  • USA Get Out and Get Under
Krátkometrážní / Komedie
USA, 1920, 25 min

Obsahy(1)

Auto, potvrzení společenského úspěchu obyčejného Američana, ale také příčina bezpočtu zoufalých situací, patřilo k nejoblíbenějším rekvizitám němé filmové komedie. Harold musí obstát nejen jako řidič, ale navíc i jako nápadník. V prominentní roli se zde objevuje slavný automobil Ford T, který je tu více než rekvizitou. Automobilové téma Lloyd posléze přivedl k dokonalosti ve svém pozdějším filmu On - Přenešťastný mužíček. (Letní filmová škola)

(více)

Recenze (9)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Krásná hříčka, ve které předvádí Harold Loyd výborné komické a kaskadérské kousky s automobilem. Výborná hudba Roberta Israela. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Pár scének bylo vskutku úsměvných, např. mylné zařazení zpátečky místo jedničky. :) Celkově vzato však spíše průměrná groteska Harolda Lloyda. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"On" alias Harold Lloyd jako švihák, šibal a neskutečné trdlo v jedné z mnoha Roachových grotesek. Tentokrát tu "mistr" předvádí perfektní kousky s autem (opravdu obdivuhodné), když se snaží stihnout divadelní představení. Zkrátka auto a Lloyd se rovná nebezpečí! ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Česky taky jako On a jeho kára. Co všechno se může stát cestou autem na premiéru divadelního vystoupení. Vězte, že si Harold za volantem svého nového automobilu moc klidu neužije! ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Rýchly a zbesilý Harold Lloyd. Aké kúsky predvádza s (ne)fungujúcim autom, je neuveriteľné. A v dnešnej dobe pravdepodobne aj nemožné. Prečo? Lebo Haroldova kaskadérska schopnosť by dnes vyžadovala použitie CGI a to už by nebolo ono. Takže nemožné. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Tenhle film si asi Ford za rámeček nedal, moc dobrá reklama to nebyla... Já nevím, párkrát se mi už auto taky rozbilo, ale nikdy jsem u toho nezažil takovou legraci jako Lloyd. Asi někde dělám chybu. Ve filmu mě samozřejmě zaujaly Lloydovy výkony, ale o nic pozadu nezůstali ani ostatní protagonisté, zvláště myška, pes, černoušek a policisté. Ten černoušek pojídající banán, to už by v dnešní ultra politicky korektní době nejspíš neprošlo. Nezapomenutelné scény: Lloyd jedoucí v kabrioletu a mající na hlavě klobouk, který mu ale neuletí, byvše pravděpodobně přilepen. Pes lízající opravujícího Lloyda (velice realistické). Lloyd zakrývající uši dámě, aby neslyšela jeho nadávky. Lloyd házející kus sokova oblečení do kašny, aby se mohl jít na jeviště uklonit. ()

tereza_p

všechny recenze uživatele

LFŠ 2012: Viděno s hudebním doprovodem skupiny Ty Syčáci, což bylo skvělé. Jinak nechávám bez hodnocení, neumím ohodnotit. ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Vynikající Haroldova groteska o mladíkovi, který musí stihnout představení, kde hraje se svou dívkou, a tak jede autem, ale neustále se mu něco dostává do cesty a zdržuje ho. Nejvíc se mi líbila scéna, jak na auto nadává a jde kolem pohoršená paní, které zakryje uši. ()

Reklama

Reklama